שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן, חיים צח

וינשטיין: לחקור התנהלות רות דוד בזמן היותה פרקליטת מחוז תל אביב

הסתעפות דרמטית בפרשת פישר. בתום פגישה עם פרקליטות המדינה, ראש להב 433 ובכירים נוספים במערכת אכיפת החוק, החליט היועץ המשפטי לממשלה על פתיחת חקירה פלילית לבירור החשדות שעלו בשבועות האחרונים נגד הפרקליטה הבכירה לשעבר

 

רות דוד אתמול, בבית המשפט המחוזי בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
רות דוד אתמול, בבית המשפט המחוזי בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

הולכת ומסתבכת. היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין הודיע הערב (יום ה') כי החליט לאמץ את המלצת פרקליט המדינה, המשנה ליועמ"ש וראש האגף לחקירות ולמודיעין ולפתוח בחקירת משטרה לבירור החשדות נגד פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד מהתקופה שבה שימשה פרקליטת מחוז.

 

היום התקיימה ישיבה בנושא בדיקת הטענות שהועלו בעניין התנהלותה של דוד, בעת שעבדה בשירות המדינה. בישיבה השתתפו פרקליט המדינה שי ניצן, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי, ראש האגף לחקירות ולמודיעין, ניצב מני יצחקי, ראש להב 433 ניצב רוני ריטמן, וצוות הבדיקה המיוחד שמונה בלהב 433 לבדיקת הטענות.

 

בהודעת היועמ"ש נמסר כי המשטרה הציגה את ממצאי הבדיקה הראשוניים שהתקבלו בשבועות האחרונים, המניחים תשתית לחשד לביצוע עבירות פליליות. צוין כי בשלב זה לא עלו ממצאים המבססים חשד להטיות בטיפול בתיקים על ידי עו"ד רות דוד בעת מילוי תפקידה כפרקליטת מחוז.

 

המעורבים בפרשת רונאל פישר (צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג) (צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג)
המעורבים בפרשת רונאל פישר(צילום: מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלכס קולומויסקי, אוהד צוינגברג)

 

החקירה נפתחה בעקבות טענות של גורמים שונים כי דוד קיבלה מפישר מתנות (תיק, תכשיטים). אין משהו שמצביע על התערבות שלה בתיק כזה או אחר, או תמורה לכאורה, אבל היועץ המשפטי לממשלה ושאר הגורמים החליטו שלא להשאיר ספקות נוכח הרגישות בעקבות הפרשה, והיותה של דוד פרקליטת מחוז לשעבר. מדובר כרגע בחשדות בתחום טוהר המידות, ובקבלת מתנות לכאורה על רקע חברותם באופן פסול.

 

"פגישת שיבוש" בבודפשט

רות דוד הואשמה בשיבוש הליכי משפט ובקבלת נכסים שהושגו בפשע. אשתקד טסו פישר ורות דוד לבודפשט, שם שהה אז יאיר ביטון, מבעלי "חברת ב יאיר". באותה טיסה נשאה דוד מעטפה המכילה את חומרי חקירה מסווגים הנוגעים לביטון. היא התבקשה לעשות זאת על ידי פישר ועדת המדינה ע', בשל היותה "בלדר בטוח". במהלך שהותם בבירת הונגריה פעלו פישר ודוד להכנת ביטון לקראת חקירתו, ובמסגרת זו אף נחשף בפניו מידע מסווג הנוגע לעניינו.

 

בעת השהות בבודפשט התקשר פישר למלכה באמצעות אפליקציית "ווייבר", אפליקציה שאותה בחרו השניים מאחר שסברו כי היא אינה ניתנת לניטור ולהאזנה, וביקש ממנו הבהרות בנוגע לחומרי החקירה. עוד נטען באישום כי לאחר שבמח"ש הצליחו לפצח את הקוד הסודי ולחדור לטלפונים הניידים של החשודים המרכזיים, התקיימה פגישה לילית בין כוכבי הפרשה, שזכתה לשם "פגישת השיבוש".

 

במהלך הפגישה הביעה ע' את חששה מפני השלכות החדירה לטלפונים הניידים והביעה את רצונה לעזוב את הארץ. "הקו שלך הוא להיכנס לחדר החקירות ולהתמוטט", ייעצה לה רות דוד - בעבר אחת הבכירות ביותר בפרקליטות המדינה, ובמקרה זה שותפתה לביצוע העבירות. היא הורתה לע' שלא לשתף פעולה והעריכה בפניה כי תוך ימים ספורים היא תיעצר. דוד גם הבהירה לפישר ולע' כי אם אמנם חוקרי מח"ש הצליחו לחדור לטלפונים הניידים, אז משמעות הדבר היא "אסון".

 

גם למלכה ייעצה רות דוד, בעת ששוחחה איתו טלפונית במהלך פגישת השיבוש. "אל תעשה שום תנועה חדה, זה בדיוק מה שהם רוצים", אמרה לו דוד, כשהיא מתכוונת לחוקרי מח"ש. העצות הללו לא עזרו: מלכה ופישר נעצרו, וגם רות דוד עצמה נעצרה לאחר מכן.



 

אתמול (ד') הגיעו שבעת הנאשמים בפרשה – עו"ד רונאל פישר, קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד, הקבלנים אביב ויוסף נחמיאס, יאיר ביטון ושי ברס - לבית המשפט המחוזי בירושלים להקראת כתב האישום שמייחס למרביתם עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. ערן מלכה הודה והורשע במסגרת הסדר הטיעון בכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן: קבלת שוחד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט. הוא צפוי לשמש עד תביעה נגד שאר הנאשמים.

 

ששת הנאשמים האחרים ביקשו לדחות את הקראת האישום מאחר שלא הועברו אליהם חומרים, בהם חקירותיו של מלכה ופרטים מהליך המשא ומתן עמו, שעליהם מבקשת המדינה להוציא תעודת חיסיון. השופט משה סובל קבע כי המדינה תעדכן לגבי תעודת החיסיון בהמשך. הוא יצא לקרוא את האישום המתוקן בטרם ירשיע את מלכה.

 

בשבוע שעבר פנה עו"ד מיקי חובה, המייצג את זאב רוזנטשיין, בדרישה לחקור את הסיבות שהובילו לחתימת הסכם עד מדינה עם האחים אלן וברוך דדוש לפני עשור. פישר, אז עורך דין בראשית דרכו, קישר בין האחים דדוש לפרקליטות כדי להביא להסגרתו של רוזנשטיין לארצות הברית, כשכל אותו זמן זהותו הוסתרה במסמכים הרשמיים. לטענת עו"ד חובה, עולות שאלות קשות בדבר התנאים המפליגים שהשיג לשניים, וייתכן כי השיג זאת נוכח קרבתו לפרקליטה דוד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
רות דוד
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים