שתף קטע נבחר

ביה"ח ברזילי: יש נזק מוחי לעציר המנהלי

תוצאות בדיקת ה-MRI שנערכה לעציר הפלסטיני שובת הרעב מוחמד עלאן העלו כי הוא סובל מנזק מוחי, אך עדיין לא ידוע אם הנזק הפיך. עורכת דינו של עלאן: חבל שהגענו למצב שנגרם נזק כתוצאה ממעצר. השופט מלצר: הנזק נגרם בגלל שביתת הרעב

 

העברת מוחמד עלאן לבית החולים ברזילי ()
העברת מוחמד עלאן לבית החולים ברזילי

מה יעלה בגורלו של מוחמד עלאן ? מנהל בית החולים ברזילי, ד"ר חזי לוי, הודיע הערב (ד') כי בדיקת ה-MRI שנערכה לעציר המנהלי שובת הרעב העלתה שהוא סובל מנזק מוחי. בתדרוך מסר לוי כי הנזק נגרם לו כתוצאה מחוסר בוויטמין. עם זאת, עדיין לא ברור אם הנזק הפיך או לא. בבג"ץ הסתיים הערב הדיון וטרם התקבלה החלטה בנוגע לעתירה שקוראת לשחרר את עלאן.

 

"עלאן נמצא במצב מסוכן ויכולה להיות התדרדרות מהירה", אמר לוי. קודם לכן הודיעה המדינה לבג"ץ כי אם יתברר ששביתת הרעב של עלאן גרמה לו נזק מוחי בלתי הפיך, הוא ישוחרר מיידית.

 

"במהלך היום מוחמד החל לאבד קשר קוהרנטי עם סביבתו, לא דיבר לעניין, והביט לכיוונים מסוימים. אלה דברים שיכולים להצביע על בעיה במוחו. לאחר התייעצות עשינו בדיקת MRI של המוח. בבדיקה רואים שיש בגוף מסוים במוח נזק שמתאים לתמונה הקלינית. זהו נזק שיכול ונגרם עקב מחסור בוויטמין מסוים", הסביר לוי. "הוא מקבל טיפול להשלמת מחסור באותו ויטמין ואיני יודע לומר אם הנזק יהיה הפיך לחלוטין. אני מניח שייקח זמן להחלמה של החלק במוח והתפקוד ישוב לאיתנו".

 

אחרי ההודעה של מנהל בית החולים ברזילי, עו"ד יוכי גנסין מפרקליטות המדינה אמרה בבג"ץ כי התמונה עדיין אינה חד-משמעית. "נמסר לי כי צריך לבחון אם מדובר בנזק בלתי הפיך או הפיך", אמרה עו"ד גנסין.

 

עורכת דינו של עלאן זאהר סאוסן אמרה לאחרי דבריה של הפרקליטה מטעם המדינה: "אין ספק שיש נזק וגם אם הוא יחזור לעצמו זה ייקח שבועות או חודשים. צר לנו מאוד שהגענו למצב הזה שיש לבנאדם הזה נזק כזה שהוא עלול באופן ממשי כתוצאה ממעצר".

 

השופטים התערבו לאחר דבריה של סאוסן. "זה לא כתוצאה ממעצר. זה כתוצאה משביתת הרעב שהוא נטל על עצמו", אמר השופט חנן מלצר. יחד עם מלצר יושבים בהרכב השופטים אליקים רובינשטיין וניל הנדל.

אחיו ואמו של עלאן מחכים לתשובה (צילום: AP) (צילום: AP)
אחיו ואמו של עלאן מחכים לתשובה(צילום: AP)
 

מימין לשמאל: השופטים הנדל, רובינשטיין ומלצר. האחרון ביקר את פרקליטתו של עלאן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מימין לשמאל: השופטים הנדל, רובינשטיין ומלצר. האחרון ביקר את פרקליטתו של עלאן(צילום: AFP)

ח"כ אחמד טיבי, שהגיע לדיון בבג"ץ, אמר: "כרופא אני יודע שמחסור בתיאמין (ויטמין B1) יכול להביא לנזק בלתי הפיך. זה כמו שהיה בפרשת רמדיה. יש כאן סכנה שמתפתחת מול עינינו. אני קורא לכם (השופטים) לשחרר את עלאן משום שמצבו הרפואי מתדרדר".

 

על פי הדיווחים מבית החולים, מצבו של איש הג'יהאד האיסלאמי מוסיף להיות קשה. הוא אמנם נמצא בהכרה ואינו מונשם, אך מקבל טיפול בנוזלים ותרופות חיוניות לתמיכה בתפקוד המערכות בגופו. הדיון בבג"ץ עבר לדלתיים סגורות כשנדון מצבו הרפואי של העציר המנהלי. סנגוריו של עלאן טענו כי קיבלו הצעה מהמדינה לשחררו בשלישי בנובמבר, אז יפוג הצו המנהלי, והם השמיעו לו אותה אך הוא טרם הגיב עליה.

 

בבית חולים ברזילי באשקלון אמרו כי היום חלה הרעה במצבו של עלאן "הופיעו בלבול והפרעה בקשר עם הסביבה. לאחר התייעצות ביצענו בדיקת MRI של המוח. הוא ממשיך להיות מטופל בטיפול תומך במערכות הגוף שניזוקו עקב הצום הממושך".

 

קודם לכן אמר האח עמיד עלאן ל-ynet: "מי שרואה מוחמד עלאן, דבר ראשון הוא אומר – שחררו אותו. את זה אתם עוצרים? זה מוות. הוא חצי גוף. לא יכול לדבר ולא יכול לשמוע. חודשים? אני עכשיו חושב אם הוא יכול לחיות עוד יומיים. אני לא מאמין למה קורה. אם מישהו רואה עכשיו מוחמד עלאן הוא לא מאמין. מי יכול לעצור בנאדם במצב הזה?".

 

קודם לכן אמר סנגורו של עלאן, עו"ד כמאל נאטור: "אנחנו נחכה להתאוששות שלו ולתגובתו להצעת המדינה. האסיר הוא זה שמחליט אם להפסיק או לא להפסיק את השביתה". 

 

 

אתמול התעורר עלאן אחרי שהיה מורדם במשך כמה ימים, והודיע כי ימשיך בשביתת הרעב והוא מסרב להצעת המדינה להשתחרר מיידית ולעזוב את ישראל.

 

עלאן, השובת רעב כבר 63 יום, איבד בשבוע שעבר את הכרתו והחל לסבול מפרכוסים והזיות. בעקבות זאת, החל הצוות הרפואי בבית החולים ברזילי בפעולות החייאה ובהנשמתו - לראשונה מאז אשפוזו.

 

עלאן, תושב הכפר עינאבוס שמדרום לשכם, נעצר ב-4 בנובמבר אשתקד, ולדברי עורך דינו ג'מיל חטיב הוא חשוד בהשתייכות לארגון הג'יהאד האיסלאמי ובפעילות ביטחונית שפרטיה לא ידועים לו. בעקבות שביתת הרעב שבה פתח ב-18 ביוני הוא הועבר בתחילה לסורוקה. החוק בנושא ההזנה בכפייה אושר לאחרונה בכנסת ברוב של 46 תומכים מול 40 מתנגדים. לפי החוק, שנקרא "מניעת נזקי שביתת הרעב", המדינה תוכל להזין עצירים שובתי רעב שנשקפת להם סכנת חיים, גם אם הם אינם מסכימים לכך.


פורסם לראשונה 19/08/2015 16:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים