שתף קטע נבחר

דיווח: חמאס שוקל הפסקת אש ל-5 שנים

בתקשורת הפלסטינית טוענים שהנהגת חמאס מכונסת בקטאר לדון בהצעה לרגיעה ארוכת טווח, בתמורה להקמת נמל ימי בעזה - תחת פיקוח ישראלי. לפי הפרסום, שליח האו"ם למזרח התיכון מתווך בין הצדדים

לוחם צה"ל בגבול רצועת עזה (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
לוחם צה"ל בגבול רצועת עזה(צילום: יואב זיתון)

שנה אחרי מבצע צוק איתן , ולקראת פרסום דו"ח החקירה של האו"ם, האם ישראל וחמאס בדרך להסכם רגיעה ארוך טווח? גורמים פלסטיניים דיווחו הלילה (ג') כי חמאס שוקל להיעתר להצעה של קטאר להפסקת אש ארוכת טווח עם ישראל, ובמסגרתה תאפשר ישראל הקמת נמל ימי צף ברצועת עזה. לפי דיווח בכלי תקשורת פלסטיני, הנהגת חמאס מכונסת בקטאר כדי לדון בפרטי ההסכם.

 

בשבת יצא מעזה בכיר הארגון מוסא אבו מרזוק, פחות משבועיים אחרי שנכנס לרצועה. לפי הדיווח, אבו מרזוק המריא לקטאר כדי לקשור את הקצוות האחרונים בהצעה שהעביר חמאס ל"גורם בינלאומי". אותו מתווך הוא כנראה שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב, שביקר ברצועת עזה לפני שבוע ונפגש עם אבו מרזוק.

 

אבו מרזוק, כך נמסר, ערך בדוחא פגישות ממושכות עם מנהיג חמאס חאלד משעל ועם בכירים אחרים בארגון אשר נמצאים בקטאר כדי לגבש תשובה של הארגון להצעה שהגישה קטאר ושזכתה לתמיכתה של טורקיה. לפי גורמים בחמאס, ההצעה כוללת הקמת נמל ימי צף ברצועת עזה שיהיה תחת פיקוח ישראלי לצד נוכחות של צד שלישי בינלאומי. בתמורה, יתחייב הארגון השולט ברצועה לנצור את האש לחמש שנים, עם אפשרות להארכת הפסקת האש.

 

שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב (AFP) (AFP)
שליח האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב(AFP)
 

תושבי עזה. ישראל תסכים להקמת נמל? (צילום: AP) (צילום: AP)
תושבי עזה. ישראל תסכים להקמת נמל?(צילום: AP)

 

שליח האו"ם מלדנוב, לשעבר שר החוץ של בולגריה, הזהיר בחודש שעבר בתדרוך למועצת הביטחון כי תושבי רצועת עזה נואשים ממצבם, ועל ישראל והפלסטינים מוטלת האחריות למנוע קריסה של הרצועה. באותו תדריך טען כי תושבי עזה זועמים על הסגר הישראלי, על סגירת מעבר רפיח המצרי (שנפתח מאז התדרוך), ועל חמאס שמטיל "מס סולידריות" וכן על הקהילה הבינלאומית שלא עומדת בהתחייבויותיה לסייע בשיקום נזקי צוק איתן.

 

בחלוף שנה מהמבצע הישראלי ברצועת עזה, צפוי בקרוב להתפרסם דו"ח ועדת החקירה של האו"ם. גורמים מדיניים בירושלים העריכו שהדו"ח יתפרסם בהמשך השבוע. מחשש שהפלסטינים ידליפו את דו"ח הבדיקה הבינלאומי, פרסם שלשום משרד החוץ את גרסתו להתרחשויות. בין היתר טוענת ישראל כי ארגון הטרור הכריח אזרחים פלסטיניים להישאר באזורי לחימה. קו ההגנה הישראלי עומד על כך שחמאס ביצע פשעי מלחמה, וכן שכמחצית מההרוגים הם פעילי טרור.

 

לאחרונה הופר השקט ששרר בדרום מאז הקרבות בקיץ שעבר. ירי הרקטות לעבר ישראל, שהסתיים בנפילות בשטחים פתוחים, יוחס על ידי גורמים ברצועה לארגון סלפי קיצוני שמתנגד לחמאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כוחות הביטחון של חמאס
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מוסא אבו מרזוק, יצא לקטאר
צילום: רויטרס
מומלצים