שתף קטע נבחר

אזהרת מסע: בוגרי דאעש ישובו לאירופה ויבצעו פיגועים נגד יהודים וישראלים

המטה ללוחמה בטרור פרסם רשימה של 41 אזהרות מסע לקראת החגים. "חשש לפיגועים נוספים נגד יעדים מערביים, בהם גם יעדים של ישראלים וקהילות יהודיות", נכתב. עוד מוזכר כי ל"טורקיה, שאליה חוזרים כעת תיירים יהודים רבים, עדיין קיימת אזהרת מסע ברמה נמוכה ללא התרעה קונקרטית"

 

מעבר הגבול בטאבה. חשש מחטיפת ישראלי בסיני (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
מעבר הגבול בטאבה. חשש מחטיפת ישראלי בסיני(צילום: יאיר שגיא)

 

לקראת חגי תשרי ומאות אלפי הישראלים המתכננים חופשות בחו"ל, מפרסם היום (ב') המטה ללוחמה בטרור במשרד ראש הממשלה את רשימת אזהרות המסע למדינות השונות בעולם. על פי ההודעה, רצף פיגועים המיוחסים לארגוני איסלאם קיצוני בשנה האחרונה בבלגיה, קנדה, אוסטרליה, צרפת ודנמרק, מעלה חשש לפיגועים נוספים נגד יעדים מערביים - בהם ישראלים ויהודים - בדגש על מערב וצפון אירופה. מדובר בגורמי ג'יהאד עולמי, כולל דאעש, הן מקרב מה שהמערכת מכנה "בוגרי סוריה ועיראק" ששבו לארצות מוצאם, והן מקרב גורמים מקומיים.

 

במטה ללוחמה בטרור הסבירו: "אנחנו לא היעד המרכזי של דאעש, ובכל זאת אנו רואים בהם איום על יעדים ישראלים. אבל אנחנו לא יכולים להגיד לישראלים אל תסעו לבלגיה למשל, כי דאעש פועל במדינה".

 

חשש דומה, קובעים במטה ללוחמה בטרור, יש גם על רקע "קמפיין הטרור העולמי של איראן וחזבאללה", שממשיך להוות איום על יעדים ישראלים ויהודיים ברחבי העולם, בדגש על יעדי תיירות וסמלים יהודים (רבנים, ראשי קהילות, בתי חב"ד).

 

בתוך כך, כמו לאורך כל העשור האחרון, עדיין תקפה אזהרת המסע החמורה לחצי האי סיני, קל וחומר נוכח המציאות הביטחונית ופעילות הטרור בדגש על הארגונים המקומיים המסונפים למדינה האסלאמית. גם כיום עדיין נרשמת תנועה של בין 2,000 ל-3,000 איש במעבר טאבה מדי חודש. 40% תיירים ו-60% ישראלים, רובם ערבים מהמגזר הערבי. עם זאת, כמה עשרות בודדות של יהודים עדיין חוצים את הגבול לקזינו הסמוך למעבר. "אנו מאוד חוששים לגורל הישראלים בסיני", אמרו במטה. "המרחק מחטיפה על ידי דאעש הוא קטן מאוד".

  

 

 

על רקע המגמה של ישראלים לחזור לאתרי תיירות בטורקיה, מפרסם המטה גם השנה אזהרה במדרג הבסיסי למדינה, וממליץ להימנע מנסיעות לא חיוניות. "גם הטורקים נכנסו לפעילות נגד דאעש", הוסיפו במטה ללוחמה בטרור. "אנו ממליצים לשקול ביקורים לא חיוניים. היא לא יציבה מבחינה ביטחונית".

 

מעבר לאזהרה למדינות ערב ומדינות אסלאמיות (כולל אלה המקיימות יחסים דיפלומטיים עם ירושלים), הוגבר האיום נגד יעדים מערביים בכלל וישראלים בפרט באפריקה, בדגש על אנשי עסקים וחברות ישראליות ומרכזי קניות. המטה מציין את ארגון "אל שבאב" הסומלי (בקניה ושאר מדינות הקרן), ארגון "בוקו חראם" (ניגריה) ואל-קאעידה ודאעש (ארצות צפון אפריקה והמגרב).

 

בסך הכול, מבין 193 המדינות, ישנן אזהרות מסע ל-27 מדינות, איסור נסיעה בחוק ל-6 מדינות ו-8 אזהרות מסע לחבלי ארץ מסוימים (סך הכול 41 אזהרות מסע).

 

בין חבלי הארץ המסוכנים: איום קונקרטי בחבל קשמיר שבצפון הודו (למעט במחוז לדאק); דרום תאילנד (מדרום לקו הרוחב שבין Krabi ל-Thammarat ועד גבול מלזיה); חבל צ'צ'ניה שברוסיה, וצפון ניגריה (מקו רוחב 10 מעלות וצפונה).

 

כ-30 אלף ישראלים צפויים לצאת החל מראש השנה ברכבת אווירית לקבר הרבי נחמן באומן. לאוקראינה לא פורסמה אזהרת מסע, אך במטה פעלו מול הרשויות המקומיות לאבטחה של מאות שוטרים.

 

לישראלים המטיילים ממליץ המטה ללוחמה בטרור לשמור על ערנות גבוהות, לדחות הצעות מפתות ובלתי צפויות בתחום העסקי, או בבילויים. בשהייה ממושכת בחו"ל מומלץ לשבור שיגרה על ידי שינוי מסלולי נסיעה שגרתיים, מסעדות, אתרי בילוי ובתי מלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפיגוע במרכול "היפר כשר" בפריז בינואר
מומלצים