שתף קטע נבחר

רמב"ם: תוך יומיים - שני תינוקות בלעו סוללות

הסוללה שבלעה פעוטה בת 11 חודשים הגיעה ישירות לקיבתה, והרופאים נאלצו לשלוף אותה משם, הסוללה שבלע הפעוט בן ה-15 חודשים הייתה גדולה מדי ונתקעה בוושט. מנהל יחידת גסטרו ילדים ברמב"ם, פרופ' רן שאול: "על ההורים לפקוח עיניים ולהשגיח על הילדים בקפדנות. זה לא תמיד נגמר טוב"

תינוקות אנרגטיים: רופאי בית החולים רמב"ם, הופתעו השבוע לטפל יום אחר יום בשני תינוקות - בן 15 חודשים ובת 11 חודשים - אחרי שבלעו סוללות.

 

הראשונה הייתה תינוקת בת 11 חודשים שהובאה לחדר המיון בבית הלולים לילדים "רות" בקמפוס רמב"ם לאחר שבלעה את האביזר האלקטרוני.

 

הסוללה שנמצאה בבטנה של בת 11 חודשים (צילום: באדיבות רמב"ם) (צילום: באדיבות רמב
הסוללה שנמצאה בבטנה של בת 11 חודשים(צילום: באדיבות רמב"ם)

 

מהבדיקות שנעשו לתינוקת עלה, כי העצם הזר הגיע ישירות אל קיבת הפעוטה. בהליך גסטרוסקופיה, הכולל החדרת סיב אופטי שבקצהו מצלמה ואביזר ללכידת העצם הזר - דרך מערכת העיכול. הסוללה נשלפה מקיבתה של התינוקת ללא פגע.

 

יממה לאחר מכן, שום הגיע לבית החולים תינוק, כבן 15 חודש, והוריו דיווחו לצוות על בליעת סוללה. בשל גודלה של הסוללה, היא נתקעה בוושט הפעוט – מצב שהעמיד אותו בסכנת חנק. בשל צורתה והחומר ממנו היא עשויה, הסוללה עלולה להחליק, וכך היה.

 

בזמן שהפעוט מתכונן להליך הוצאתה של הסוללה מגופו, היא החליקה מן הוושט אל הקיבה. בשל גודלה קבעו הרופאים שלא ניתן יהיה לאפשר לה לצאת בדרך ה"רגילה". צוות יחידת גסטרו ילדים שלף את הסוללה, שוב באמצעות גסטרוסקופיה.

 

"הסוללה עלולה לגרום לחור בוושט"

מנהל יחידת גסטרו ילדים ברמב"ם, פרופ' רן שאול, אמר היום כי בליעת סוללה עלולה לגרום מספר בעיות. "סוללה מכילה חומרים מסוכנים ובמקרה של בטרייה ישנה או פגומה, אלו יכולים לדלוף ולגרום לחור בוושט, כוויה מקומית בקיבה ונזקים מקומיים נוספים.

 

"מעבר לזה, בשל תכונותיה של הסוללה, היא עלולה להחליק במהלך הניסיון לשלוף אותה מגוף המטופלים ולהגיע למקומות מסוכנים יותר. לשם כך עשינו שימוש ברשת זעירה כדי לאחוז את הסוללות היטב ולמנוע את סכנת ההחלקה".

 

הוא הוסיף כי תקופת סיום החופש הגדול מסוכנת במיוחד לבליעת גופים זרים. "תקופות שבהן הילדים נמצאים בבית מועדות ליותר תאונות ביתיות. הילדים הם סקרנים מטיבם ובוחנים כל מה שהם רואים. על ההורים לפקוח עיניים ולהשגיח על הילדים בקפדנות יתרה. המקרים הללו לא תמיד נגמרים טוב וחייהם ובריאותם של הילדים חשובה יותר מהכל".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות רמב"ם
בן 15 חודשים בלע סוללה
צילום: באדיבות רמב"ם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים