שתף קטע נבחר

פרס לשלום לרודן צ' קוריאה: "איש עקרונות"

מרכז באינדונזיה יעניק את הפרס לשלום ולצדק לקים ג'ונג און על "תרומתו לשלום העולם". בעבר קיבלו את הפרס אביו, קים ג'ונג איל, והמנהיג ההודי מהטמה גנדי. ברקע: הוצאות המוניות להורג בצפון קוריאה ו-10 מיליון רעבים

עלה לשלטון ב-2011 בעקבות מות אביו. קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
עלה לשלטון ב-2011 בעקבות מות אביו. קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)

זוכה שנוי במחלוקת: "מרכז סוקרנו" באינדונזיה יעניק את הפרס השנתי שלו לפעילות למען שלום וצדק בעולם לרודן צפון קוריאה קים ג'ונג און. אנשי המרכז היללו את קים הצעיר על מלחמתו בקולוניאליזם ובאימפריאליזם.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

ראצ'מאוואטי סוקרנופוטרי, בתו של נשיאה הראשון של רפובליקת אינדונזיה אחמד סוקרנו שהפרס מוענק על שמו, הודיעה על הזוכה השנה בפגישה שערכה שלשום עם שגריר צפון קוריאה באינדונזיה.

 

 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"אנו ניתן את הפרס לנשיא קים ג'ונג און בן ה-32 משום שהיה עקבי ביישום הרעיונות של המנהיג הגדול, קים איל סונג, כמו להילחם באימפריאליזם", אמרה סוקרנופוטרי. היא דחתה את הביקורת בארצה ובעולם שקים ג'ונג און הוא רודן, וטענה שתואר זה הוא חלק מתעמולה מערבית. "זה נפוץ להדביק למישהו תווית של רודן. כשאדם עומד על העקרונות שלו כדי להגיע למטרה, רבים מתייחסים אליו כאל רודן", אמרה סוקרנו פוטרי לעיתון "ג'קרטה פוסט", והוסיפה שגם אביה הוגדר רודן על ידי כמה מדינות במערב.

 

פרס סוקרנו מוענק באופן מסורתי כהוקרה על תרומה לשלום העולם ולפיתוח העולם. בעבר הוא הוענק לאישים בולטים אחרים, בהם מנהיגת האופוזיציה במיאנמר אונג סן סו צ'י והמנהיג ההודי מהטמה גנדי. גם אביו של השליט הצפון קוריאני, קים ג'ונג איל, זכה בפרס.

 

אחמד סוקרנו היה כאמור הנשיא הראשון של אינדונזיה ושלט במדינה בשנים 1967-1945. קים ג'ונג און עלה לשלטון בצפון קוריאה בדצמבר 2011 בעקבות מות אביו. דו"ח שפורסם לא מזמן על ידי האו"ם קבע כי כ-10.2 מיליון צפון קוריאנים סובלים מרעב. במקביל, דיווחים רבים מגיעים מהמדינה הקומוניסטית המבודדת בעולם על הוצאות להורג המוניות של אנשים שהואשמו בהתנגדות למשטר ובפגיעה במנהיג העליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"נלחם באימפריאלים". קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים