שתף קטע נבחר

סקר: כמה פעמים בחודש ישראלים נפגשים עם הסבתא?

סקר חדש בודק איך נראה הקשר המשפחתי של משפחות בישראל של 2015. האם המרחק הגאוגרפי מונע מפגשים ואיך מתקשרים אלה שנולדו כאשר לא היה בכל בית מכשיר טלפון עם הדור שנולד עם הנייד ביד

נפגשים 12 פעמים בחודש, גם אצלכם? בסקר אותו ערכה חברת המחקר גיאוקרטוגרפיה יחד עם רשת "מגדלי הים התיכון" בקרב כ-520 גברים ונשים בגילאי 65 ומעלה עלה כי כ-60% מהסבים והסבתות נפגשים עם נכדיהם פעם בשבוע. מתוכם כ-18% נפגשים מידי יום.

 

עוד כתבות במדור 60 פלוס:

5 החלטות: איך לא להשמין בגיל מבוגר

סקר מפתיע: באיזה גיל עושים הכי הרבה ספורט?

יצאתם לפנסיה? כך תשמרו על יציבות הזוגיות

 

נתונים אלה עומדים בסתירה לעובדה שבשנים האחרונות לסבים ולסבתות יש סדר יום עמוס ומלא בפעילויות, כאשר השנים הארוכות אחרי הפנסיה מוקדשות פעמים רבות לחיי חברה, לימודים, חוגים וטיולים. הסקר ביקש לבדוק את הקשר שבין הדור המבוגר לצעיר, מה מייחד אותו בשנים האחרונות ועד כמה הקשר חזק ומשמעותי כאשר ההבדלים ולעיתים המרחקים הגיאוגרפיים גדולים הרבה יותר מבעבר.

סבים, סבתות ונכדים: לא רק בייביסיטר (צילום: shutterstcok) (צילום: shutterstcok)
סבים, סבתות ונכדים: לא רק בייביסיטר(צילום: shutterstcok)
 

42% נפגשים לפחות פעם בשבוע

מהסקר עלה כי ממוצע המפגשים של סבים וסבתות עם נכדיהם עומד על 12 פעמים בחודש, כ-14% פוגשים אותם פעם בשבועיים, מתחת לממוצע עומדים 7% מהסבים והסבתות שפוגשים את נכדיהם פעם בשלושה שבועות או חודש, 4% שפוגשים אותם פעם בחודשיים או שלושה ו-3% שפוגשים אותם פעם או פעמיים בשנה.

כמה פעמים אנחנו נפגשים? ()
כמה פעמים אנחנו נפגשים?

נפגשים סביב שולחן האוכל

הקשר של הסבים והסבתות עם הנכדים בא לידי ביטוי בעיקר בארוחות משפחתיות, אצל כ- 45% ובבילויים מחוץ לבית אצל כ-37% מהמשפחות. זאת בפער גדול משאר המאפיינים של הקשר עם הנכדים, למשל בייביסיטר, רק אצל 15% מהעונים וזאת בניגוד לתחושה הרווחת על פיה הדור המבוגר עוזר רבות בעיקר בשמירה על הנכדים. כ- 11% מהמשיבים ענו שעיקר הקשר מתבטא בחופשות משפחתיות. אצל כ- 3% עיקר הקשר מתבטא בתמיכה כלכלית.

מה אנחנו עושים ביחד ()
מה אנחנו עושים ביחד
 

אפליקציות שולטות בתקשורת המשפחתית

הפער הטכנולוגי בין הדורות מהווה גורם מפריד או שאולי בעצם מחבר? חלק נכבד מהסקר הוקדש לנושא ונמצא כי רשת האינטרנט המשמשת את כולנו בתחומים רבים לא זרה לבני הגיל המבוגר, בדיוק ההפך.

 

למעלה משליש מהעונים העידו על קיום קשר עם נכדיהם תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים, כאשר הבולטים ביותר הם וואטסאפ אצל כ- 25%, בין אם במסגרת התכתבות פרטית ובין אם במסגרת קבוצה משפחתית. כ-10% מתקשרים דרך הסקייפ וחברות עם הנכדים בפייסבוק, באינסטגרם או בטוויטר. 6% שולחים או מקבלים תמונות מנכדיהם דרך המכשיר הנייד ו-5% מתכתבים אתם בהודעות טקסט.

 

השימוש באפליקציות השונות גבוה יחסית בקרב נשים, בעוד ששיעור שליחת הודעות על ידי הטלפון הנייד גבוה יחסית בקרב דתיים-חרדים.

צפו: סבא וסבתא מפעילים לראשונה מצלמת אינטרנט

מצמצמים פערים בזכות האינטרנט

"אין ספק שדור הסבים של היום אכן שונה מאשר בעבר. הוא יותר עסוק, חיוני ופעיל. מה שלא משאיר הרבה זמן פנוי מצד אחד ומצד שני משפר את אופי הקשר עם הנכדים והנינים". אומרת מיכל שוויקי, גרנטולוגית ומנהלת תוכן ברשת מגדלי הים התיכון, "בשנים האחרונות הפערים הקיימים בין הצעירים למבוגרים במגמת הצטמצמות. פייסבוק, וואטסאפ וטלפונים דור שלוש הם כבר מזמן לא משהו זר. דור הסבים החדש סקרן יותר, פתוח יותר לחידושים ומאפשר לעצמו להמשיך ולהיות פעיל ולכן יעדיף לכוון את הקשר עם נכדיו לבילויים מחוץ לבית מאשר לבייביסיטר ולעזרה שוטפת".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגדלי הים התיכון
צילום: shutterstcok
מומצע של 12 פגישות משפחתיות בחודש
צילום: shutterstcok
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים