שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

המדינה שלוקחת מכ-ו-ל-ם דגימות DNA

פיגוע הטרור בחודש שעבר במסגד גרם לרשויות בכוויית לחייב את כל האזרחים, הזרים והתיירים הנכנסים לתת דגימות DNA. ואם לא ירצו?

(אילוסטרציה) (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(אילוסטרציה)(צילום: Shutterstock)

 

המדינה הערבית הקטנה נמצאת במלחמה בטרור הקיצוני ולא רוצה שאף אחד ידבר איתה על זכויות אדם: בסוף חודש יוני, בעיצומו של חודש הרמדאן, נכנסה כוויית למעגל הדמים של "המדינה האיסלאמית" (דאעש) כשמחבל מתאבד פוצץ את עצמו במסגד שיעי ורצח 27 בני אדם. בעקבות הפיגוע החליטו השלטונות לנקוט צעד שנוי במחלוקת כדי להיאבק בטרור ולחייב את כל אזרחי המדינה (1.3 מיליון) והתושבים הזרים (2.9 מיליון) לעבור בדיקות DNA, וכן את התיירים שנכנסים אליה.

 

 עדכונים מרחבי הגלובוס ישר לפיד בדף הפייסבוק של חדשות בעולם

 

החוק החדש שמחייב את בדיקות ה-DNA נכנס לתוקף בשבוע שעבר. מי שינסה לחמוק ממנו ולסרב לתת דגימת DNA עלול להישלח לכלא למשך כשנה ולקבל קנס כספי בשווי 30 אלף דולר. "החוק היה אמור להיות מאושר לפני שנים רבות, אבל הפיגוע במסגד הוא כנראה הסיבה לכך שחלק מחברי הפרלמנט אישרו אותו", סיפר חבר הפרלמנט הכווייתי, עבדאללה א-טריג'י, לרדיו "סווא" האמריקני בשפה הערבית.

 

המסגד השיעי בכוויית שבו התפוצץ המחבל המתאבד ורצח 27 בני אדם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המסגד השיעי בכוויית שבו התפוצץ המחבל המתאבד ורצח 27 בני אדם(צילום: EPA)

"כוויית היא המדינה הראשונה במזרח התיכון שמקימה מסד נתונים הנוגע לביטחונה הלאומי", אמר לעיתון הכווייתי "אל-ג'רידה" חבר הפרלמנט חליל א-סאלח. "זהו הישג היסטורי למועצת האומה (הגוף המחוקק) בצל האירועים שמתרחשים באזור. בנוסף, החוק יסייע להפחית את ממדי הפשיעה ויעביר מסר לפושעים כי יהיה קל ומהיר יותר להגיע אליהם".

 

"הרשויות מפרות את החוקה"

שר המשפטים וההקדשים האיסלאמיים במדינה, יעקוב א-סאנע, אמר במהלך הדיון שבו אושר החוק כי מותר לקבוע כי נאשם בפלילים ביצע עבירה מסוימת באמצעות בדיקת ה-DNA כל עוד מומחים קובעים שהיא חד-משמעית.

 

החוק החדש עורר ביקורת ציבורית גדולה בכוויית בדומה לביקורת שהושמעה בישראל בסוגיית המאגר הביומטרי. הכותב עבד אל-מוחסין ג'ומעה כתב באחרונה מאמר בעיתון "אל-ג'רידה" שבו טען שהרשויות מפרות את חוקת כוויית ופוגעות בחירויות האדם כשהן לוקחות מכולם דגימות DNA בכפייה.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

"למרות הכאב הגדול שלנו והפצע העמוק לנוכח החללים בפשע של פיצוץ המסגד על שם האימאם סאדק,

אי אפשר לחלל את האנושיות של המשפחות הכווייתיות ושל השוהים בנסיכות באמצעות החוק הזה", כתב ג'ומעה ותהה אם דגימת ה-DNA של המחבל המתאבד במסגד השיעי הייתה עוזרת למנוע את פיגוע הטרור.

 

הכותב הכווייתי גם תהה אם לכוויית יש זכות לקחת דגימות DNA מאנשים שמגיעים לבקר בשטח הנסיכות המפרצית. הוא קרא לאמיר כווית, השייח סבאח אחמד א-סבאח, לדחות את אישור החוק, אלא שרכבת ה-DNA במדינה כבר יצאה לדרך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: Shutterstock
מומלצים