שתף קטע נבחר

מי יציל את גורי האריות בעזה?

שתי תלמידות מירושלים זכו בתחרות בינלאומית לכתבי סביבה צעירים לאחר שהפיקו סרטון שנועד להציל חתולי רחוב ממפגש קטלני עם קופסאות שימורים ריקות. מה יעלה בגורלם של מקס ומונה - צמד גורי אריות במחנה הפליטים רפיח בדרום רצועת עזה? ואיך מלמדים דביבון לטפס על עץ?

התחרות הבינלאומית לכתבי סביבה צעירים מושכת אליה מדי שנה אלפי תלמידים בגילאי 11-21 מכל רחבי העולם, המתחרים בקטגוריות של צילום וידאו, צילום סטילס וכתבה כתובה. בחודש שעבר נערכה התחרות בקופנהגן בדנמרק. בישראל משתתפים זו השנה השלישית בתחרות שנוסדה כדי לדרבן כתבים צעירים להתמקד בבעיות סביבתיות ולהציג להן פתרונות בעזרת כלים עיתונאיים.

 

במקום הראשון בקטגוריית הוידאו לגילאי 11-14, זכו עפרי וגפן ענבר, תלמידות כיתה ה' בבית הספר יהודה הלוי בירושלים, שכתבו והפיקו סרט קצר בשם "חתולים, הישמרו מהשימורים!". הסרטון מציג את אחת הסכנות האורבות לחתולי הרחוב המחפשים מזון ונתקלים בפחית שימורים ריקה. 

 

 
חתולי הרחוב הרעבים מחפשים מזון כדי לשרוד ונוטים להכניס את ראשם בעיקר לפחיות וקופסאות שימורים כדי ללקק את תחתית הקופסה - ואז מסתבכים ומתקשים לחלץ את ראשם. הסכנה העיקרית היא לא רק שהחתול יאלץ לגווע ברעב, אלא כי עקב חוסר יכולתו להתמצא בשטח ללא ראייה, הוא עלול להיפגע מכלי רכב, בעלי חיים או אנשים. 
 
אורלי בביצקי, מרכזת התוכנית מטעם ארגון "Ecoocean"  בישראל ציינה כי השנה הגישו לתחרות בארץ מאות תלמידים. "הילדים המשתתפים ב-YRE מישראל יכולים לחוש גאווה גדולה. באמצעות עבודה עיתונאית הצליחו להביא לשינוי סביבתי אמיתי באזור מגוריהם. אנו תקווה שהזכיה בבכורה העולמית השנה על ידי התלמידות המוכשרות תהווה פתח לתלמידים נוספים בשנים הבאות להשתתף בתוכנית ולחולל שינוי".
 

סדנת טיפוס לדביבונים

חינוך לעצמאות וכישורים לחיים הם חשובים ביותר בטיפוח דור העתיד לא רק בקרב בני האדם, אלא גם אצל הדביבונים. איך מחנכת נקבת דביבון בחצר האחורית בבית בארה"ב את אחד מצאצאיה הצעירים לטפס על עץ? 

 

 

עוד על עולמם של הדביבונים 

 

מה יעלה בגורל שני גורי האריות מעזה?

סעדי ג'מאל, עובד ביטחוני מטעם הרשות הפלסטינית, רכש לפני מספר חודשים שני גורי אריות מגן חיות שקרס כלכלית לאחר מבצע "צוק איתן" אשתקד. ג'מאל, תושב מחנה הפליטים רפיח בדרום רצועת עזה, מגדל מאז את הגורים עם ארבעת ילדיו בביתו במחנה הפליטים. לדברי הארגון הבינלאומי למען בעלי חיים "FOUR PAWS", שני הגורים, מונה ומקס, כיום בני חמישה חודשים מהווים סכנה לתושבי מחנה הפליטים ברצועת עזה.

 

 

בארגון ציינו כי גידול שני האריות גרם למצוקה כלכלית גדולה למשפחה שרכשה אותם כחיות שעשוע לילדים. ד"ר אמיר חאלילי, מנהל צוות החירום בארגון ניסה במשך שבועות למצוא פתרון הולם לגורי האריות. "החתולים הגדולים הללו הם בני חמישה חודשים והם חיים עם המשפחה, ביניהם ילדים קטנים, תחת קורת גג אחת! זו הסיבה שאנחנו רוצים להוציא אותם מהם בהקדם האפשרי, לא רק למען בטיחות האנשים שחיים עימם".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

לדבריו, שני הגורים גדלו והתחזקו מאז שהגיעו אל מחנה הפליטים והם מהווים סכנה משמעותית לתושבי המחנה, כך אמר חאלילי בהודעת הארגון. בארגון מקווים כי יצליחו בקרוב להוציא לפועל מבצע לוגיסטי להעברת האריות מעזה לישראל ומשם למקלט לחיות בר בירדן. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים