שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    האם אכילת פירות הדר מעלה את הסיכון לסרטן העור?
    אוהבים אשכוליות? לא יכולים בלי תפוזים? חוקרים מארצות הברית מצאו כי אכילת פירות הדר עשויה להעלות את הסיכון לחלות בסרטן העור

    הוא מלא בויטמין סי, אבל אולי התפוז פחות בריא משחשבנו: מחקר שפורסם לאחרונה בדק האם אכילת פירות הדר עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן העור. המחקר עדיין לא הסתיים, אך התוצאות כבר מעוררות סערה בקרב הרופאים.

     

    קראו עוד על סרטן העור:

    מזעזע: כך נראים פניה של צעירה שהשתזפה יותר מדי

    סרטן העור: איך מזהים סימנים ראשונים למחלה?

    מחקר: אכלו תרד - תמנעו מעצמכם סרטן העור

     

    ידוע כי מגע של מיץ תפוזים על פני העור מגביר את רגישות העור לשמש עד כדי גרימת כוויות חמורות. ד"ר אבאר קורשי, מנהל מחלקת העור באוניברסיטת בראון ובבית החולים רוד איילנד, וצוותו ניסו להבין האם גם אכילת פירות הדר גורמת לרגישות דומה בעור, עד כדי סיכון מוגבר לפתח סרטן העור.

     

    המחקר פורסם השבוע ב-The Journal of Clinical Oncology, ונעשה בשיתוף בית החולים רוד איילנד ובית החולים בבוסטון. במחקר נבחנו המצב הבריאות והרגלי התזונה של למעלה מ-100,000 אנשים, מגיל 26 ומעלה. כל המשתתפים במחקר היו מעורבים במחקרי בריאות נוספים, כמו מחקר האחיות מחקר המעקב.

     

    תפוז. טעים ומזין, אבל האם הוא עלול להיות מסוכן? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    תפוז. טעים ומזין, אבל האם הוא עלול להיות מסוכן?(צילום: shutterstock)

     

    התוצאות הראו כי אלו שאכלו בממוצע 1.6 מנת פרי הדר ליום או שתו כמות דומה של מיץ טבעי, נמצאים בסיכון גבוה ב-36% לחלות בסרטן העור. עם זאת, החוקרים מודים כי יש להתייחס בזהירות לממצאים.

     

    למשל, הבחינו החוקרים בפער בין נבדקים שאכלו אשכולית ואכן נמצאו בסיכון גבוה לחלות במחלה, לבין אלו ששתו מיץ אשכולית ואצלם לא נמצא שינוי בסיכון לסרטן העור.

     

    אין צורך להימנע מאכילת פירות הדר

    ד"ר קורשי, ראש צוות החוקרים, אומר כי ממצאי המחקר מעניינים אך יש להמשיך ולחקור את הנושא לפני שתצא הנחייה רפואית להימנע מפירות הדר. "זהו שלב מוקדם במחקר. אין משמעותו שאנשים צריכים להפסיק לאכול פירות וירקות", מבהיר ד"ר קורשי, "אני רק מציע לאנשים להיות זהירים יותר בשילוב של אכילת פירות הדר עם חשיפה לשמש".

     

    לדברי ד"ר קורשי, הוא וצוותו מנסים להבין האם המרכיבים הכימיים פסוראלן ופוראנוקומרין, הקיימים בפירות הדר, הם האחראים לגרימת רגישות יתר של העור לשמש. "עדיין לא ברור לנו מה הגורם הגבוה לסיכון: האם הוא תלוי בסוג הפרי שאוכלים או באופן הכנתו", הוא אומר.

     

    טענה נוספת המעמידה בסימן שאלה את מהימנות המחקר, נוגעת לאוכלוסיית הנחקרים, המבוססת כאמור על משתתפים במחקרי בריאות אחרים, ולכן אינם בהכרח משקפים את כלל האוכלוסייה.

     

    "מדובר במחקר עם פוטנציאל חשוב, בהתייחס לעובדה שמומלץ לשלב פירות הדר בתפריט היומי ובהתחשב ביכולתם למנוע מחלות לב, סרטן ולבריאות כללית", כתבה מריאן ברוויק מהמחלקה לרפואה באוניברסיטת ניו מקסיקו במאמר תגובה למחקר שפורסם באותו מגזין, "בשלב זה, תגובת יתר של הציבור עלולה להוביל להימנעות מאכילת פירות הדר".

     

    ד"ר ברניי קנט, מומחה לרפואת עור, אומר כי הדרך הטובה ביותר להימנע מסרטן העור היא למרוח קרם הגנה, להימנע מחשיפה לשמש בשעות הצהרים ולהקפיד על בדיקה תקופתית אצל רופא עור. "אלו הדרכים הידועות להקטין סיכון לחלות בסרטן עור, ולא מה שאתם אוכלים", הוסיף ד"ר קנט, "זהו מידע מעניין, הבעיה שאנשים קופצים למסקנות מהירות מדי. אין ספק שפירות הדר טובים לבריאות". 




     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    האם התפוז באמת טוב לבריאות?
    צילום: shutterstock
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים