שתף קטע נבחר

נמל חיפה זיהם את הים – גם הבכירים ישלמו

ארבעה מנהלים הואשמו בגין מטען שנפרק לים ב-2010 וכלל חנקן וזרחן. ביהמ"ש התרשם מהם והחליט לא להרשיע אותם, אבל הטיל עליהם קנסות

בית משפט השלום בחיפה התחשב בארבעה בכירים בנמל חיפה והחליט לא להרשיע אותם בגין אחריותם לפריקת חומרים מזהמים מאניה שעגנה במקום באוגוסט 2010. הנאשמים הודו בעבירות, והשופט זאיד פלאח שוכנע כי מדובר במעידה חד-פעמית, לכן נמנע מהרשעתם אבל חייב אותם לשלם קנס 74 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

האֳנייה המדוברת הובילה מזון לבהמות וקמח חמניות. פריקת המטען בוצעה באמצעות מנוף, ובמהלכה הוטל לים חלק מהמטען, שהכיל בין היתר חנקן, זרחן ופחמימות בריכוז גבוה - חומרים שגורמים לעלייה משמעותית בהפרשות רעלים. בפברואר 2012 הגיש המשרד לאיכות הסביבה כתב אישום נגד חברת נמל חיפה וארבעה מבכיריה, אשר מתוקף תפקידם אחראים לדאוג לביצוע הפריקה. עם זאת, כתב האישום נגד אחד מהם עוכב מסיבות שלא פורטו.

 

שלושת הנאשמים הנותרים והחברה הודו בעבירות של הטלת פסולת לים ולרשות הרבים, אך ביקשו להימנע מהרשעה ולהטיל עליהם עבודות שירות לטובת הציבור וקנסות כספיים בלבד. לטענתם, בעקבות החלטת הממשלה להפריט את חברת הנמל, הרשעה בעבירות סביבתיות עלולה לגרום לה לנזקים כלכליים ותדמיתיים כבדים שישפיעו לרעה על משקיעים עתידיים ויגרמו לירידת ערך המניות.

 

הם ביקשו להתחשב בעברם הנקי וציינו כי בכתבי אישום שהוגשו נגד נמל אשדוד וחברות אחרות על עבירות דומות, המדינה מחקה או נמנעה מהגשת כתבי אישום נגד נושאי המשרה עצמם. משכך, העמדתם לדין מהווה למעשה אכיפה בררנית.

 

מנגד, המשרד להגנת הסביבה דרש את הרשעת החברה ומנהליה, וביקש לקנוס את החברה בסכום הנע בין 250-15- אלף שקל, ואת הבכירים, ללא כל אבחנה בין תפקידם, ב-30 עד 100 אלף שקל.

 

עשו מאמצים

השופט ד"ר זאיד פלאח ציין כי הנאשמים הם אנשים ערכיים ורציניים, שפעלו למען אחרים כל חייהם והתרשם לחיוב מהודאתם המיידית במעשים שלא מאפיינים את אורח חייהם הנורמטיבי.

 

הוא הבהיר כי אין מחלוקת בדבר החשיבות המרובה שיש לאכיפת דיני איכות הסביבה, אך ציין כי שוכנע שמדובר במעידה ונדירה של הנאשמים, שלאחריה השקיעו זמן, מאמץ וכסף רב לשם הטמעת נהלים לשמירת הסביבה בקרב עובדי החברה כדי שהמעשים לא יחזרו על עצמם.

 

לפיכך סבר השופט פלאח שניתן להימנע מהרשעת הנאשמים, העלולה להשחיר את שמו של נמל חיפה בפני משקיעים ולפגוע בעתידם התעסוקתי, הן בתוך נמל חיפה והן בכל מקום אחר.

 

לסיכום הורה השופט לחברה לשלם 50 אלף שקל לטובת הקרן לשמירת הניקיון, ואילו לבכירים הורה לשלם לקרן סכומים של 10,000 שקל, 8,000 שקל ו-6,000 שקל בהתאם לתפקידיהם. בנוסף, כל אחד מהם יצטרך לשרת 150 שעות בעבודות שירות לתועלת הציבור, והחברה והנאשמים חויבו לשלם סכום בגובה כפל הקנס שהוטל עליהם, במידה שיבצעו בשלוש השנים הבאות עבירות דומות.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה : עו"ד אורן כ"ץ
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד אריה נייגר
  • עו"ד אהרן פרקש עוסק באיכות הסביבה ובעבירות מנהליות
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ורג' גינסברג
ארכיון. נמל חיפה
צילום: ג'ורג' גינסברג
מומלצים