שתף קטע נבחר

דירוג: איפה ישראלים הכי נפצעים בחו"ל?

חברת ביטוחי הנסיעות לחו"ל PassportCard דירגה את רשימת המדינות בהם נוטים הישראלים להיפצע ולהשתמש בשירותי הביטוח. מהפילוח עולה כי 65% אושפזו בבתי חולים בחו"ל, 12% נפצעו בתאונות דרכים ו-12% נוספים בתאונות סקי

איזו מדינה הכי מסוכנת לישראלים בחו"ל? נתונים חדשים מגלים היכן הישראלים נוטים להיפצע, ובאילו סוגי תאונות. הרשימה מבוססת על מאגר נתוני חברת ביטוחי הנסיעות PassportCard הכולל כחצי מיליון לקוחות ישראלים.

 

מהנתונים עולה כי מרבית הפציעות התרחשו בארה"ב, שם נפגעו 27% מהישראלים המבוטחים. 11% מהתאונות התרחשו בתאילנד, 4% בצרפת וגרמניה, 3% ביוון מקסיקו פרו ואיטליה, ו-2% בלבד בקנדה וספרד.

 


אחוז הישראלים הנפצעים בכל מדינה

אחוז הישראלים הנפצעים בכל מדינה
מדינה אחוזים
ארצות הברית 27%
תאילנד 11%
צרפת 4%
גרמניה 4%
יוון 3%
מקסיקו 3%
פרו 3%
איטליה 3%
קנדה 2%
ספרד 2%
 

 

שאר האחוזים מתפרשים על פני 119 מדינות שונות ברחבי העולם ובהן איי הבתולה, טנזניה, מרוקו, איי ואנוטו ועוד. עם זאת, מהנתונים לא ברור האם הפילוח נובע מריבוי תאונות במדינה מסויימת, או בשל אחוז גבוה יותר של מבקרים באותה מדינה.

 

מפילוח הפציעות עולה כי 65% מהנפגעים אושפזו לפחות לילה אחד בבית החולים, 12% עברו תאונות דרכים, 12% עברו תאונות סקי. אצל 7% מהישראלים בוצע איתור חיפוש וחילוץ נעדרים. 3% מהישראלים שנפגעו – מצאו את מותם בחופשה.

 


פילוח פציעות הישראלים בחול

פילוח פציעות הישראלים בחו"ל
אחוזים סוג הפציעה
65% אשפוז (לפחות לילה אחד בבית החולים)
12% תאונות דרכים
12% תאונות סקי
7% איתור, חיפוש וחילוץ נעדרים
3% מקרי מוות

 

ציוד רפואי: למקרה צרה

רגע לפני שאתם עולים על המטוס, כדאי להצטייד בכמה תרופות ואביזרים, שיקלו עליכם ויסייעו במקרה חירום. ואלה ההמלצות שלנו:

 

פצעים ודימומים: הצטיידו בחומר חיטוי עורי (יוד, סביעור), פלסטרים ופדי גזה לכל מקרה של חתכים קטנים. ברשתות הפארם תוכלו למצוא גם מקלוני ספוג לעצירת דימום מהאף.

 

אינסולין, מד סוכר: חולי סוכרת חייבים לשאת עמם אינסולין למשך הטיול ומזרק גלוקגון, מד סוכר וסטיקים לבדיקת רמות הסוכר. כמו גם, סוללה חלופית למד הסוכר ונוזל ממותק למקרה של היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר) המסכנת חיים בתוך דקות. ובכל מקרה -שאו על ידכם צמיד ובו מצויין כי אתם חולי סוכרת, ומה יש לעשות במקרה של איבוד הכרה.

 

שלשולים והקאות: זה יכול לקרות בין אם אתם נוסעים למדינות המזרח הרחוק - הודו ודרום אמריקה, או בין אם אתם בחופשה באירופה הקלאסית, אוסטרליה או צפון אמריקה. כאבי בטן ושלשולים נפוצים בכל מקום, כשהוירוסים והחיידקים הגורמים להם מדביקים בקלות ובמהירות. ככלל, ההמלצה המרכזית היא שמירה על היגיינה מקסימלית; הצטיידו באלכוג'ל או במגבוני אלכוהול, וחטאו ידיים תמיד לאחר כל ביקור בשירותים הציבוריים. אם נתקפתם בכאבי בטן, תוכלו להצטייד ב"קל בטן".

 

במקרה של שלשולים, מומלץ שלא לעצור אותם ולהקפיד על שתייה מרובה ומתן תמיסת מינרלים (מינרלי, או אלקטרורייס) המונעים התייבשות. במקרה של שלשולים ממושכים ומרובים, תוכלו להיעזר באחד מעוצרי השלשול (סטופאיט, אימודיום). עם זאת, יש לזכור כי עצירת השלשול עלולה לגרור התרבות הוירוסים והחיידקים במעיים והארכת המחלה. במקרה של הקאות - תוכלו להיעזר בכדור פראמין. אך שימו לב: אם לא נטלתם אותו בעבר, יש להיזהר עקב תופעות לוואי רבות.

 

קוצר נשימה: חולי אסתמה צריכים להכין משאף בהישג יד: אוורור לקוי, אבק, פעילות גופנית אינטנסיבית ומחלה ויראלית עלולים לעורר התקף אסתמה. אם לקיתם בעבר בקוצר נשימה שהתבטא בצפצופים - מומלץ להיוועץ ברופא ולהצטייד במשאף ונטולין.

 

נזלת: בבית המרקחת נמכר מגוון רחב של תרופות לטיפול בהצטננות בתצורת כדורים, סירופ ומשאפים.

 

תגובה אלרגית: השמפו במלון, מגע עם צמח לא מוכר או אפילו מאכל עלולים לגרום לפריחה אלרגית וגרד. לשם כך, כדאי להצטייד למשחת פניסטיל מקומית להקלה על גרד קל. כדאי גם לשאת כמה כדורים של תרופה אנטי אלרגית (טלפסט, אהיסטון, או סירופ פניסטיל לילדים) למקרה של תגובה אלרגית מפושטת או קשה יותר. לסובלים מאלרגיה ומאסתמה קשה לטיפול - יש להצטייד בעט-מזרק אפיפן.

 

בין אם אתם מבוגרים, או הורים לילדים, מד חום הוא ציוד בסיסי, קל משקל וחשוב בכל מקרה שאתם חשים חום, או שלקיתם בתסמינים שונים. חום יאפשר לכם לדעת האם יש צורך בנטילת תרופה להורדת חום, והאם יש דחיפות בחיפוש אחר רופא.

 

שיכוך כאבים והורדת חום: אלה התופעות השכיחות ביותר בעולם, ואין מי מאיתנו שלא לקה במחלת חום או בכאבים שונים. עד לבירור הסיבה להופעתם - אין צורך לסבול. הצטיידו באקמול, נורופן או אופטלגין. לתינוקות וילדים תזדקקו לתצורת סירופ של אקמולי, אדוויל או נורופן ילדים.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשמור על הבריאות בחו"ל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים