שתף קטע נבחר

עדיין, יש כבוד: מאחורי הסרט "קזבלן"

יהורם גאון, אריה אליאס ועשרות רקדנים קפצו ושרו על המסך ב"קזבלן", אבל מנחם גולן מקדיש את הסרט מ-1973 לנופי יפו - "האולפן של תל אביב" כהגדרתו. צפו בו וביואל זילברג, וכן בשחקנית אפרת לביא ומעצב התפאורה קולי סנדר מעלים נשכחות במסגרת פרויקט העדויות של הקולנוע הישראלי

עלילותיו של קזבלן, אותו ברנש רב קסם ביפו של פעם, סופרו אינספור פעם אחר פעם בשלל גרסאות - על הנייר, על הבמה, על האקרנים. רק לאחרונה עלה המחזמר "קזבלן" בגרסה מחודשת של התיאטרון הקאמרי בכיכובו של עמוס תמם. אבל הזיכרון הבהיר והברור שנותר לנו מהדמות שכתב יגאל מוסינזון בשנות ה-50 היה ונשאר סרטו של מנחם גולן "קזבלן" מ-1973 - מיוזיקל תוצרת הארץ שהיה נקודת ציון בדברי ימי הקולנוע הישראלי. מראותיו וצליליו מהדהדים בקרבנו עד היום.

 

"קזבלן" נוצר בהשראת המחזמר שהוביל יואל זילברג על במות ישראל ושזכה להצלחה אדירה. מנחם גולן נטל על עצמו לעבד את הסיפור, השירים וגם הריקודים למסך הגדול. יהורם גאון לוהק לתפקיד קזבלן, אפרת לביא כאהובתו בת העשירים, ואריה אליאס המנוח כדייג היפואי. עוד כיכבו בסרט, שהיה מועמד לגלובוס הזהב, יוסי גרמר, יהודה עפרוני, עליזה עזיקרי, אתי גרוטס, יענקלה בן סירא ואחרים.

 

 

לטענת גולן, שהלך לעולמו בשנה שעברה, הכוכבת הגדולה של הסרט היתה יפו - כך העיד בעצמו בראיון שהעניק לפרויקט מאגר העדויות של הקולנוע הישראלי. "יפו היא האולפן הגדול של תל אביב", אמר וסיפר על החלומות ההוליוודים והאתגרים שליווה את הפרויקט הגרנדיוזי. "ברגע שאתה עושה מיוזיקל, אתה צריך לחשוב שהיריעה שלך, מה שנמצא על הבד. אותה תקופה היו סרטים כמו 'סיפור הפרברים', מיוזיקלז אמריקנים גדולים, ולהוציא מהארץ הקטנה שלנו מחזמר לקולנוע זו היתה משימה אדירה". אתה כל הזמן עובד עם המחשבה שאתה צריך למלא את הבד".

 

למי יש יותר כבוד? ליוצרי "קזבלן" ()
למי יש יותר כבוד? ליוצרי "קזבלן"
 

צפו בגולן וגם בבמאי הגרסה הבימתית המקורית יואל זילברג, המעצב האמנותי קולי סנדר והשחקנית אפרת לביא,

מעלים נשכחות מתהליך יצירת הסרט "קזבלן" - זאת כחלק מסדרת פרויקט מאגר העדויות של הקולנוע הישראלי המוקדשת לסרטים הגדולים של הקולנוע הישראלי ואשר תוצג ב-ynet.

 

"מאגר העדויות של הקולנוע הישראלי" הוא פרויקט ניו מדיה דוקומנטרי, שהפקתו החלה בשנת 2005 בהובלת מרט פרחומובסקי ואביטל בקרמן. דרך שיחות מצולמות מפורטות ומעמיקות ועדויות בגוף ראשון של עשרות יוצרים מרכזיים - במאים, שחקנים, מפיקים, תסריטאים, צלמים, עורכים, אנשי ממסד ועוד - מגולל סיפורו של הקולנוע הישראלי לאורך השנים. עד היום הופקו במסגרת הפרויקט כ-200 שעות של שיחות עם חמישים אישים, והחל מהחודש שעבר ניתן לצפות בסדרה התיעודית באינטרנט, במסלולים מגוונים ובזוויות הסתכלות שונות, לפי בחירתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים