שתף קטע נבחר

בגלל השיפוצים: עובדי בנק ישראל יקבלו מענק של כ-9 מיליון שקל

בנק ישראל ישפץ את המבנה הקבוע שלו בקריית הממשלה ו-600 עובדים יעברו בקרוב למבנה זמני בהר חוצבים. היום סוכם כי כל עובד יקבל מענק של 5,000 שקל לשנה למשך 3 שנים. בנוסף, יום העבודה יקוצר בחצי שעה למשך שנה וחצי, בגלל הפקקים

בנק ישראל עובר למבנה זמני וקונה את הסכמת העובדים בכ-9 מיליון שקל מכספנו. הבנק השלים את המשא ומתן עם ועד העובדים, סביב המעבר למבנה זמני באזור התעשייה "הר חוצבים", למשך תקופת השיפוצים במבנה המרכזי של הבנק בקריית הממשלה. על פי ההסכם, כל עובד בבנק יקבל מענק של 5,000 שקל לשנה למשך שלוש שנים. כמו כן, יום העבודה בבנק יקוצר בחצי שעה למשך תקופה של שנה וחצי.

 

כתבות נוספות בנושא בנק ישראל :

 

מדובר במעבר של כ-600 עובדים, מה שמעמיד את עלות המענק על כ-9 מיליון שקל. זאת, כאשר עלות השיפוץ של המבנה החלופי והשכירות שתשולם עליו מוערכת ב-85 מיליון שקל ועלות השיפוץ בבניין הקבוע מוערכת בכ-177 מיליון שקל.

המבנה הישן של הבנק (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
המבנה הישן של הבנק(צילום: עטא עוויסאת)
 

דרישת ועד עובדי הבנק לקבל פיצוי על המעבר למבנה זמני מעכבת כבר קרוב לחצי שנה את המעבר למבנה הזמני בהר חוצבים. באוגוסט האחרון דיווחנו כי עובדי בנק ישראל דורשים לקבל פיצוי על כך שתנאי העבודה במקום אינם עומדים בתקני הצפיפות לעובד שקבע מכון התקנים. בנוסף, ביקשו העובדים לקבל פיצוי על הארכת זמן הנסיעה לעבודה, שנובע מעומסי התנועה הכבדים בין הכניסה לירושלים להר חוצבים. ועד העובדים טען אז כי המעבר להר חוצבים יוסיף חצי שעת נסיעה לכל עובד בכל יום וביקשו לפצות את העובדים על אובדן הזמן הזה.

 

כמעט חלפה שנה מאז. בינואר היו אמורים 600 עובדי הבנק להיכנס למבנה החדש, אך הסכם בין ההנהלה לעובדים התעכב. כל אותו הזמן, חוזה השכירות בין המדינה לבין חברת "ג.ת.י" המחזיקה בבעלות על הבניין בהר חוצבים כבר בתוקף והמדינה עשויה להיות חייבת בדמי שכירות על בניין שהיא אינה מאיישת.

 

מנכ"ל בנק ישראל, חזי כאלו, אמר בתגובה כי "פרויקט שיקום המבנה המרכזי של בנק ישראל הנו צעד הכרחי לאור התפוררות התשתיות בו, אשר הביאו לליקויי ביטחון, בטיחות ותפקוד רבים. כתוצאה מהחלטת ההנהלה לצמצם ככל האפשר את הוצאות השכירות של המבנה החלופי, תנאי העבודה והשהייה של העובדים בו צפויים להיות נחותים באופן משמעותי לעומת התנאים במבנה הקיים. התוספת, שהינה בגבולות הנורמות המקובלות במגזר הציבורי, ואושרה על ידי הממונה על השכר באוצר, מבטאת את נכונות של העובדים לשאת בנטל זה למשך מספר שנים, למרות אי הנוחות היחסית הכרוכה בו".

 

יו"ר ועד עובדי בנק ישראל, אייל חדד, מסר כי: "לאחר שעות רבות, של משא ומתן, יישרנו את ההדורים, באשר למעבר ולחזרה לבניין בתום השיפוץ. נחתם הסכם למעבר ולחזרה לבניין ובהסכם נכלל מענק של עד 5,000 שקל לשנה לעובד - משך שלוש שנים. כמו כן, יקוצר יום העבודה בחצי שעה, בתקופת הסתגלות.כולנו תקווה שעוגמת הנפש בשל המעבר למבנה מרוחק, תיפתר באופן זה, כאשר העובדים יתוגמלו בהתאם, תוך שמירה על שקט תעשייתי".

 

עו"ד דן לפידור ממשרד עורכי הדין לפידור ושות' המתמחה בדיני עבודה אמר כי "לדעתי תוספת נסיעה של חצי שעה אינה מהווה הרעת תנאים. זאת בהנחה שבאמת נוספה להם חצי שעה נסיעה. המבחן של הרעה בתנאי עבודה הוא מבחן ברמת העובד. בודקי האם יש הרעה בתנאי העבודה של עובד מסוים ואם יש מאשרים לו להתפטר וליהנות מפיצויי פיטורין. כאן לא מדובר במקרה של הרעה בתנאים. הרי כל העובדים קיבלו מענק אחיד. ביניהם יש כאלה שמגיעים מחוץ לעיר וזמן הנסיעה שלהם הוארך ועובדים שבאים מתוך העיר ויכול להיות שדווקא עכשיו קרוב להם יותר מבעבר. בכל מקרה, תוספת נסיעה של חצי שעה ביום אינה נחשבת להרעה בתנאי העבודה".

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
מבנה הקבע של בנק ישראל
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים