שתף קטע נבחר

צילום: Shutterstock

חיים את החלום: הישראלים באליפות העולם באתלטיקה

קנייזבה-מיננקו ודורוז'ון מפנטזות על מדליה בבייג'ינג, סנפורד וקרויטר יסתפקו בהעפלה לגמר ולנסקי תקווה להשיג את הקריטריון לריו. תמונת מצב של הנציגים בכחול-לבן לקראת רגע השיא של הענף השנה

אליפות העולם ה-15 באתלטיקה תצא בשבת לדרך באצטדיון האולימפי 'קן הציפור', בבייג'ינג שבסין. בתחרות ייטלו חלק מספר שיא של 1936 ספורטאים מ-207 מדינות, במבחן הגדול ביותר ואירוע השיא של הענף, פחות משנה לפני המשחקים האולימפיים בריו.

 

המשלחת הישראלית לאליפות העולם תכלול חמישה ספורטאים והיא הגדולה ביותר מאז אוסקה 2007. חנה קנייזבה-מיננקו תתחרה בקפיצה משולשת, מרגריטה דורוז'ון בהטלת כידון, אולגה לנסקי ב-200 מטר, דונלד בלייר סנפורד ירוץ את ה-400 מטר ודימה קרויטר בקפיצה לגובה.

 

אלכס אברבוך. מי יצליח לשחזר את ההישג? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אלכס אברבוך. מי יצליח לשחזר את ההישג?(צילום: רויטרס)

 

מאז הופעת הבכורה שלה בתחרות היוקרתית בענף בהלסינקי 1983, זכתה ישראל בשתי מדליות בלבד ועל שתיהן רשום שמו של הקופץ במוט, אלכס אברבוך. הראשונה הייתה בתחרות בסביליה 1999 עם מדליית הארד ושנתיים מאוחר יותר באדמונטון, כשעלה מקום אחד נוסף על הפודיום.

 

אם להתייחס לתוצאות העבר של הספורטאים בכחול-לבן שיוצאים לסין, שארבעה מהם כבר השיגו את הקריטריון האולימפי לריו, אפשר להכריז כי המשלחת הנוכחית היא האיכותית ביותר שייצגה את ישראל עד כה. אם רוצים ללכת יותר רחוק, אפשר גם לפנטז על שניים או שלושה גמרים, ואולי אולי אפילו להכפיל את כמות המדליות, אבל הדרך לשם עוד רחוקה.

 

חנה קנייזבה-מיננקו (קפיצה משולשת)

מיננקו רק בת 25, אבל יש לה את הנסיון הבינלאומי הגדול ביותר מבין חברי המשלחת באירועי ספורט בינלאומיים גדולים. למרות שבמספר מקרים היא הייתה במרחק נגיעה מהפודיום וכשלה בסופו של דבר, כולל באולימפיאדת לונדון, ברזומה שלה יש גם הצלחות גדולות.

 

חנה קנייזבה-מיננקו. מגיעה לתחרות בכושר שיא (צילום: AP) (צילום: AP)
חנה קנייזבה-מיננקו. מגיעה לתחרות בכושר שיא(צילום: AP)

 

ב-2007, כשייצגה עוד את אוקראינה ולפני שעלתה לישראל, היא סיימה את אליפות אירופה לנוער במקום השני. לשיאה הגיעה השנה, כשסיימה את אליפות אירופה באולם שנערכה בפראג עם מדליית הארד.

 

עד היום השתתפה מיננקו רק פעם אחת באליפות העולם, לפני שנתיים במוסקבה, שם עלתה מהמוקדמות במקום השלישי, אך בגמר הקפיצה הראשונה שלה הייתה הטובה ביותר עם 14.33 מטר והיא דורגה שישית.

 

הפעם הסיפור נראה אחרת. מיננקו מגיעה לתחרות כשהיא בכושר שיא, כשתוצאת השנה שלה (14.61 מטר, שיא ישראלי), אותה השיגה בפראג, מדרגת אותה רביעית בין המתמודדות באליפות.

 

מוקדמות: שבת (22.8) בשעה 14:10 (שעון ישראל)

גמר: שני (24.8) בשעה 14:30 (במידה שתעלה)

 

מרגריטה דורוז'ון. תרצה לשכוח את ההופעה היחידה שלה באליפות העולם (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
מרגריטה דורוז'ון. תרצה לשכוח את ההופעה היחידה שלה באליפות העולם(צילום: Gettyimages)

 

מרגריטה דורוז'ון (הטלת כידון)

אולי הספורטאית הכי מסקרנת במשלחת. עבור מטילת הכידון בת ה-27 תהיה זו אליפות עולם ראשונה בה היא תייצג את ישראל, לאחר שרק בדצמבר האחרון קיבלה את האזרחות בעקבות נישואיה למאמן אלכסיי בוגולבסקי.

 

במשחקים האירופיים שנערכו בבאקו השנה סיימה דורוז'ון במקום הראשון עם 58 מ', ושבוע לאחר מכן זכתה בקלילות באליפות ישראל. עוד קודם לכן, בתחרות שנערכה באוסטרו שבצ'כיה, היא השיגה 63.85 מטר, שיא לאומי באותה תקופה ותוצאה שהפכה אותה לאתלטית הישראלית הראשונה שמשיגה את הכרטיס לריו. אגב, שבוע לאחר מכן שיפרה את השיא הישראלי בתחרות הגולדן ליג באוסלו עם תוצאה של 64.56 מטר.

 

דורוז'ון השתתפה באליפות העולם במוסקבה 2013, אך לא תרצה לזכור את התחרות הזו אחרי שסיימה רק במקום ה-19. הפעם היא תרצה לעלות לגמר ולסיים בין המקומות הראשונים.

 

מוקדמות: שישי (28.8) בשעה 14:00

גמר: ראשון (30.8) בשעה 13:45 (במידה שתעלה)

 

 

אולגה לנסקי (ריצת 200 מטר)

כן רוח - לא רוח, כן מאושר - לא מאושר. ימים לא קלים עברו על אולגה לנסקי לפני שקיבלה את האישור של האיגוד הבינלאומי להשתתף באליפות העולם. זאת לאחר שבתחרות ברוסיה בה השתתפה קבעה האצנית שיא אישי חדש של 23.18 שניות, אבל לאחריו התגלה כי לא נמדדה בה רוח.

 

בסופו של דבר לנסקי כן יוצאת לאליפות העולם, שם לא מצופה ממנה לעלות לחצי הגמר, במיוחד אם מבינים שתוצאת השנה שלה מדרגת אותה במקום ה-49 מתוך 60 משתתפות.

 

אם לנסקי כן רוצה לסמן מטרות, אולי היא תרצה להוכיח כי ביכולתה לשחזר את התוצאה שהכניסה אותה לתחרות, ועל הדרך להשיג באופן רשמי את הקריטריון האולימפי. יש לציין כי לנסקי היא היחידה מבין חברי המשלחת שעדיין לא יכולה לארוז מזוודות לריו.

 

מטרה ריאלית נוספת היא שבירת השיא הלאומי ב-200 מטר. כדי לעמוד בה היא תצטרך לקזז שלוש מאיות משיאה האישי ולהוציא מטבלת השיאים את אמה אירנה, שהשיגה את התוצאה הטובה ביותר בקריירה שלה בבלגרד 2002 עם 23.15 שניות.

 

מוקדמות: רביעי (26.8) בשעה 14:15

חצי גמר: חמישי (27.8) בשעה 14:35 (במידה שתעלה)

גמר: שישי (29.8) בשעה 16:00 (במידה שתעלה)

 

דונלד סנפורד. הופעה ראשונה באליפות העולם (צילום: AP) (צילום: AP)
דונלד סנפורד. הופעה ראשונה באליפות העולם(צילום: AP)

 

דונלד בלייר-סנפורד (ריצת 400 מטר)

בשנה שעברה הדהים סנפורד מדינה שלמה כששבר באליפות אירופה פעמיים את השיא הישראלי עם 45.27 שניות, תוצאה שהעניקה לו גם את מדליית הארד השנייה בהיסטוריה של ישראל באליפות היבשת.

 

מאז, רץ ה-400 מטר לא עוצר והשנה ניצח את התחרות במוסקבה, אבל הבונוס היה כפול כשסנפורד קבע שיא ישראלי חדש עם 45.05 שניות והשיג את הקריטריון לריו. לאליפות העולם ב-2013 הוא לא טס כי לא השיג קריטריון, הפעם, בהופעת הבכורה שלו במעמד, הוא יכול לחשוב על חצי גמר ומעלה.

 

מוקדמות: ראשון (23.8) בשעה 06:10

חצי גמר: שני (24.8) בשעה 15:05 (במידה שיעלה)

גמר: רביעי (26.8) בשעה 16:25 (במידה שיעלה)

 

דימה קרויטר. חזר ובגדול השנה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
דימה קרויטר. חזר ובגדול השנה(צילום: ראובן שוורץ)

 

דימה קרויטר (קפיצה לגובה)

בשנת 2009 הגיע קרויטר לאליפות העולם בקדטים וסיים עם מדליית הזהב. אבל מאז אותו רגע שיא, פציעה ממושכת ברגלו וטיפולים רבים בארץ ובחו"ל כמעט שגרמו לו לפרוש.

אבל הקופץ בן ה-22 לא ויתר, והשנה חזר ובגדול. בתוך שבוע הוא השווה את שיאו האישי עם 2.28 מטר (תוצאה שהעניקה לו הקריטריון לאליפות העולם), ובתחרות הבאה שיפר בסנטימטר נוסף וגם הבטיח את מקומו בריו.

 

באליפות העולם הקודמת גם תוצאה של 2.26 מטר הספיקה לגמר. הפעם עדיין לא פורסם גובה המינימום לשלב הבא, אבל ייתכן מאוד שהשוואת השיא האישי של 2.29 מטר תסדר לו את הישג הגדול בקריירה עם גמר באליפות העולם.

 

מוקדמות: שישי (28.8) בשעה 04:45

גמר: ראשון (30.8) בשעה 13:30 (במידה שיעלה).

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
דונלד סנפורד
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים