שתף קטע נבחר

"הפלסטינים ימסרו מידע להאג על ישראל"

לפי דיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית, הרשות הפלסטינית מתכוונת להגיש בעוד שבוע דו"ח נגד ישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי כדי לשכנע לפתוח בחקירה על פשעי מלחמה. הדו"ח יהיה כללי ולא יכלול ראיות על מקרים נקודתיים

 

הפלסטינים נגד ישראל בהאג. סיבוב ראשון  (צילום: EPA, gettyimages, אמיל סלמן) (צילום: EPA, gettyimages, אמיל סלמן)
הפלסטינים נגד ישראל בהאג. סיבוב ראשון (צילום: EPA, gettyimages, אמיל סלמן)
 

 

הפלסטינים מתכוונים להגיש בעוד שבוע בפעם הראשונה דו"ח בן עשרות עמודים לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג כדי לשכנע את בית הדין לפתוח בחקירה נגד ישראל על פשעי מלחמה. כך מסר היום עמאר חיג'אזי, בכיר פלסטיני המעורב במהלך נגד ישראל.

 

לפי דיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית, הדו"ח יכלול בין היתר נתונים סטטיסטיים על השפעת הכיבוש, ההתנחלויות והמעצרים. חיג'אזי אמר שינסה לשכנע את בית הדין לפתוח בחקירה בהקדם האפשרי. הדו"ח לא יכלול ראיות ממוקדות על מקרים ספציפיים והפלסטינים שומרים לעצמם את ההחלטה לגבי הגשת תביעות שכאלה בהמשך.

 

"הדו"ח יהיה כללי וסטטיסטי ויצייר תמונה עגומה לגבי מעשי ישראל והסיבות שבגללן יש לדעתנו בסיס סביר לפתיחה בחקירה", אמר חיג'אזי.פקיד ישראלי אמר בתגובה על פניית הפלסטינים להאג: "מדובר בספין פלסטיני. מדובר בהגשת חומר לצורכי מניפולציה וניסיון להשפיע על התובעת הכללית של בית הדין פאטו בנסודה לפתוח בהליכים".

 

בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" ביקשו הפלסטינים לחקור את "פשעי" ישראל מאז יולי 2002, אולם בית הדין הבינלאומי בהאג הבהיר כי הוא אינו יכול לעשות זאת, כיוון שלרשות הפלסטינית אין מעמד של מדינה מוכרת. בחודש דצמבר האחרון קיבלה הרשות הפלסטינית מעמד של משקיפה בבית הדין הבינלאומי, ובכך והתקרבה צעד נוסף לעבר תביעה עתידית נגד ישראל בגין "פשעי מלחמה".

 

כמה שבועות לאחר שהרשות הפלסטינית קיבלה את מעמד המשקיפה, הגישו הפלסטינים את מסמכי ההצטרפות לבית הדין הבינלאומי. בחודש ינואר השנה הודיעה תובעת בית הדין בהאג, פאטו בנסודה, כי בכוונתה לפתוח בבדיקה מקדמית סביב האפשרות שבוצעו פשעי מלחמה בשטחים הפלסטינים - צעד ראשון בדרך להגשת אישומים אפשריים נגד גורמים פלסטינים וישראלים בגין פשעים שכאלה. החוקרים יצטרכו לקבוע בתום החקירה אם הממצאים הראשוניים מצדיקים פתיחה של חקירה מלאה בנוגע לטענות על פשעי מלחמה.

 

בחודש אפריל השנה הצטרפה הרשות באופן רשמי לבית הדין הבינלאומי, ובכך קיבלו הפלסטינים את האפשרות להגיש תביעות בגין פשעי מלחמה, אך גם חשפו את עצמם לכאלה.

 

מזכ"ל האו"ם לישראל: הימנעו מפגיעה בילדים

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון אמר היום כי הוא "מאוד מודאג מהסבל שחווים כל כך הרבה ילדים עקב הפעילות הצבאית הישראלית בעזה בשנה שעברה". באן ציין עוד כי הוא "קורא לישראל לנקוט מיד צעדים קונקרטיים כדי למנוע מילדים להיהרג או להיפצע". המזכ"ל אמר את הדברים בפתח דיון של מועצת הביטחון בנושא דו"ח על פגיעה בילדים באזורי עימות.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בתגובה כי "זהו יום שחור לאו"ם. במקום לציין את העובדה שחמאס הפך את ילדי עזה לבני ערובה כשירה מתוך גני ילדים לעבר יחדי ישראל, וחפר מנהרות טרור לעבר גני ילדים בישראל, האו"ם בוחר שוב להטיף מוסר לישראל שמקפידה לנהוג על פי הסטנדרטים הבינלאומיים כפי שקבעו רק השבוע שורת גנרלים בכירים מארה״ב ואירופה. במקביל זוכה ארגון הטרור חמאס לחסינות מהאו״ם על אף שהוכח מעבר לכל ספק שביצע פשעי מלחמה כשירה מבתי חולים, מסגדים ומתוך מתקנים של האו"ם. מתברר שאין גבול לצביעות".

 

שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור האשים את האו"ם במחדלים בכתיבת הדו"ח ובפנייה למזכ"ל האו"ם ציין כי "מדהימה הקלות הבלתי-נסבלת שבה מותר דמה של ישראל בדו"חות מפוקפקים שכולם ממהרים למסגר על הקיר מבלי לבדוק כיצד הם נכתבו".

 

פרושאור אמר עוד כי "הדו"ח נכתב יחד עם ארגונים פרו-פלסטיניים בעל אג'נדה אנטי-ישראלית מובהקת, שמכנים את ישראל מדינת אפרטהייד, מקדמים את BDS ולחלקם אף קשרים עם חמאס. הניסיונות של ישראל להציג עובדות במהלך כתיבת הדו"ח נבלמו על ידי משרדה של זרוגי (הכוונה למחברת הדו"ח לילה זרוגי. אב"ח). לכן לא מפתיע שישראל מופיעה בדו"ח יותר מדאש, טליבן ואל-קאעידה, ואילו חמאס נעדר מהדו"ח לגמרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג
צילום: gettyimages
מומלצים