שתף קטע נבחר

שיבושים בבתי הספר היסודיים במרכז: "לא נפתח את השנה הבאה"

מחאת הסרדינים נגד הצפיפות בכיתות: בתל אביב וגבעתיים החלו מאוחר את הלימודים, ברמת גן ביטלו את היום לחלוטין. הפגנות התקיימו מחוץ לבתי ספר: "אנחנו דורשים לבטל לאלתר את ההחלטה על איחוד כיתות"

 

נמשכת מחאת הסרדינים : כמה עשרות בתי ספר יסודיים בתל אביב, רמת גן וגבעתיים שבתו הבוקר (יום א') לפרקי זמן שונים במסגרת מחאת ההורים נגד הצפיפות בכיתות. במקביל מתקיימות במוסדות אלה הפגנות של ההורים וילדיהם. הלימודים בבתי הספר בתל אביב החלו ב-9:00 ובגבעתיים הם יחלו רק ב-10:00. ברמת גן ישבתו לאורך כל היום עשרות כיתות שלא עומדות בתקן של משרד החינוך.

 

מחר יצטרפו למחאה בתי ספר בירושלים, וכן מתוכננת בשעות הבוקר מחאת הורים מחוץ לכנסת. טענות ההורים נוגעות לנוהל משרד החינוך לפיו מהשנה הבאה יאוחדו כיתות שלא עומדות בתקן 40 תלמידים. כך למשל, שכבה שבה למדו השנה 81 תלמידים בשלוש כיתות, תצטמצם לשתי כיתות במידה שבשנה באה יירשמו רק 79.

 

לבית הספר ארזים בתל אביב הגיעו ההורים וילדיהם ב-8:00 והפגינו מחוץ למקום. הם הניפו שלטים שעליהם נכתב "גם הילד שלי סרדין בכיתה", "איחוד תיקים במקום איחוד כיתות", "בנט, תהיה אח גם שלנו", "סגור כאן, צפוף". גם מחוץ לבית הספר "גבריאלי" בעיר הפגינו הורים וילדיהם.

 

 

מחאת הסרדינים בבית ספר מגן בתל אביב (צילום: חן לבקוביץ') (צילום: חן לבקוביץ')
מחאת הסרדינים בבית ספר מגן בתל אביב(צילום: חן לבקוביץ')

מחאה בבית ספר מגן בתל אביב (צילום: ברי דנינו) (צילום: ברי דנינו)
מחאה בבית ספר מגן בתל אביב(צילום: ברי דנינו)
 

מתן ואורי, תלמידי כיתה ב' ו-ה' שהשתתפו בהפגנה, אמרו: "ההפגנה הזו על זה שמאוד מאוד צפוף בכיתות. אנחנו 39-38 תלמידים בכיתה. לפעמים אנחנו מספיקים לשאול שאלות בכיתה ולפעמים לא. המורה מספיקה פחות דברים בכיתה ובסוף כועסים עלינו שאנחנו לא מספיקים את החומר. לדעתנו 25 ילדים בכיתה זה יהיה בסדר".

 

אמירה פז, יו"ר וועד ההורים בבית הספר גבריאלי: "הבענו את דעתנו. אנחנו לא רוצים להיכנס לבית ספר צפוף. יש לי בן בכיתה ו' ובת בכיתה ג'. כיתות ו' הן כיתות קטנות יחסית של קצת יותר מ-30 תלמידים, וכיתות ג' יש 40 תלמידים, ויש הבדל עצום ביחס שהמורה מסוגלת לתת בכל כיתה, יש הבדל בכמות הרעש, ביכולת של התלמיד להביע את עצמו, לחזק חלשים, לאתגר חזקים. אנחנו נמשיך את המאבק שלנו עד שנקבל תשובות,

עד שמשרד החינוך יציג פיתרון".

 

יפעת ישי, תושבת רמת גן ואמא לילד בכיתה ג' בבית ספר "ערמונים", אמרה: "קיבלנו הודעה שבשנה הבאה תאוחד השכבה משלוש כיתות לשתי כיתות, כך שבכל כיתה יהיו 38 תלמידים. כולם מודעים להחלטת הממשלה משנת 2008 ולועדת שמחון מינואר האחרון - שעיקרן הורדת מספר התלמידים בכיתה ל-32. מדובר בעתיד של הילדים שלנו, וכל המחקרים מראים באופן חד משמעי שככל שהכיתה צפופה יותר הרמה הלימודית יורדת, ורמת האלימות עולה. אם תיכנסו לכיתה בבית הספר שלנו תראו שהילדים יושבים עם התיקים בין הרגליים, אין להם יכולת לזוז".

 

מחוץ לבית ספר כצנלסון בגבעתיים הפגינו הורים וילדיהם. יו"ר וועד ההורים העירוני, זאב גולדבלט: "כל בתי הספר היסודיים בעיר גבעתיים הושתבו לשעתיים במחאה על אי יישום החלטת הממשלה. לא ניתן לשנת הלימודים הנוכחית להתנהל כסדרה בזמן שנותר לה, ולא נאפשר את שנת הלימודים הבאה אם החלטת משרד החינוך לא תשונה בצורה דרמטית. בנוסף אנחנו דורשים לבטל לאלתר את החלטת מנכ"לית משרד החינוך שעוסקת באיחוד כיתות. ביטול ההחלטה לא דורש שום משאבים ממשרד החינוך, כי מדובר בכיתות שלמדו בהן, צריך פשוט להשאיר את המצב הקיים שהיה השנה".

 

פז כהן, חבר בפורום ועדי ההורים הישוביים ויו"ר ועד ההורים בירושלים, אמר: "יש בהגעה של מחאת הצפיפות לירושלים אמירה חדה לכנסת ישראל וממשלת ישראל: מצוקת הצפיפות מחייבת התערבות נציגי העם בבית המחוקקים. לא מזמן בחרנו בכם, וכעת אתם מחויבים להשתמש בכל הכלים הפרלמנטרים שעומדים לרשותכם כדי לתת לילדינו פתרון מניח את הדעת".

 

בית הספר רביבים בחולון, שממנו יצאה המחאה בשנה שעברה, מוצא את עצמו גם השנה תחת חרב האיום של צמצום כיתות. שכבת כיתות ד' שובתת כבר שלושה ימים מלאים. "גם מחר התלמידים לא יגיעו ומבחינתנו אפשר לא לשלוח אותם גם בפתיחת שנת הלימודים הבאה", אמרה אורטל שניצר, ממובילות המחאה בעיר. "אני קוראת לשר בנט להתפנות ולטפל במיידי במצב הצפיפות הקשה בכיתות. עייפנו מסיסמאות זולות". שניצר ציינה כי במהלך השבוע יושבת כל בית הספר ותתקיים צעדת מחאה שבה יקחו חלק הורים ותלמידים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים