שתף קטע נבחר

אישה בודדה יכולה לצפות בטלוויזיה עם טיימר בשבת?

שאלה:

האם אישה הגרה לבד יכולה לצפות בטלוויזיה עם טיימר בשבת?

 

 

<< לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

 

תשובה:

בשימוש בטלוויזיה בשבת יש מספר בעיות:

 

א. איסור הדלקה וכיבוי. איסור זה ניתן לכאורה לפתור בהחלט על ידי הדלקת וכיבוי הטלוויזיה באמצעות שעון שבת, כפי שאנו נוהגים עם מכשירי חשמל אחרים.

 

ב. איסור הנאה מחילול שבת של יהודי אחר. אם יהודי עושה בשבת מלאכה אסורה - אסור ליהודי אחר ליהנות ממנה בשבת. לכן, בטלוויזיה הישראלית, שאותה מפעילים יהודים, אסור לצפות בשבת. אולם לטעם זה, לכאורה, כאשר הטלוויזיה מופעלת על ידי מי שאינם יהודים - אין איסור לצפות בשבת, ואפשר לצפות בתוכניות מארצות אחרות.

 

ג. קיימים איסורים נוספים, כמו האיסור של השמעת קול ממכשירים אלקטרוניים ואחרים בשבת. חכמים אסרו זאת כיוון שיש בכך חשש של זילות השבת. כמו כן, קיימים חששות של עשיית מלאכה בשבת בהפעלת הטלוויזיה, כמו חשש להגברה והנמכה של המכשיר, החלפת ערוצים ועוד.

 

לסיכום

אולם, מעבר לבחינת האיסורים, יש צורך לבדוק כיצד התורה, הנביאים וחז"ל ראו את מטרות השבת,

ובהתאם לכך גם אנו צריכים להתאים את עצמנו למסורת ישראל.

 

השבת נועדה לשביתה ממלאכה, על מנת לפנות זמן לעיסוקים אחרים וליצירת חלל של שקט נפשי והתבוננות פנימית, לעיסוק בענייני הרוח בשונה מימות החול שרוב העיסוק הוא בענייני חומר.

 

טלוויזיה ואמצעים אלקטרוניים אחרים מסיחים את הדעת מן המטרות העיקריות של השבת ועל כן הם אסורים. אם מדובר באדם מבוגר שחי לבד חשוב מאוד לדאוג לו לחברה ולעשייה חיובית על מנת שגם הוא יזכה באורה המבורך של השבת. ברכה והצלחה (משיב: הרב ירון דוראני).

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
יש אמצעים אחרים להפגת בדידות
צילום: AFP
מומלצים