שתף קטע נבחר

העלימו מס במיליונים. הקנס: 100 אלף שקל

שני יבואנים מכרו כ-12 אלף מצברים שהביאו לארץ תוך התחמקות מתשלום מסים. הם נידונו למאסר של כשנה בפועל ולקנס סמלי ביחס להעלמות

שני יבואני מצברים שהתחמקו מתשלומי מסים בשווי של מיליוני שקלים באמצעות מסמכים כוזבים נידונו ל-13 ו-10 חודשי מאסר בפועל ולקנס של 100 שקל בלבד. הן הם והן המדינה הגישו ערעורים, אבל בית המשפט המחוזי בבאר שבע החליט להשאיר את העונשים על כנם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בשנים 2008-2007 ייבאו השניים מצברים מחו"ל ולצורך שחרורם הם הגישו לרשויות המכס מסמכים כוזבים בנוגע לכמויות הסחורה והסכומים ששולמו עבורה בחו"ל. בכך הם התחמקו מתשלום מיסי ייבוא בסך כולל של כ-2.4 מיליון שקל, מס קנייה בסך כ-1.5 מיליון שקל ומע"מ בסך כ-884 אלף שקל.

 

החברה בניהולם מכרה יותר מ-12 אלף מצברים ללקוחות שונים בסך כולל של 5.5 מיליון שקל מבלי לדווח לרשויות המס. במקביל הם מסרו לרשויות מע"מ ידיעות כוזבות וניהלו פנקסי חשבונות כוזבים.

 

לאחר שנתפסו הוגש נגד השניים כתב אישום והם הודו והורשעו. השופטת גילת שלו מבית משפט השלום באשדוד הטילה על אחד מהם 13 חודשי מאסר בפועל ועל השני 10 חודשי מאסר בפועל. בנוסף, על כל אחד מהם הוטל מאסר על תנאי וקנס בסך 100 אלף שקל.

 

הנאשמים הגישו ערעור למחוזי בבאר שבע וטענו שהוטל עליהם עונש כבד מדי. הראשון סיפר שהוא אדם נורמטיבי ללא עבר פלילי, שנטל אחריות מלאה והודה. לדבריו ההליך המשפטי גרם למשבר עמוק בחייו. הוא הביע צער וחרטה ולדבריו שינה את כל אורחות חייו.

 

בנוסף, טכן, כיום הוא בעיצומו בהליך פשיטת רגל ויש לו שישה ילדים התלויים בו לפרנסתם. שליחתו למאסר, הוסיף, תדון את משפחתו לעוני, מה גם שלאור הליך השיקום המוצלח המליץ שירות המבחן לא להשית עליו מאסר בפועל.

 

גם המערער השני לקח אחריות והביע חרטה, וטען כי מעבר לעובדה שאין לו עבר פלילי, יש להתחשב בכך שהעבירות בוצעו בעשור הקודם. הוא תיאר כיצד כל חייו דאג לבדו לרווחת ארבעת ילדיו. גם הוא הפנה לתסקיר שירות המבחן שבו הומלץ על שירות לתועלת הציבור.

 

המדינה הגישה ערעור נגדי שבו ביקשה להחמיר עם המערערים, גם לגבי משך המאסר וגם לעניין גובה הקנס, בטענה כי ניתן משקל יתר לנסיבות האישיות שלהם. לשיטת המדינה, קנס בסך 100 אלף שקל אינו בגדר עונש ראוי כשמדובר על עבירות מס בסדר גודל של מיליוני שקלים.

 

השופט יואל עדן סבר שיש להותיר את העונש על כנו. "אינני סבור כי דין מי אשר בוחר לבצע באופן כה נרחב, מתמשך ושיטתי עבירות של גזל הקופה הציבורית תוך מרמה שיטתית, צריך להיגזר באופן כה מקל כעתירת ב"כ המערערים, ואין מקום להקלה נוספת, עד כדי הימנעות מהטלת מאסר בפועל", כתב השופט.

 

השופט הסכים שיש לתת את הדעת לשיקום המערערים, אלא שלטעמו העונשים שהוטלו עליהם לא רק שאינם מחמירים, אלא שיש בהם כבר הקלה של ממש: "המגמה המסתמנת היא בכיוון של החמרה והכבדת יד על העבריינים השולחים ידם בקופה הציבורית ופוגעים בעיקרון השוויון, וגונבי קופת הציבור הם ככל גנב".

 

בסיכומו של דבר הערעורים נדחו. השופטים יורם צלקובניק וגד גדעון הצטרפו לפסק הדין.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערים (והמשיבים שכנגד): עו"ד ש. נהרי, עו"ד י. שגב
  • ב"כ המשיבה (והמערערת שכנגד): עו"ד צ. משה
  • עו"ד תמיר סולומון עוסק בדיני מיסים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים