שתף קטע נבחר

פנסיית הקבע על הכוונת: דו"ח לוקר יפורסם

המלצות הוועדה לבחינת תקציב הביטחון יפורסמו היום, ובראשן ביטול חלקי של פנסיית הגישור ממנה נהנים אנשי קבע הפורשים לפני גיל הפרישה. המלצות נוספות: קביעת תקציב הביטחון ל-2016 על 59 מיליארד שקל וצמצום התוספות הניתנות למערכת הביטחון לאורך השנה

ועדת לוקר לבחינת תקציב הביטחון תפרסם היום (ג') את המלצותיה. בראש ההמלצות עומדת ההמלצה לבטל באופן חלקי את פנסיית הגישור שממנה נהנים אנשי קבע הפורשים בגיל מוקדם מגיל הפרישה של שאר אזרחי המדינה. כמו כן, ממליצים בוועדה לקבוע את תקציב הביטחון על רמה של 59 מיליארד שקל בשנת 2016 ולצמצם את היקף התוספות שניתנות למערכת הביטחון לאורך השנה.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה

תקציב הביטחון ב-2014: מ-58 ל-72 מיליארד

שיאן הפנסיה במערכת הביטחון: 67,674 שקל

 

חלק ניכר מהדו"ח עוסק בהגברת הפיקוח של משרד האוצר והמועצה לביטחון לאומי על אופן הביצוע של תקציב הביטחון. כמו כן, תמליץ הוועדה על יישום מסקנות ועדת גורן שקבעה כי יש לבחון מחדש את אמות המידה שעל פיהן נקבעות הקצבאות של נכי צה"ל. 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

בניגוד לציפיות שהיו לחלק מהגורמים שמינו את חבריה, הוועדה לא המליצה על הפרדת מערך הפנסיה והנפגעים מתקציב משרד הביטחון והעברתו לאחריות משרד האוצר. משמעות הדבר היא שגובה הפנסיה שמשולמת לאנשי קבע וקצבאות הנכות ימשיכו להיות חלק מתקציב הביטחון ולהשפיע על גודלו.

 

בנוגע לפנסיית הגישור, ממליצה הוועדה כי קצינים קרביים ימשיכו לקבל פנסיה מגיל פרישתם ועד לגיל הפרישה החוקי, בעוד שנגדים וקצינים שאינם קרביים יקבלו מענק חד פעמי נמוך יותר ויתחילו לקבל קצבה חודשית מקרן הפנסיה רק לאחר הגעתם לגיל הפרישה בכלל המשק.

 

אנשי קבע שהחלו את שירותם בתפקיד קרבי ובהמשך עברו לשרת בתפקיד עורפי או בתפקיד תומך לחימה יקבלו מענק גדול יותר על השנים שבהם שירתו בתפקיד קרבי ומענק קטן יותר על השנים שבהם שירתו בתפקיד שאינו קרבי.


פורסם לראשונה 20/07/2015 18:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
חלק ניכר מהדו"ח עוסק בהגברת הפיקוח של האוצר
צילום: אביהו שפירא
מומלצים