שתף קטע נבחר

הקצינה גילתה בגיל 18: אמא היא סבתא שלי

מכתב מביטוח לאומי חשף את הסוד: אסרס דמלש הבינה שאמה נפטרה כשהייתה תינוקת, ויש לה אבא ואחיות באתיופיה. הקצינה הקרבית הראשונה מהעדה מספרת ל-ynet על הגילוי המדהים, המסע המיוחד למשפחה "שחיה כמו האדם הקדמון", ההזדהות עם המחאה - והמאבק להעלאת אחיותיה

 

כשאסרס דמלש הגיע לגיל 18 היא קיבלה מכתב מביטוח לאומי שהודיע לה על קצבת שארים. מסמך בירוקרטי שבעקבותיו נחשפה לסוד שטלטל את חייה: מי שחשבה שהיא אמה, היא בעצם סבתה, שעלתה איתה ארצה מאתיופיה לאחר שהאם נפטרה כשהייתה בת שנה.

 

תיבת הפנדורה שנפתחה הובילה את דמלש לגלות שיש לה שתי אחיות ואבא שעדיין חיים בכפר קטן ועני באתיופיה, וממתינים לעלות ארצה. "בעצם יש לי משפחה שאנחנו אף פעם לא ראינו אחד את השני, זה היה משהו שאני חייבת לעשות עם זה משהו, אני חייבת להכיר אותן".

 (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
(צילום: באדיבות אסרס דמלש)



אסרס דמלש (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
אסרס דמלש(צילום: באדיבות אסרס דמלש)

דמלש עם אביה ואחיינה (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
דמלש עם אביה ואחיינה(צילום: באדיבות אסרס דמלש)

דמלש (שנייה מימין) יחד עם אחיותיה (בצד ימין וצד שמאל קיצוני) (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
דמלש (שנייה מימין) יחד עם אחיותיה (בצד ימין וצד שמאל קיצוני)(צילום: באדיבות אסרס דמלש)

 (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
(צילום: באדיבות אסרס דמלש)

 (צילום: באדיבות אסרס דמלש) (צילום: באדיבות אסרס דמלש)
(צילום: באדיבות אסרס דמלש)

אסראס דמארלש. "זה לא מישהו בודד שמגלה גזענות - זו מערכת של מדינה" (צילום: אבי חי) (צילום: אבי חי)
אסראס דמארלש. "זה לא מישהו בודד שמגלה גזענות - זו מערכת של מדינה"(צילום: אבי חי)

גיוסה לצה"ל, לתפקיד לוחמת קרקל, ויציאתה לקורס קצינים, דחה את המפגש - עד שבסיום הקורס בבה"ד 1 החליטה דמלש לצאת לטיול שורשים. שם בכפר נידח פגשה את משפחתה האבודה. כעת, היא מבקשת שיעזרו לה להעלות אותם ארצה.

 

"הרבה פעמים אני שואלת את עצמי - אני מסכנת את החיים שלי בשביל המשפחה שלי שנמצאת פה, ויש לי עוד חלק משמעותי בחיים שלי שנמצא שם, ארבע שעת טיסה מפה, חיים בעולם אחר", מספרת דמלש בשיחה עם ynet. "אני דואגת לחיילים ונותנת להם כל מה שהם צריכים, אבל יש לי את המשפחה שאני צריכה גם שיעזרו לי לדאוג להם, שיעזרו לי להביא אותם לכאן".

 

דמלש, החיילת הראשונה מהקהילה האתיופית שהפכה לקצינה קרבית, מספרת כי הופתעה מהתנאים שבהם חיות אחיותיה. "כשטסתי לשם  קיבלתי הלם תרבות, פשוט נסעתי במנהרת זמן. תמיד אתה לומד על ההיסטוריה, על העולם הקדמון - ופתאום אתה אומר לעצמך, אדם קדמון בפניי. בלילה אין חשמל, הבתים עשויים מבוץ".

 

כיום היא משרתת כקצינה בגדוד קרקל, שומרת על הגזרה הדרומית, במקום שבעבר ידע היתקלויות עם מחבלים. "בסיורים אני מנסה להתקיל את עצמי -

 מה יקרה אם ייצא מפה איזה מחבל או יירו עליי מהכיפה הזאת. יש את הסכנה הזאת שיכול לקרות לך משהו".

 

דמלש מצהירה כי בצה"ל היא מרגישה שווה, ולצד זה תומכת במאבק של העולים מאתיופיה: "אני מאוד מזדהה עם המחאה הזאת, יש פה אמירה - זה לא אזרח או מישהו בודד שמגלה בעצם גזענות כלפי נער שחור, זה מוסד, זה משטרה, זו מערכת של מדינה. אני מאוד מזדהה עם הקהילה והכאב. אני לא מאוד שמחה שזה יצא מפרופורציה (מתכוונת לאלימות - נ"ד), אבל כן, אפשר לעשות את ההפגנות האלה וזה לגיטימי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
אסרס דמלש. תעזרו לי להביא את המשפחה לכאן
צילום: אבי חי
מומלצים