שתף קטע נבחר

כמעט שנה בעזה: "לשחרר את אברה עכשיו"

11 חודשים אחרי שחצה את הגבול לרצועה, החלה משפחת מנגיסטו את הקמפיין לשחרורו. "גם אימא של אברה רוצה לבקר אותו", נכתב על שלטים שהונפו בכלא הדרים מול בני משפחות פלסטיניות שהגיעו לבקר אסירים ביטחוניים

 

 

בני משפחתו של אברהם מנגיסטו (אברה) ופעילים חברתיים שתומכים במאבקם לשחרורו התייצבו הבוקר (יום ב') מול כלא הדרים כדי למחות על כליאתו ברצועת עזה. ההפגנה נערכת בזמן שבני משפחות פלסטיניות מבקרים בכלא את קרוביהם. המפגינים נושאים שלטים שעליהם נכתב בין השאר: "גם אימא של אברה רוצה לבקר אותו", "Free Abera Now", "אתם מבקרים את משפחותיכם ואימא של אברה לא יודעת מה איתו".

 

המשטרה אישרה רק ל-25 מפגינים להגיע למקום, ואלה חילקו לבני המשפחות של האסירים הביטחוניים שהגיעו לביקור מנשרים בערבית, שעליהם תמונתה של אמו של הצעיר. מנגיסטו, תושב אשקלון, חצה את הגבול לעזה ב-8 בספטמבר 2014, אך רק לפני כחודש הותרה הידיעה לפרסום. בנוסף אליו מוחזק בעזה גם צעיר בדואי. בני משפחתו העידו כי מדובר באדם חולה ומעורער בנפשו.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

מפגינים מול כלא הדרים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מפגינים מול כלא הדרים(צילום: עידו ארז)
 

המפגינים קראו: "לשחרר את אברה מנגיסטו" לעבר בני משפחות האסירים. הם נשאו דגלי ישראל ושלטים והסבירו שלא ייתכן שבני משפחות של אסירים מחמאס זוכים לבקר אותם, ואילו בני משפחתו של מנגיסטו לא יודעים מה מצבו. המפגינים קראו לארגונים הומניטריים לפעול גם למען שחרור מנגיסטו בטענה שלא מדובר בחייל אלא באזרח הלוקה בנפשו. המפגינים הבטיחו: "נמשיך להיאבק, לא נרפה עד שאברה יחזור למשפחתו". כוח משטרה בפיקודו של מפקד משטרת תחנת שדות, סנ"צ משה פינצ'י, שמר על הסדר במקום.

 

אילן מנגיסטו, אחיו של אברה, סיפר כי הוא וחבריו מפגינים "במטרה להעביר מסר: להחזיק אדם לוקה בנפשו וחסר ישע זה פשע חסר תקדים, ואנחנו רוצים לשחרר אותו מיד ולהעניק לו את הטיפול הרפואי הדרוש".

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

מחאה מול הכלא (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מחאה מול הכלא(צילום: עידו ארז)

ההחלטה לפנות למשפחות האסירים התקבלה לדבריו כיוון ש"זו אחת הדרכים להעביר את המסר - כי פה ישנם אסירים, חלקם עם דם על הידיים וזוכים לכל הסיוע ההומניטרי - אם זה טיפול רפואי ואם זה ארוחות - וכל זה על חשבון מי? על חשבון משלם המסים. שאני משלם ואתה משלם וכל אזרחי ישראל משלמים - לא ייתכן הדבר הזה". הוא סיפר על הכוונה לסכל העברת סיוע הומניטרי לחמאס, "כי חמאס זה ארגון טרור".

 

עוד לדבריו, "אנחנו מאמינים שהממשלה עושה מה שביכולתה. אנחנו גם נעשה מה שביכולתנו, יש לנו עוד דרכי פעולה".

  

עד כה משפחת מנגיסטו שמרה על "פרופיל נמוך", ואף ביקשה מהפעילים בני העדה האתיופית שהיו נחושים לצאת למאבק לשמור על איפוק. כעת הם שוברים שתיקה, וקוראים להצטרף להפגנה. גורמים שנמצאים בקשר עם המשפחה אמרו כי "מדובר במחאה ששונה ממקרה גלעד שליט, שכן במקרה הזה מדובר בפרשה הומניטרית ולא צבאית. המשפחה מודעת להבדל, וגם מודעת לקושי הקיים. מצד שני הם רוצים לראות את בנם בבית. אנחנו רוצים להפעיל לחץ על חמאס באמצעות משפחות האסירים".

 

 (צילום: מהאלבום המשפחתי) (צילום: מהאלבום המשפחתי)
(צילום: מהאלבום המשפחתי)

 (צילום: יואב זיתון) (צילום: יואב זיתון)
(צילום: יואב זיתון)
 

לאחר חשיפת הפרשה פורסמה בערוץ 10 שיחה שבה נשמע נציג ראש הממשלה לטיפול בשבויים ובנעדרים, אל"מ במיל' ליאור לוטן, מזהיר את המשפחה: "מי שיעמיס על אברה את הסיפור שבין העדה האתיופית למדינת ישראל, ישאיר אותו עוד שנה בעזה". לוטן גם הזהיר את בני המשפחה לא לרשום פרוטוקול: "לא מוצא חן בעיניי הדבר הזה. פגישות שלי לא רושמים". האח יאלו ניסה להתערב ולוטן השתיק אותו: "אל תיכנס לי לדברים בבקשה, אני אדם מבוגר ממך. תן לי לסיים ושתהיה פה אווירה נעימה. אם אתם הולכים לנהל פרוטוקולים. תחליטו מה אתם רוצים - לעבוד ביחד או לעשות הצגות וקונצים וכשתחליטו אני אקבל כל דבר בכבוד".

 

לאחר חשיפת השיחה הגיעו לוטן ובנימין נתניהו לבית המשפחה כדי להתנצל. בחודש שעבר התייחס מקור ביטחוני בכיר למנגיסטו, ולישראלי נוסף שמוחזק בעזה ושמו נאסר לפרסום, ואמר כי חמאס ירצה תשלום בתמורה למידע על הישראלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים