שתף קטע נבחר

התקווה החדשה של חולי האלצהיימר ובני משפחותיהם

טכנולוגיית הטיפול החדשה של חברת neuronix הוכחה כמשפרת את יכולותיהם הקוגניטיביות של החולים באלצהיימר תוך מספר שבועות - התוצאות נשמרות לשנה קדימה לפחות

בארבע השנים האחרונות מרגישה לילך שהיא מאבדת את אמא שלה, זו שגידלה אותה, תמכה בה ותמיד היתה לצדה. הן אמנם נפגשות מדי יום, יושבות יחד ומשוחחות, אבל בכל פעם שהיא מגיעה לבית אמה, לילך מתמהמהת מול דלת הכניסה, תוהה האם האישה שהיא עומדת לפגוש תזכור אותה, או ששוב תצטרך לספר לה שהיא אמא שלה.

 

זה התחיל משכחה קלה, שאלות לגבי מיקום של חפצים, אחר כך היו שאלות שחזרו על עצמן שוב ושוב, שיחות בין שתיהן שנשכחו לחלוטין מצד אמה וגם שמות של בני משפחה קרובים שלא הצליחה לזכור. כתוצאה מכך התכנסה אמה של לילך בתוך עצמה, ניסתה להבין מה לא בסדר, מדוע היא כבר לא מצליחה לקרוא את השעון או לעשות חשבון פשוט בקניות. לילך הבינה שהמצב מחמיר והבדיקות אישרו את חששה הגדול - אלצהיימר.

 

מחלת האלצהיימר היא מחלה ניוונית חשוכת מרפא, המביאה להרס תאי עצב במוח ופוגעת בתפקוד הקוגניטיבי והמנטלי של החולים בה. הסימפטומים למחלה כוללים: פגיעה בזיכרון, קושי בביצוע פעולות מורכבות, קושי בשיפוט ובהתמצאות, בלבול ולבסוף אף אובדן תפקוד מוחלט וחוסר יכולת לבצע פעולות פשוטות כגון דיבור, טיפול עצמי וכדומה.

 

מעבר להשפעת המחלה על החולה, מוטלת אחריות עצומה ומכבידה על בני המשפחה והקרובים הסובבים אותו. הם צריכים לסייע בפעולות השונות היומיומיות, אפילו הבסיסיות ביותר, כמו: להתקלח, להתלבש, לזכור לבלוע תרופות ועוד. יתרה מזאת, ההתמודדות עם בן משפחה אהוב שלפתע לא זוכר את הקרובים לו, כמו גם חוויות משפחתיות משותפות והופך לאדם שונה לחלוטין, מייצרת עומס רגשי שקשה להתמודד איתו. 

 

פריצת דרך בטיפול באלצהיימר

הרצון להקל על החולה מוביל את המשפחה לחיפושים אחר פתרונות שיראו שיפור באופן מיידי. ברם, נכון להיום הטיפולים התרופתיים הקיימים מקלים באופן זמני בלבד על מצבו של החולה, ואילו תרופות חדשות נמצאות בתהליכי פיתוח שצפויים להימשך עוד שנים ארוכות.

 


יחד עם זאת, חדשות מעודדות ביותר מגיעות מפיתוח של חברת נוירוניקס הישראלית, המציע טיפול חדשני לחולי אלצהיימר. הטיפול, המבוסס על מערכת ה-neuro AD, הוכח מחקרית באוניברסיטת הרווארד ארה"ב, כעוזר בעיכוב המחלה, משפר את היכולת הקוגניטיבית ותורם לאיכות החיים. הטכנולוגיה , פורצת הדרך, מבוססת על שילוב בין תרגול מחשבתי - המתבצע באמצעות אימונים קוגניטיביים המותאמים ליכולות המטופל - וגירוי אלקטרומגנטי לא פולשני. החולה יושב מול מסך מחשב ומבצע סדרה של תרגילים ושאלות, במקביל לגירוי של המוח באמצעות פעימות אלקטרומגנטיות המכוונות לאזורים הפגועים במוח.

 

"הטיפול מחדש את הקשר הבין-תאי במח, ומביא לשיפור דרמטי ביכולות הקוגניטיביות השכליות, ובתפקוד היומיומי של החולים: הם מצליחים להיזכר בשמות אנשים, לזכור את הנאמר להם, ולמצוא את דרכם או, למשל, לעשות קניות בסופר", מסביר פרופ' אלוורו פסקל לאונה מאוניברסיטת הארווארד שבארה"ב, שביצע ניסוי קליני לבחינת היעילות של טכנולוגית neuronix.

 

"במדדים של המחלה זה כמו ללכת בין שנה או שנתיים אחורה במהלך המחלה, והתוצאות נשמרות לפחות לשנה קדימה", מציין איל בר-אור, מנכ"ל neuronix.

 

הטכנולוגיה עצמה הוכחה כיעילה בניסויים קליניים וטיפולים שבוצעו כאמור באוניברסיטת הרווארד בארה"ב, וגם ובביה"ח אסף הרופא. הטיפול מיועד לחולי אלצהיימר בשלבים התחלתיים עד בינוניים של המחלה, שאינם בעלי קוצב לב ולא סובלים או סבלו מאפילפסיה. הטיפול ניתן במקביל ובנוסף לטיפול התרופתי המקובל.

 

לטיפול במערכת neuro AD מספר יתרונות:

  • טיפול לא פולשני בסיכון מזערי - הוכח כמשפר את התפקוד ויכולותיו הקוגניטיביות של המטופל
  • הגברת הקישוריות בין תאי המוח - מפצה על אזורים שנפגעו מהמחלה ומסייע בעיכוב המחלה
  • טיפול משלים ואיכותי לטיפול התרופתי - מגביר את הסיכוי למניעת הידרדרות המחלה והפיכת החולה לסיעודי
  • בקרה טיפולית חכמה ורצופה - המערכת מנטרת את ביצועי המטופל ומשנה את דרגות הקושי בהתאמה ליכולותיו
  • טיפול בשפת האם של המטופל - הטיפול זמין במגוון שפות – ובפרט: בעברית, אנגלית ורוסית.

 

חולים שעברו את הטיפול מספרים על שיפור באיכות החיים - א.ס בת 71: "איך הטיפול שינה את חיי? אני מרגישה טוב יותר ממקודם. מרגישה שאני שוב יכולה לדבר עם כולם, בלי לשכוח מי עומד מולי או על מה הוא דיבר".

 

ר.ר בת 70: "אני בוודאי ממליצה על הטיפול הזה לחולי אלצהיימר, הייתי בסטרס וזה נעלם. עכשיו חזרתי ליהנות מקריאת ספרים ועיתון יומי".

 

  

 

הטיפול במערכת neuro AD ניתן כשעה ביום, במשך חמישה ימים בשבוע, לאורך שישה שבועות ומתבצע בקליניקה של חברת נוירוניקס.

 

הטיפול כולל ארבעה שלבים:

  1. פגישת אבחון עם רופא המבצע הערכה של מצבו הרפואי של החולה וסדרת מבחנים נוירופסיכולוגיים לאבחון שלב המחלה ומידת התאמתו של החולה לטיפול.
  2. סריקת MRI לצורך איתור וסימון אזורי הטיפול.
  3. 30 מפגשים יומיים בני שעה במהלכם מתבצע טיפול במערכת neuro AD.
  4. פגישת סיכום עם רופא לצורך הערכה ובחינת יעילות הטיפול.

 

טכנולוגיית הטיפול של חברת neuronix קיבלה את אישור משרד הבריאות והרשויות האירופאיות והיא מבוצעת תחת בקרה חכמה ורצופה, כשהמערכת מנטרת את ביצועי המטופל ומשנה את דרגות הקושי בהתאמה ליכולותיו. כאמור, בניסויים קליניים בארה"ב (אונ' הרווארד) ובישראל (ביה"ח אסף הרופא), נמצא הטיפול יעיל ובטוח, עוזר בעיכוב המחלה ומשפר את היכולות הקוגניטיביות של המטופלים. לאור ההצלחות שנרשמו, ניתן בהחלט לומר שמדובר בבשורה נפלאה ותקווה חדשה לחולים ולבני משפחותיהם.

 

לפרטים נוספים לחצו כאן

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטיפול של נוירוניקס מציעה תקווה חדשה לחולי אלצהיימר
מומלצים