שתף קטע נבחר

נהרג בתאונת טרקטורון. הפיצוי: 2.8 מיליון ש'

גבר שהיה בהליכי גירושים מאשתו נפגע קשה במהלך טיול ומת כעבור כמה חודשים. למרות הפרידה, אשתו וילדיו יהיו אלה שיקבלו את הפיצוי

רופא שיניים שהיה בהליכי גירושים נפגע קשה בתאונת טרקטורון בצפון, ולאחר כחצי שנה מת מפצעיו. חרף הפרידה, אשתו וילדיו הגישו תביעה נגד החברה שהשכירה לו את כלי הרכב וחברתה הביטוח שלה, ובית המשפט המחוזי בחיפה קבע שהם יפוצו בכ-2.8 מיליון שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-1996, וחרף עליות ומורדות נשארו יחד עד 2010, אז עזב האב את הבית על רקע רומן שניהל עם הסייעת שלו, והשניים פתחו בהליכי גירושים. ביוני 2011 נפגע הגבר באורח קשה בתאונת דרכים בזמן שנהג בטרקטורון בבעלות חברת "טרקטורוני עמק החולה". לאחר שבעה וחצי חודשים שבהם היה מחוסר הכרה, הוא מת מפצעיו.

 

בספטמבר 2012 פנו אשתו וילדיו לבית המשפט בבקשה שיחייב את בעלת הטרקטורון וחברת הביטוח שלה, "הפול", בפיצויים עבור נזקיהם כתוצאה מהתאונה. בדרכם לקבלת הפיצויים הם נאלצו להגיע להסדר עם המאהבת של המנוח, שטענה שהייתה הידועה שלו בציבור, ולפיו ישלמו לה חצי מיליון שקל תמורת ויתורה על זכויות שמגיעות לה.

 

לשם חישוב נזקיהם עקב אובדני השכר והפרשות לפנסיה של האב, ביקשו אשתו והילדים לקבוע את שכרו הממוצע על סכום שווה ערך לפי שלושה מהשכר הממוצע במשק, ונימקו זאת בכך שבכל שנה המרפאה שלו הגדילה את הכנסותיה.

 

בנוסף, הם ביקשו לקבוע את גיל פרישתו על 75, את תקופת התלות של שלושת ילדיו הקטינים עד גיל 24, וכן ביקשו פיצוי של 300 אלף שקל עבור אובדן שירותי אב ובעל, וסיפרו כי בעקבות מותו נגרמו להם הוצאות רבות.

 

חברת הטרקטורונים והביטוח שלה הגישו מנגד מסמכים שלפיהם המנוח לא התקרב לסכומים שדרשה משפחתו. לדבריהם, בכל הנוגע לדרישה לפיצויים עבור אובדן שירותי אב, התובעים עצמם הודו שהמנוח עבד שעות רבות מחוץ לביתו, ולא הוכיחו כי נגרמו להם הוצאות חריגות עקב פטירתו.

 

השופטת דיאנה סלע קיבלה את הטענה שלפיה בני המשפחה לא הציגו מסמכים כלשהם המעידים על גידול ניכר וקבוע בהכנסות המנוח או על הוצאות מיוחדות מאז פטירתו. עם זאת, היא לא התעלמה מהסיכוי שהמנוח היה מגדיל את הכנסתו, והעריכה את שכרו החודשי הממוצע של כ-16 אלף שקל בחודש.

 

כמו כן, השופטת קבעה את גיל הפרישה של המנוח על 70 וקיבלה את בקשת המשפחה לחישוב תקופת התלות של הילדים עד גיל 24. היא נימקה זאת בכך שבישראל מקובל לתמוך בילדים גם בתקופת הלימודים שלאחר שחרורם מהצבא.

 

לבסוף, קבעה השופטת שהמשפחה זכאית לפיצוי כולל בסך כ-2.8 מיליון שקל: כ-2 מיליון שקל עבור הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד, כחצי מיליון שקל על זכויות פנסיה, 200 אלף שקל על שירותי אב ובעל, ו-67 אלף שקל עבור כאב וסבל, והוצאות קבורה.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד יוסף נחשון
  • ב"כ הנתבע: עו"ד עוזי לוי, עו"ד מל רוזן
  • עו"ד זהר וכנר ממשרד זהר וכנר, דן שפט עוסק בדיני ביטוח ותאונות דרכים
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים