שתף קטע נבחר

אופים מאפינס עם הילדים: 2 מתכונים

מחפשים איך להעסיק את הילדים בזמן שנותר לסיום החופש? לרותי קינן יש את הפיתרון עבורכם: מאפינס ביתיים עם חמאה וקינמון או עם סובין ובוטנים בציפוי צבעוני במיוחד, שאף ילד לא יסרב להכין ולאכול

כל ההורים הצעירים שמסביבי כבר סופרים על אצבעות יד אחת את הימים שנותרו לסיומו של החופש הגדול, ועדיין תרים אחר העיסוק האולטימטיבי שירתק את הילדים ויבטיח שקט תעשייתי יחסי למשך שעה ויותר.

 

אני מעריצה את בתי שמצליחה לעניין את הילדים באפייה – גם את הבנים שבחבורה. זה בהחלט עיסוק חיובי, שמצליח לנתק אותם מהאלקטרוניקה למשך זמן קצוב וממש שווה לאמץ אותו. בעיקר לאור העובדה, שמצפה לנו עוד חודש לפחות של חופשות...

 

אני מודה שמעולם לא שיתפתי את בנותיי בעבודות המטבח, כולל אפייה יצירתית, והן נוטרות לי על כך עד היום. כשהיו קטנות הכרזתי על המטבח כטריטוריה פרטית שלי, שהכניסה אליה ולמוסדותיה (המקרר, המזווה, הכיריים והתנור) מוגבלת, ולפעמים אפילו אסורה. תחשבו על המטבח כעל המשרד שלי - ואני לא מביאה ילדים למקום העבודה, הכרזתי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אני לא זוכרת שהיו איזה שהן התקוממויות בזמן אמת (אחרי הכול, ההדרה הזאת כללה גם את הכיור ואף אחת לא התנדבה להדיח כלים, למשל), אך במבט לאחור הן טוענות נגדי שלא נתתי להן אפשרות ללמוד. אולי, אבל אני יכולה להגיד בסיפוק, תוך כדי התבוננות בביצועיהן הקולינריים, שהן לא הפסידו כלום.

 

עם הנכדים, כך הבטחתי לעצמי, זה כבר יהיה אחרת. כשהבכור, ילד טוב מזג ומתמסר לכל פעילות משותפת, הגיע לגיל המתאים, ניסיתי להכין איתו עוגיות. שלב הלישה של הבצק ריתק אותו למשך דקה (בדיוק הזמן שמתאים מבחינתי לסוג כזה של בצק), והוא רץ מיד לרחוץ היטב את הידיים המרובבות. בשלב הרידוד הוא כבר התבונן בי, תוך שהוא מגלה סימנים ראשונים של קוצר רוח מסוים.

 

קריצת העוגיות עוררה עניין, אבל לא לאורך זמן. הקישוט לא יצר פרץ יצירתיות כמצופה, וכשהעוגיות מצאו את דרכן לתנור - הוא הצליח בקושי להצניע את אנחת הרווחה וביקש, וקיבל, שחרור מהמטבח. את התוצאה המוגמרת הוא כרסם ברצון (אף כי בלי גאווה מיוחדת), מול הטלוויזיה.

 

מאז לא חזרתי על העניין. מדי פעם אני שואלת אם הוא רוצה לעזור לי באפייה, והוא עונה בנימוס: לא, תודה, וחוזר לענייניו. אצל חברות שלי, שלהן נכדות בנות, זה מצליח יותר, ולאחרונה אף נדרשתי בדחיפות למתכון מוצלח של מאפינס - זה כנראה הלהיט התורן.

 

היתרון במאפינס הוא שאפשר לשתף את הילדים כמעט בכל שלב - החל מבחישת התערובת, דרך ההעברה לתבניות ועד לקישוט אחרי האפייה. אם מערימים על המאפים המוכנים ציפויים שונים, הופכים אותם לקאפקייקס ומאריכים את העיסוק בהכנת הקרם או הזיגוג, ואפילו בקישוט היצירתי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

העובדה שזה כנראה להיט פופולארי בקרב ילדים מתבטאת בהיצע אדיר ומפתיע של עזרים, כלים וחומרים המיועדים לצורך העניין. החל ממכשירים חשמליים להכנת מאפינס (כמו מולטיקייק), דרך תבניות שקעים ותבניות בודדות נוחות לשימוש מסיליקון, וכלה בבצק סוכר מוכן ובשלל קישוטים ואבזרי קישוט יצירתיים שאפשר להשיג בחנויות מתמחות ואפילו בסופרמרקט.

 

אז הנה שתי אפשרויות שרקחתי בעת האחרונה. שתיהן מנפקות גם מאפים נהדרים לליווי תה/קפה של גדולים, אבל יכולות לשמש גם להעסקת הילדים ולנשנוש בשבילם.

 

מאפינס חמאה וקינמון

התערובת מנפקת מאפים עם מרקם מפתיע ברכותו ובאווריריותו, והציפוי מדהים בפשטותו. אפשר כמובן להמיר את תערובת הסוכר-קינמון בכל ציפוי אחר, להנאת הקטנים.

 

 

המצרכים (ל-24 קטנים, 12 בינוניים, 6 – 8 גדולים):

1/2 1 כוסות קמח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

100 גר' חמאה מומסת

1 ביצה

1/2 כוס חלב

 

לציפוי:

50 גר' חמאה מומסת

1/3 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים קלות תבנית שקעים או תבניות מאפינס בודדות בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. בקערה אחרת טורפים את החמאה עם הביצה והחלב לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה, ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים (לא נורא אם התערובת לא נראית לגמרי חלקה).
  3. מעבירים את התערובת לשקעים (ממלאים כ-3/4 מתכולת כל שקע), ואופים עד להזהבה (כ-15 דקות למאפינס קטנים, כ-20 דקות לבינוניים וכ-25 דקות לגדולים).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. בינתיים, ממיסים את 50 גר' החמאה במיקרוגל בקערית קטנה. מניחים את הסוכר והקינמון בקערית נפרדת ומערבבים.
  5. כשהמאפינס מוכנים, מוציאים מהתנור ומצננים מעט בתבנית. הופכים על רשת, ומצננים עד שהם פושרים. טובלים את ראשה של כל עוגייה בחמאה המומסת, ולאחר מכן בתערובת הסוכר.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. רצוי להגיש מיד, כשהעוגיות מעט חמימות או לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מאפינס עם סובין ונטיפי בוטנים

מאפי בריאות עתירי סיבים תזונתיים ועם מעט מאוד שומן. החטא היחיד הוא נטיפי הבוטנים, שעושים אותן להיט לטעמם של ילדים (בעיקר חובבי הבמבה). אפשר כמובן להמיר אותם בצימוקים, או להשמיט לחלוטין מהמתכון. הציפוי הוורוד מבהיק (של קוקיס) מוכן בשניות על ידי ערבוב תערובת במעט מים, ואפשר לצייר עליהן במכחולי צבע קישוט (להשיג בספייסס).

 

המצרכים (ל-24 יחידות בינוניות):

2 כוסות קמח מלא

1/2 1 כוסות סובין חיטה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

2/3 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כפית מלח

2 כוסות (2- 3 גביעים) יוגורט

1 ביצה טרופה

3 כפות שמן

100 גר' נטיפי קרם בוטנים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני–נמוך (170 מעלות). משמנים היטב 2 תבניות שקעים.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסובין, אבקת האפייה, הסודה, הסוכר והמלח. בקערה אחרת טורפים את היוגורט עם הביצה והשמן, ומוסיפים לתערובת הקמח. מערבבים יחד בתנועות גדולות, מעט ככל האפשר. בוחשים פנימה את נטיפי הבוטנים.
  3. מחלקים את התערובת בין השקעים. אופים כ-30 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. כשהמאפינס מתקררים לגמרי, יוצקים ציפוי סוכר ומקשטים (ואפשר גם להשאיר אותם כמות שהם).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעימים וקלים להכנה. מאפינס חמאה וקינמון
צילום: ירון ברנר
מומלצים