שתף קטע נבחר

הנפט הזול הקפיץ את הרווח של פז ברבעון פי 8

הסתכם ב-243 מיליון שקל ובהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. עלייה של 2% במכירות YELLOW ל-356 מיליון שקל

בשעה שבעל השליטה צדיק בינו מנהל מגעים למכירת מניותיו בחברת האנרגיה פז, החברה מדווחת היום (א') על שיפור ניכר בתוצאות הכספיות לרבעון השני של 2015. חברת פז, המפעילה את בית הזיקוק באשדוד ואת רשת תחנות הדלק פז וחנויות הנוחות Yellow, סיימה את הרבעון השני עם רווח נקי של 243 מיליון שקל, פי 8 מהרווח הנקי ברבעון המקביל שהסתכם בכ-29 מיליון שקל.

 

העלייה המרשימה ברווח של פז נובעת ממחיר הנפט הנמוך בעולם, שהגדיל את מרווח הזיקוק (הפער בין חומרי הגלם לבין התזקיקים המשווקים) לרמה של 9.8 דולר לחבית. מדובר בעלייה של 7% לעומת המרווח ברבעון הראשון של 2015 ופי 4 מהמרווח ברבעון המקביל שנה שעברה.

יונה פוגל, מנכ"ל קבוצת פז (צילום: גלי אמויאל) (צילום: גלי אמויאל)
יונה פוגל, מנכ"ל קבוצת פז(צילום: גלי אמויאל)
 

מרווח הזיקוק הגבוה הכפיל את הרווח התפעולי של פז ברבעון השני לרמה של כ-275 מיליון שקל. חטיבת התעשיות, בה מרוכזות החברות פזגז, פז שמנים וכימיקלים, פז שירותי ונכסי תעופה ופזקר השיגו שיפור של 14% ברווח התפעולי המתואם לרבעון השני של שנת 2015 לסכום של כ- 41 מיליון שקל.

 

הרווח התפעולי של חטיבות הקמעונאות והמסחר, הכולל את תחנות הדלק שברשות פז, הסתכם בכ- 102 מיליון שקל ברבעון השני בדומה לרבעון המקביל אשתקד. רשת חנויות הנוחות YELLOW הציגה גידול של כ-2% במחזור המכירות למחצית הראשונה בשנת 2015, עם מחזור מכירות שהסתכם ב-356 מיליון שקל.

 

בימים אלו מקדם בעל השליטה בינו מהלך למכירת אחזקותיו בחברה לאור הדרישות של חוק הריכוזיות להפריד אחזקות ריאליות מפיננסיות (בינו הוא בעל השליטה בבנק הבינלאומי). הבוקר נחשף בכלכליסט כי קרן תשתיות ישראל (תש"י) סיכמה בשבוע האחרון על הצטרפותה לקבוצה המונה חוץ מבן ש"ך גם את דניאל חוסידמן, היזם היהודי ממקסיקו, ואת יזם ההייטק צבי ברק, בעל השליטה בקיסריה אלקטרוניקה רפואית. עודד פלר, בעל השליטה בכימוביל ואמיליה פיתוח הבורסאית, צפוי לפרוש מהקבוצה. בשבועיים האחרונים נערכו שתי פגישות בין בן ש"ך לבין בינו במטרה לקדם את העסקה.

 

הקבוצה מנהלת מגעים לרכישת השליטה בפז, כלומר 30% ממניות החברה מידי בינו ושותפיו, משפחת ליברמן, המחזיקה במניות באמצעות דולפין אנרגיות, ומשפחת אבלס, המחזיקה בהן באמצעות אינסטנז הולדינגס. המגעים מתנהלים סביב שווי של 6–5.5 מיליארד שקל, בעוד פז נסחרת בתל אביב בשווי של 6 מיליארד שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים