שתף קטע נבחר

אוטמים דווקא בקיץ: יעיל, זול ומקרר

איטום הגג בחודשי הקיץ יחסוך לכם כסף גם במחיר העבודה וגם בחשבון החשמל לגרים בקומה העליונה. המקצוענים עם ההסברים למה לא לחכות לחורף

מרבית הישראלים מחכים לגשם הראשון ורק אז מגלים את כשלי האיטום בביתם. כשהגג רטוב, לבעלי המקצוע אין יותר מדי מה לעשות, והם מבטיחים שיחזרו אחרי כמה ימי שמש. דווקא עכשיו, סיוד של הגג יכול להפוך את הקיץ שלכם להרבה יותר נעים, ולהפחית את הטמפרטורה בתוך הבית בכ-25%. בכך תחסכו בהוצאות החשמל על קירור, ותגיעו לחורף מוכנים.

 

החיסכון משמעותי גם עבור האיטום עצמו, כעת זו העונה החלשה של בעלי המקצוע בתחום, והמחירים יורדים בהתאם. צריכים עוד סיבות? המקצוענים עם כל מה שצריך לדעת על יתרונות האיטום בקיץ.

 

עוד בנושא:

איטום גגות בבניין משותף: מי משלם?

מחירון עבודות איטום

 

בעונת הקיץ: חיסכון של כ-20% לפחות בעלות האיטום

אחת הסיבות הכי טובות לאטום דווקא בעונת הקיץ היא החיסכון במחיר. "מי שאוטם בחודשים יוני-אוגוסט יכול לחסוך לפחות 20% מעלות האיטום", מסביר ניק בנובייב מדור איטום. ממה נובעים פערי המחירים? מביקוש והיצע. "הישראלים הולכים לרופא שיניים רק כשכואב להם", מוסיף אייל טויטו מקבוצת מ.ד. "וכך בדיוק בתחום האיטום, מתקשרים אלינו רק אחרי הגשם הראשון. זה קורה כך כל שנה, ואז אנחנו מקבלים 70 שיחות ביום, ועובדים כמו משוגעים. דווקא עכשיו, ניתן לעבוד ברוגע ולזכות למחירים יותר טובים, ולרמת שירות גבוהה יותר, כשמרבית בעלי המקצוע יותר זמינים".  

 

מי שאוטם עכשיו ייהנה מקיץ קריר יותר

סיבה אחרת קשורה לעובדה שאיטום טוב מסייע לבידוד הבית, ומפחית את החום מהשמש הקופחת. הבעיה היא שמרבית ועדי הבתים נוהגים להזמין סיוד או זיפות רק בחודש ספטמבר, וכך לאורך כל העונה החמה, המתגוררים בקומה העליונה סובלים מאוד מהחום.

 

"שכבת הסיד נשטפת במהלך החורף בהדרגה, ולקראת הקיץ כבר יש צורך לחדש את הסיוד בגג עם זפת" מסביר בנובייב. "הסיד מחזיר את קרינת השמש, ומונע מהזפת להיפגע. לכן, גגות האטומים עם זפת מחויבים בסיוד הגג אחת לשנה, אחרת אין להם אחריות על האיטום".

 

ארכיון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ארכיון(צילום: shutterstock)

 

טויטו מוסיף: "אלו שדואגים לסיוד דווקא לפני תחילת העונה החמה, יכולים ליהנות מבית הרבה יותר נעים ומבודד, מדובר בהבדל של 30-25% בטמפרטורה. בכך, ישנו חיסכון משמעותי בחשמל עבור קירור הדירות בקומות העליונות".

 

בנובייב: "גגות שאטומים באמצעות יריעות ביטומניות, ורוצים להלבין את היריעות, יכולים להלבין אותן באמצעות צבע הלבנה אקרילי.

 כדאי לעשות זאת כבר עכשיו לפני העונה החמה, ולא לחכות לספטמבר. זה ישפר את רמת הבידוד ויהיה יותר זול. בחודש ספטמבר כבר מתחילים המחירים לעלות. ההמלצה היא לצבוע בצבע הלבנה את היריעות אחת לחמש שנים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מזכירים את נושא האחריות לגבי איטום: "האחריות ניתנת למספר שנים, כך שמבחינה זו אין ממש משמעות לעונה שבה עושים את האיטום. ליריעות נהוג לתת 10 שנות אחריות, לזפת חמש שנות אחריות (אך עם החרגה במקרה שלא בוצע סיוד אחת לשנה, לא תחול האחריות)".

 

בחורף קשה מאוד לאטום גגות רטובים

מבחינת איכות העבודה, אולי בעלי המקצוע ייאלצו לעבוד

 תחת השמש הקופחת, אבל עבור הצרכנים העבודה הרבה יותר איכותית. טויטו: "שום חומר לא תופס על גג רטוב. בחורף, בשיא עונת הגשמים, פעמים רבות אנחנו יכולים לתת רק מענה נקודתי. רק בימים יבשים ניתן לאטום, ותקופה זו היא מצוינת כי כבר מרבית הרטיבות מהחורף התייבשה, ועוד יש זמן עד לתקופת הגשמים הבאה. כשאין אדים מלמטה, איכות העבודה יותר גבוהה, כי כושר ההידבקות של החומרים למשטח הוא גבוה יותר".

 

בנובייב מוסיף: "דווקא חודש אוגוסט שהוא החם ביותר הוא הכי טוב. הרי ממיסים את החומרים בחום, וכל דבר שהוא חם נתפס יותר טוב, ומתקשה יותר מהר".

 

לפני שאוטמים מייבשים היטב מים כלואים

גם כשאוטמים בקיץ, יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם. "לחות כלואה נגרמת כתוצאה מרטיבות שחדרה אל תוך תקרת הבטון", מסביר טוויטו.

 "ההמלצה היא לקדוח כמה חורים בתקרה, כדי שהאזור יקבל אוויר, והמים יצאו לאט לאט בזמן שיש ימי שמש חמים במיוחד. הניקוז יהיה אל תוך הדירה, ולא כלפי חוץ. המים יורדים מטה בימים חמים. מבחינת שכבת האיטום שעל הגג, הרי שאדי הרטיבות יכולים לגרום לניתוקים של שכבת האיטום ולנפיחויות".

 

טוויטו מוסיף: "לכן, לפני שאוטמים בשכבה חדשה, חשוב מאוד לפתוח את היריעות הביטומניות ולהוציא את המים שהצטברו שם, ולייבש את המקום לפחות ל-24 שעות, ורק אז להלחים מחדש את היריעות. אם מדובר בזפת שכבר נסדקה, כדאי לסגור את הסדקים עם חום וזפת, למרוח פריימר ולהלחים יריעות על כל השטח. זפת היא חומר מקשר מעולה ליריעות ביטומניות. אם מדובר באיטום של צבע אקרילי שבו יש פיצוצים וקרעים שנגרמו כתוצאה מנפיחויות, יש למלא אותו עם חומרים אקריליים מתאימים".

 

בדיקת הצפה, מתי כדאי?

ואיך תדעו שהאיטום אכן יעיל אם אטמתם בעונת הקיץ, ויש עוד זמן רב עד שיחלו הגשמים? טויטו: "אם מדובר בגג פעיל, גג מרוצף, מרפסת או פנטהאוז, נכון לעשות בדיקת הצפה. במקרה כזה הגג עובר הצפה למשך 72 שעות, וכך רואים שהאיטום אכן בוצע כהלכה. באיטום באמצעות יריעות ביטומניות ניתן עוד באותו היום לבצע את בדיקת ההצפה. ואילו לרוב בזפת לא עושים בדיקת הצפה".

 

מחפשים קבלן איטום באחריות? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים