שתף קטע נבחר

"הסינים קוראים מיילים של בכירים בארה"ב מ-2010"

מלחמת הסייבר בין ארה"ב לסין נמשכת, ועל הכוונת הפעם: חשבונות פרטיים של בכירים בממשל אובמה. בין היתר חושפת רשת NBC כי ההאקרים הסינים השתמשו במידע כדי לשלוח תוכנות זדוניות לבכירים ולעמיתיהם

האקרים סינים קוראים את האימיילים הפרטיים של בכירים בממשל האמריקני מאז 2010, כך נחשף במסמך של הסוכנות האמריקנית לביטחון לאומי (NSA) שפורסם אמש (יום ב') ברשת NBC. לפי מקור מודיעיני בארצות הברית, בסין קוראים "את כל האימיילים הפרטיים של כל הבכירים במועצה לביטחון לאומי ובכירים בתחום המסחרי זה חמש שנים וארבעה חודשים".

 

מהמסמך שהגיע לידי רשת NBC עולה כי האימיילים הפרטיים של הבכירים, ששמם לא מוזכר כלל, נחשפו להאקרים סינים למרות שהם נמצאים בשרתים מוגנים. מרגלי הסייבר הסינים, הפועלים מבניין ממשלתי אחד בבייג'ין, ביצעו מאות חדירות למחשבים ל"כל בכירי המועצה לביטחון לאומי והמסחר". אחרי שיצרו ספר כתובות, הם טיפלו ברשתות החברתיות ושיגרו תוכנות זדוניות לחבריהם ועמיתיהם לעבודה.

מלחמת סייבר מתמשכת בין ארה"ב לסין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מלחמת סייבר מתמשכת בין ארה"ב לסין(צילום: רויטרס)
 

הגורמים האמריקנים שעלו על החדירה הזו כינו אותה תחילה בשם הקוד "הפנדה הרוקדת" ובהמשך "לגיון אחלמה", כך על פי תדרוך סודי של ה-NSA בשנה שעברה. סוכנות הביטחון הלאומית עלתה כבר באפריל 2010 על העובדה שחשבונות האימייל הפרטיים של הבכירים חשופים לסינים. ב-2011 חשפה חברת גוגל כי חשבונותיהם הפרטיים של כמה גורמי ממשל עמדו בסיכון, אך בהמשך התגלה כי גם חשבונות של מספקי אימייל אחרים היו חשופים.

 

כל זאת התרחש בין היתר בשנים שבהן הילרי קלינטון כיהנה כמזכירת המדינה (2013-2009) והשתמשה בחשבון אימייל פרטי, שעמד לרשותה בחסות השירות החשאי. לא ברור אם גם היא הייתה יעד לחדירה סינית לחשבון האימייל שלה. בחודשים האחרונים נחשד כי קלינטון עברה על חוקים פדרליים לאחר שהשתמשה בכתובת מייל אישית במהלך כהונתה במקום כתובת מייל ממשלתית.

 

עם זאת, חשבונות האימייל הממשלתיים של הבכירים האמריקנים לא נפרצו בידי ההאקרים הסינים. אך עדיין, מעקב אחר חשבונותיהם הפרטיים עשוי לחשוף מידע פנימי. באתר "Business Insider" נכתב כי אין להקל בעובדה שמדובר באימיילים פרטיים בלבד, שכן הדבר מצביע על כך כי ייתכן שלסינים גישה להרבה מאוד מידע באמצעות זאת, או אף למקורות מידע נוספים, וכן על כך שעובדי המקומות הרגישים ביותר במדינה עדיין מהווים גורם חלש ובעייתי במסגרת השמירה על ביטחון המידע והגנה מפני התקפות סייבר.

 

מסמכים אחרים של ה-NSA שנחשפו בידי המדליף אדוארד סנאודן חשפו כי בשלהי 2010 ביצעה סין מאמץ לחדור לאימיילים של ארבעה בכירים בצבא האמריקני, לרבות ראש המטות המשולבים דאז, אדמירל מייק מאלין, וראש המבצעים של חיל הים, אדמירל גרי רוגהאד. במסמך שסנאודן הדליף ל"דר שפיגל" הגרמני, מצוין שהסינים ניסו להחדיר תוכנות זדוניות למחשבי הבכירים.

 

רשת NBC ציינה כי מאמץ ההאקרים הסינים החל ב-2008 במהלך הבחירות לנשיאות, אז ניסו לקרוא אימיילים ומסמכים מדיניים בקמפיינים של המועמדים לנשיאות – הסנאטורים ברק אובמה וג'ון מקיין. הסינים הצליחו לחדור ולקרוא בין היתר אימיילים פרטיים של מקיין.

 

לפני כחודשיים מסרו הרשויות בארה"ב כי האקרים פרצו בחודש אפריל למחשבי סוכנות פדרלית שאחראית על משאבי אנוש, וככל הנראה הצליחו להשיג מידע על ארבעה מיליון עובדים בהווה ובעבר בשירות הממשל האמריקני. גורמים שמעורבים בחקירה מסרו שמאחורי מתקפת הסייבר עומדים האקרים שפעלו מטעם ממשלת סין.

בשבוע שעבר דווח כי רוסיה ביצעה "מתקפת סייבר מורכבת" נגד הפנטגון, וחדרה לרשת המיילים הלא מסווגת. בעקבות זאת, הרשת הושבתה והורדה מהאוויר למשך כמעט שבועיים. לפי גורמים אמריקנים, "פריצת הסייבר המתוחכמת" אירעה בסביבות 25 ביולי, והשפיעה על 4,000 חיילים ואזרחים שעובדים במטות המשולבים. אותם גורמים אמרו ל-NBC כי נראה שמתקפת הסייבר נעשתה באמצעות מערכת אוטומטית כלשהי, שמשיגה נתונים עצומים תוך זמן קצר מאוד, ושבתוך דקה בלבד מעבירה את כל המידע לאלפי חשבונות באינטרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מתקפת סייבר נוספת של סין
צילום: רויטרס
מומלצים