שתף קטע נבחר

הלמ"ס: ירידה חדה של 17% בייצוא הסחורות באפריל עד יוני

זאת בהמשך לירידה בשיעור שנתי של 2.9% בינואר עד מרץ השנה. בייצוא ההייטק נרשמה ירידה של 4.8%, לעומת עלייה חדה של 30% ברבעון הראשון של השנה. הגירעון המסחרי של ישראל מסתכם ב-13.4 מיליארד שקל

בשלושת החודשים אפריל-יוני ירד ייצוא הסחורות של ישראל, ללא יהלומים, בשיעור שנתי חד יחסית של 16.9%, בהמשך לירידה בשיעור שנתי של 2.9% שנרשמה בו בשלושת החודשים הראשונים של השנה. כך מתברר מנתוני המגמה של סחר החוץ שמפרסמת היום (ב') הלמ"ס.

 

"השקל החזק פוגע קשות בכדאיות הייצוא"

הדרמה בסין: יצואני ישראל צריכים לדאוג?

 

הייצוא התעשייתי ללא יהלומים ירד בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 16%, בהמשך לירידה של 4.1% בשלושת החודשים הקודמים. בייצוא תעשיות ההיי טק, המהווה כ-50% מכלל הייצוא התעשייתי ללא יהלומים, נרשמה בתקופה זו ירידה של 4.8% בחישוב שנתי, וזאת לעומת עלייה חדה של 30% בשיעור שנתי שנרשמה ביצוא של ענפים אלה בשלושת החודשים הראשונים של השנה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

מנתוני הלמ"ס מתברר עוד כי ייבוא הסחורות, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, עלה בחודשים אפריל-יוני בשיעור שנתי קל של 2.1%, בהמשך לעלייה של 3.8% שנרשמה בו בשלושת החודשים הקודמים. ייבוא חומרי הגלם, ללא יהלומים וחומרי אנרגיה, ירד בתקופה הנסקרת בשיעור שנתי של 1%, לעומת עלייה של 4.3% בשלושת החודשים הקודמים. בייבוא מוצרי הצריכה נרשמה בתקופה זו ירידה קלה של 0.8% בשיעור שנתי, לעומת עלייה של 1.5% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים.

 

כתוצאה ממכלול שינויים זה, מסתכם הגירעון המסחרי של ישראל (הפער בין כלל יבוא ויצוא הסחורות) במחצית הראשונה של השנה בכ- 13.4 מיליארד שקל, לעומת גירעון מסחרי גדול הרבה יותר של כ- 21.4 מיליארד שקל שנרשם בתקופה המקבילה בשנה שעברה.

 

הגירעון המסחרי בששת החודשים הראשונים של השנה משקף גירעון שנתי של כ- 26.8 מיליארד שקל. זאת לעומת גירעונות מסחריים גדולים הרבה יותר שנרשמו בשנים קודמות: 49.4 מיליארד שקל בשנת 2014, 51.3 מיליארד שקל בשנת 2013, ו- 70.4 מיליארד שקל בשנת 2012.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים