שתף קטע נבחר

שכר המינימום עלה - בוורדינון מרוויחים פחות

האם נמצא התעלול שמאפשר לעקוף את חובת העלאת שכר המינימום? בוורדינון הפחיתו את עמלות המכירה לעובדי המכירות, כך שבמקום העלאת שכר - הוא קוצץ במאות שקלים בחודש. עובד בחברה: "עשו לנו עוול". מנכ"לית החברה: "מקובל בענף לשנות את שיטת התגמול"

עוקף שכר מינימום? בחודש אפריל האחרון טיפס שכר המינימום במשק לסכום של 25 שקלים לשעה - אבל עושה רושם שבחברת ורדינון מצאו דרך לעקוף את ההעלאה ל-250 עובדי המכירות, באמצעות קיצוץ בעמלות המכירה שהם מקבלים. עובד בחברה סיפר, שהקיצוץ אף הוביל לירידה חודשית של 400-500 שקל בשכרם. "עשו לנו עוול, כל המוכרים כועסים", אמר בראיון ל-ynet.

 

 

ההסכם להעלאת שכר המינימום במשק קבע 4 פעימות להעלאת שכר המינימום, מסכום של 4,300 שקל בחודש (23.12 שקלים לשעה), עד לסכום של 5,300 שקל. הפעימה הראשונה יצאה לדרך לפני כשלושה חודשים, אז עלה השכר ל-4,650 שקל. 

 

אבל בסמוך לתאריך שבו הועלה שכר המינימום במשק - בורדינון שינו את מדרגות העמלות לעובדי המכירות, באופן שלא רק מנע העלאות שכר אלא אף קיצץ בשכרם. "השכר שלנו הצטמצם משמעותית", סיפר העובד. "אנחנו עובדים על בונוסים חלק נכבד מהמשכורת מתבסס על המכירות. אם פעם הייתי מקבל כ-4,700-4,800 שקל בחודש נטו, היום מדובר ב-4,300 שקל".

 

"לא נשאר לנו יותר מדי"

עד לשינוי - בחברה היו 5 מדרגות של בונוסים, מ-0.75 אגורות על מכירה בסכום של 50-100 שקל, ועד לסכום מקסימלי של 15 שקל למכירה ב-1,500 ומעלה. בנוסף, אם החנות עברה יעד מכירות חודשי - כל איש מכירות קיבל עוד 25% לסכום שצבר במהלך החודש.

 

תנאי עמלות המכירה לעובדים - לפני השינוי: 

 

 ( ) ( )

 

לאחר השינוי, נקבעו 3 מדרגות בלבד. בתוך כך, בוטלו עמלות מכירה מתחת לסכום של 100 שקל, ועמלת המכירה המקסימלית נקבעה על 5 שקלים בעבור מכירות בגובה 800 שקל ומעלה. כמו כן התגמול על עמידה ביעדים קוצץ לסכום של 10% תוספת לתגמול הבסיס שצברו העובדים.

 

תנאי עמלות המכירה לעובדים - אחרי השינוי:

 


 

להגדלה - הקליקו על התמונה

 

אותו עובד, שנמצא בשנות ה-20 לחייו, סיפר כי השינוי פגע בהכנסותיו, אבל מי שסובל יותר מהמצב הם עובדים ובעיקר עובדות מבוגרים יותר ובעלי משפחות. "ממילא לא מדובר בעבודה שמתעשרים ממנה, אז כשמורידים מזה עוד כמה מאות שקלים בחודש, לא נשאר לנו יותר מדי. זה גורם לנו להרגיש שלא מעריכים את העבודה שלנו ומוריד את המוטיבציה".

 

סמיכות זמנים מחשידה

עו"ד דן לפידור ממשרד לפידור ושות', הסביר כי אף שמעסיקים שומרים בדרך כלל לעצמם זכות לבצע שינוי בגובה הבונוסים - הרי ש בית המשפט עשוי לראות בשינוי פעולת החברה כהרעת תנאים, אם יוכח שהיא בוצעה בחוסר תום לב. במקרה זה, קיימת סמיכות זמנים מחשידה בין החלטת החברה לבין מועד העלאת שכר המינימום במשק.

 

ההכרזה על העלאת שכר המינימום במשק: 

"מעביד לא יכול להפחית שכר של עובדים באופן חד צדדי, אלא אם זה הוסכם מראש", הוא מסביר. "כך למשל בבונוסים - ברוב המקרים מעסיקים שומרים לעצמם את האפשרות לשנות את גובה הבונוסים. עם זאת עליהם להשתמש בזכות זו בתום לב.  

 

"אם הוא לא פעל בתום לב, לעובד יש שתי אפשרויות", הוא מוסיף. "אפשרות אחת היא לדרוש להשיב את המצב לקדמותו ואם המעביד מסרב - להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין. אפשרות נוספת - במידה שהעובד לא רוצה להתפטר - היא לדרוש לאכוף את החוזה הקודם על המעסיק ולהמשיך לקבל את אותו השכר".

 

מנכ"לית ורדינון אוסנת רוזנברג, מסרה בתגובה: "ורדינון מתייחסת לעובדיה בכבוד ומעניקה להם שכר הולם הבנוי משכר בסיס ומעטפת הטבות הכוללת תגמול מכירות, תגמול עמידה ביעדים והטבות משתנות נוספות. שיטת התגמול נבחנת בתחילת כל שנה ומשתנה מעת לעת כמקובל בענף הקמעונאות. החברה מקפידה לעמוד בהוראות הדין בנושא יחסי העבודה ולשלם את כל התנאים הסוציאליים המתחייבים על פי החוק".

 

פגעו לכם בתלוש השכר? לא העלו לכם את שכר המינימום? ספרו לנו במייל האדום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים