שתף קטע נבחר

התמונה שריגשה את יוון: זה הפנסיונר שקרס

גיורגוס חציפוטיאדיס בן ה-77 תועד מתמוטט ופורץ בבכי, אחרי שעבר מבנק לבנק בלי להצליח למשוך כסף. תמונותיו קורעות הלב נפוצו אתמול בעולם, והפכו סמל לסבל היווני. "אני לא יכול לראות את ארצי נקרעת כך", הסביר היום

הפנסיונר גיורגוס חציפוטיאדיס עמד ביום שישי בתור לשלושה בנקים בסלוניקי, העיר השנייה בגודלה ביוון, בתקווה למשוך כסף מדמי הפנסיה שחסכה רעייתו, אבל הכול לשווא. כשבבנק הרביעי נאמר לו שהוא לא יוכל למשוך את 120 האירו שלו, זה כבר היה יותר מדי בשבילו - והוא קרס ופרץ בבכי.

 

הצטרפו ל-ynet חדשות בעולם בפייסבוק וקבלו סיפורים מרתקים הישר לפיד שלכם!

 

תמונתו קורעת הלב של חציפוטיאדיס יושב על הרצפה מחוץ לבנק וממרר בבכי, כשהוא אוחז בספר החסכונות שלו ובתעודת הזהות שלו, הופצה אתמול ברחבי העולם כולו, והפכה סמל לדרמה היוונית, שתגיע לשיאה ביום ראשון במשאל העם על קבלת ההסדר עם נושיה של יוון או דחייתו.

חציפוטיאדיס ברגע הקשה מחוץ לבנק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חציפוטיאדיס ברגע הקשה מחוץ לבנק(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
חציפוטיאדיס בן ה-77 סיפר לסוכנות הידיעות AFP כי הוא התמוטט משום שלא יכול היה לראות עוד את ארצו במצוקה הזו: "זו הסיבה לכך שהרגשתי חבול כל כך - יותר מאשר הבעיות האישיות שלי", הוא הסביר.

 

אתונה הטילה הגבלות על משיכת כסף מהבנקים וסגרה את כל הבנקים מאז יום שני האחרון בניסיון למנוע משיכה גדולה מדי של כסף מהם, אבל ביום רביעי היא אפשרה לכמה סניפים להיפתח לשלושה ימים כדי שגמלאים יוכלו למשוך כסף מדמי הפנסיה שלהם, עד 120 אירו.

 

חציפוטיאדיס מספר כי הלך מבנק לבנק בניסיון עקר למשוך כסף מדמי הפנסיה של אשתו, אבל כשבבנק הרביעי כבר נאמר לו שהוא לא יכול לקבל את הכסף - הוא קרס. הוא ורעייתו, כמו יוונים רבים בצפון המדינה, העבירו כמה שנים בגרמניה, שם הוא עבד לדבריו קשה מאוד במכרה פחם ובבית יציקה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

גם כעת זו ברלין שאליה שולח חציפוטיאדיס את דמי הפנסיה שלו - אותה ברלין שיוונים רבים תולים בה את האשמה במצבם, בשל דרישותיה לצעדי צנע נוספים וקשים ולרפורמות עמוקות בתמורה לחבילת הסיוע הבינלאומית, שגרמניה היא מהתורמות הגדולות ביותר לה.

 

"אני רואה יוונים אחרים מתחננים לכמה סנטים שחוקים כדי לקנות לחם, אני רואה עוד ועוד התאבדויות. אני אדם רגיש. אני לא יכול לעמוד מנגד ולראות את ארצי במצב הזה", הוא אומר. "אירופה ויוון עשו שגיאות. אנחנו חייבים למצוא פתרון".

 

אבל חציפוטיאדיס מרגיש שהוא לא יכול לעשות הרבה כדי לשנות את המצב, והוא אפילו לא בטוח אם הוא יוכל להצביע ביום ראשון במשאל העם, שבו יצביעו

היוונים בעד או נגד קבלת תנאיהם של הנוקשים של התורמים לחבילת החילוץ הבינלאומית. מנהיגי אירופה הזהירו כי אם היוונים יצביעו "לא", כלומר ידחו את התנאים שהציב להם האיחוד האירופי, פירוש הדבר יהיה הצבעת "לא" לגוש האירו.

 

חציפוטיאדיס מסביר שתחנת הקלפי הקרובה ביותר אליו נמצאת כ-80 קילומטר מביתו: "אין לי כסף להגיע לשם, אלא אם הילדים שלי יקחו אותי במכונית שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
גיורגוס חציפוטיאדיס. לא יודע אפילו אם יוכל להצביע
צילום: AFP
מומלצים