שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

"הומואים מול שנאה חרדית". הסיקור בעולם

הסיקור העולמי של פשע השנאה היה נרחב, גם בשל העניין סביב מצעד גאווה ב"עיר מפולגת ודתית" במזרח התיכון: "ישראל ליברלית יחסית, למרות העוינות של החרדים. יש הומואים מוצהרים בצבא ובכנסת"

אתרי החדשות ברחבי העולם סיקרו באופן נרחב את פשע השנאה בירושלים במהלך מצעד הגאווה. העניין התמקד גם בקיום מצעד הגאווה, מסממניה של חברה ליברלית, בעיר שנתפסת בעיתוני העולם כ"מפולגת ודתית".

 

באתר ה-BBC הופיעה מה שכונתה "התקיפה החוזרת" של ישי שליסל בכותרת הראשית. כמו באתרי חדשות רבים ובסוכנויות הידיעות המובילות, האתר הבריטי התייחס להיסטוריה המתוחה והאלימה של המצעד בעיר ש"גורם למתח בין הרוב החילוני בעיר לקהילה החרדית". בניו יורק טיימס נכתב כי האירוע מעורר כבר שנים רגשות עזים, ו"חרדים רבים מתנגדים לו ואומרים שהוא 'מטמא את העיר'".

הכותרת הראשית של BBC ()
הכותרת הראשית של BBC
 

CNN על המצעד בירושלים ()
CNN על המצעד בירושלים
 

אתר אל-ג'זירה ()
אתר אל-ג'זירה
 

גרדיאן. "דקר במצעד הגאווה בפעם השנייה" ()
גרדיאן. "דקר במצעד הגאווה בפעם השנייה"
 

ניו יורק טיימס ()
ניו יורק טיימס

בסוכנויות הידיעות רויטרס, AP ו-AFP, שמהן שואבים רוב כלי התקשורת בעולם את המידע על הנעשה בישראל, ניסו להסביר על האירוע השנתי בירושלים ועל היחס לקהילה הגאה בישראל. סוכנות הידיעות AP כתבה כי בישראל "יש הומואים מוצהרים בצבא ובכנסת, ואמנים רבים הם הומואים, אבל עדיין הקהילה הגאה נתקלת בעוינות מצד החרדים".

 

"המצעד מהווה מוקד מתיחות בין הרוב החילוני למיעוט החרדי, שמתנגד להפגנת הומוסקסואליות בפומבי", אמרו ברויטרס. שם גם השוו בין המצעד הירושלמי, שבו "היו מקרי אלימות בעבר", למצעד שמתנהל ללא הפרעה בתל אביב - "עיר יותר ידידותית להומואים". המתרחש בתל אביב, לפי AP, "מנוגד מאוד למה שקורה ברוב המזרח התיכון, שם רודפים הומואים ובחלק מהמקומות גם רוצחים אותם".

אל ערבייה ()
אל ערבייה
 

לה מונד ()
לה מונד
 

AFP תיארה את ישראל כמדינה "ליברלית יחסית" כלפי זכויות גאים, "למרות העוינות החרדית להומואים". "רק אלפים בודדים משתתפים במצעד בירושלים, שידועה במסורת, בדת העשירה ובהיסטוריה שלה. רוב הירושלמים - יהודים נוצרים או מוסלמים - הם שומרי מצוות, וחיים בקהילות שמרניות שבדרך כלל מגיבות בכעס להומוסקסואליות", נכתב בסוכנות הצרפתית.

 

מלבד עברו של ישי שליסל, ש"דקר בפעם השנייה" במצעד, הזכירו בעולם טרגדיה נוספת: הרצח ב"ברנוער" ב-2009. "הקהילה הגאה הייתה יעד המתקפה ב-2009 בתל אביב, שבה פתח חמוש באש במרכז לנוער גאה ורצח שני בני אדם", כתבו ברויטרס. "התוקף מעולם לא נתפס", הוסיפו ב-AFP.

 

בדפי הפייסבוק של אתרי החדשות ברחבי העולם חולל הדיווח על הדקירות בירושלים סערה. בעמוד של "אל פאיס", העיתון הנפוץ בספרד, התפתח דיון על מעמדה של ישראל כמדינה

ליברלית. אחד הגולשים הגן על ישראל ואמר כי זו "המדינה המזרח תיכונית היחידה שבה הומואים ולסביות יכולים לחיות בחופשיות, לערוך מצעדי גאווה, לשרת בצבא ולאמץ ילדים".

 

"להיות הומו בישראל זה מסוכן", כתבו גולשים בדף הפייסבוק של ה"דיילי מייל" הבריטי, ובעמוד של "לה מונד" הצרפתי תהו מדוע התקיים המצעד בעיר בעלת אופי דתי מובהק כמו ירושלים. בפייסבוק של "לה רפובליקה" האיטלקי שאלו רבים אם זו "הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון שכולם מדברים עליה?". מנגד גוננו רבים על ישראל והדגישו ש"משוגעים בכל מקום, גם באיטליה".


פורסם לראשונה 31/07/2015 04:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים