שתף קטע נבחר

M4 Aqua: סוני פשוט

M4 הוא דגם ביניים של סדרת אקספריה של סוני. הוא נראה כמו הדבר האמיתי ויהיה קשה להבחין שאינו מכשיר פרימיום. גם הביצועים בסדר כל עוד אתם לא צריכים קבצים - בכלל. סקירה

סדרת Z של סוני מצליחה בשנים האחרונות לתת פייט יפה מאוד למכשירי העלית האנדרואידים. זה כולל ביצועים מצויינים ועיצוב מוצלח ויחודי יחד עם פיצ'ר מנצח בדמות עמידות למים. מכשירי סדרת M אמורים לקבל מעט מהילת ה-Z הזו בשילוב עם מחיר מוזל. M4 Aqua הוא מכשיר שנראה ממש כמו Z3, עמיד למים (1.5 מטר, עד 30 דקות), וב-1890 שקל מחיר מומלץ. יש לזכור: ההבדלים מסדרת הפרימיום רבים ומשמעותיים ושורה התחתונה: מדובר במכשיר לא רע, שנראה כמו הדבר האמיתי, ובסופו של דבר מכשיר זול לשימושים בסיסיים. אתם רוצים אותו אם מה שאתם עושים עם הסלולרי זה לרוב פייסבוק, מיילים וגלישה.

 

למפרט המלא

 

M4 אקווה.  (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
M4 אקווה. (צילום: ירון ברנר )

 

עיצוב

המכשיר כאמור נראה כמו, אבל הוא לא זהה. אם Z3 מציג שילוב של מתכת וזכוכית במבנה אחוד מרשים, אז אקווה עושה את זה עם עם פלסטיק. כולל כפתורי הצד. זה כמובן הרבה מהודר. בצד החיובי: אקווה שוקל רק 136 גרם - 16 גרם פחות מאחיו. ושווה להזכיר שוב: הארגונומיה של סוני מעולה - הכפתור הצדי המיועד לאגודל ניגודי מתפקד הרבה יותר טוב מאשר זה של G4 נניח, באחורי המכשיר. כפתורי הווליום נמצאים באותו הצד.

 

למכשיר יש יתרון קטן: מחבר הצד לא מכוסה בפלסטיק מעצבן שצריך לפתוח כל הזמן כמו אצל אחיו הגדולים. מצד שני: אם תכניסו אותו למים אז אל תכניסו ישר את המחבר של החשמל, בסדר? תייבשו קודם.

 

ההוצאה וההכנסה של הסים (נאנו) לא נוחה במיוחד כמו בכל הדגמים - אבל לא משהו שצריך לעשות יותר מפעם אחת. הכפתור מצלמה הנוסף לצילום במים  -  נמצא גם כאן, כשמחזיקים אותו לרוחב ולוחצים, המכשיר יעבור ליישום של המצלמה.

 

 

בכמה צבעים (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
בכמה צבעים(צילום: יח"צ )

 

עובדים

למכשיר האקווה יש בעיה אחת אקוטית וחשובה שמונעת ממנו להיות פשרה מוצלחת באמת בין מחיר לביצועים: הזכרון שלו הוא 8 גיגהבייט. מערכת ההפעלה (לוליפופ 5.0) לוקחת משם 4 גיגה כך שאם נניח, יש לנו אפליקציה של פייסבוק, וואטסאפ, מוניות, דפדפן כרום, סרטונים ותמונות וכמה מאות שירים - אז זהו, נגמר המקום.

 

ניתן להרחיב את הזכרון עד ל-128 גיגהבייט, באמצעות כרטיס SD.

 

 

להשוואה - Z3  (צילום: אהוד קינן ) (צילום: אהוד קינן )
להשוואה - Z3 (צילום: אהוד קינן )

 

ביצועים

מבחן ANTUTU ממצב את המכשיר באמצע עם ציון משוקלל שנמצא מתחת ל-LGG3 של LG משנה שעברה. המכשיר עומד יפה במה שדרשתי ממנו עם מעבר חלק בין אפליקציות ולמשחקים. כמובן - לאחר שהסרתי חלק מהאפליקציות כדי לפנות להם מספיק מקום. העבודה טובה גם כשהעמסתי כמה אפליקציות. המכשיר מתחמם בצורה מעיקה די מהר.     

 

הסוללה בת 2400 mAh הגיעה ל-40% תוך 9 שעות של שימוש מסיבי ביותר, השאירה לי 90% ב-4 שעות של שימוש סולידי. מצב STAMINA מבטיח יותר עם כיבוי פונקציות מסויימות.

 

ממשק המכשיר של סוני לא מפריע יותר מדי לאנדרואיד. נוח וברור. כמה מסכי בית ומגירת אפליקציות. הוא לא מאוד מיוחד או מרגש אבל לא אכפת לי.

 

מסך

מסך המכשיר 5 אינץ' בגודל מושלם לטעמי. הנתונים היבשים אומרים 720 על 1280 פיקסלים ויחס של 294 פיקסלים לאינץ'. זאת, מול 424 אצל ה-Z3 שגם גדול יותר יחסית לשטח המכשיר (הוא 5.2 אינץ'). ההבדלים נראים. כלומר, לאקווה יש מסך טוב, אפשר לראות בו סרטים ללא שום בעיה ולקרוא בקלות בתנאים שונים - אבל הוא לא מתעלה לרמות של מכשירי הפרימיום של סוני ולא אחרות מבחינת צבעים, בהירות וחדות.

 

בכל מקרה - חשוב לומר -  זה גודל מושלם לצפייה בסרטים (למשל בטיסה) אולם - שוב, כמה סרטים תצליחו להכניס במקום שיש בו?

 

אקווה M4 (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
אקווה M4(צילום: ירון ברנר )

 

 

מצלמים

מצלמת ה-13 מגה פיקסל הקדמית מציגה ביצועים סבירים יחד עם מצלמת הסלפי של ה-5 מגה. אל תאתגרו אותה יותר מדי. ונראה שלוקח זמן רב מדי לצלם מהלחיצה עד לעיבוד התמונה.

 

כעסקת חבילה מקבלים גם את הפונקציות של סוני להוספת דינוזאורים ואפקטים וכיוצא בזה.

צילום לדוגמה ()
צילום לדוגמה

  

סלפי לדוגמה.  ()
סלפי לדוגמה.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים