שתף קטע נבחר

טירקל, וינשטיין ואולי בג"ץ: המשוכות של הירש

הדרך לדרגות הרב-ניצב: ב-1 בספטמבר יפקע מינוי מ"מ המפכ"ל סאו. בזמן קצר תיבחן מועמדותו של גל הירש בוועדת טירקל למינוי בכירים ובלשכת היועץ המשפטי לממשלה. וינשטיין יבדוק אם עברו של הירש יעמוד במבחן בג"ץ

 

מיד לאחר שהשר לביטחון הפנים גלעד ארדן הכריז על מועמדותו של תת-אלוף במיל' גל הירש לתפקיד המפכ"ל הבא של משטרת ישראל, הועבר שמו לוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה (ועדת טירקל). ההערכה היא שבדיקת עברו על ידי הוועדה תארך כמה ימים בלבד, ולא מן הנמנע שהירש עצמו יידרש להעיד בפני חבריה.

 

מהצבא למשטרה - עוד כתבות על מינוי גל הירש למפכ"ל:

הירש, קצין במחלוקת: "רעיונות טובים, ביצוע בעייתי"

זה גדול עליו/רון בן ישי

בכירי משטרה וצבא בעבר: מינוי הירש - החלטה אומללה

 

בסביבתו של השר ארדן אמרו כי בכוונתו להביא את אישור מינוי של הירש להצבעה כבר בישיבת הממשלה הקרובה, אולם עד אז תצטרך ועדת טירקל למסור את עמדתה בנושא. במקביל, גם היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין צפוי לבצע בדיקה מדגמית על אודות העניינים הנוגעים להירש. בכל מקרה, ב-1 בספטמבר יפקע מינויו של מ"מ המפכ"ל, ניצב בנצי סאו, ולכן ההחלטות יצטרכו להתקבל בתוך לוח זמנים צפוף ביותר.

 

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

 ועדת טירקל משמשת לבחינת כשרותם והתאמתם של מועמדים לתפקידים בכירים בשירות המדינה. בוועדה מכהנים מלבד שופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל ושלושה חברים נוספים, בהם נציב שירות המדינה. תפקידה של הוועדה הוא "להבטיח את טוהר המידות במינויים הבכירים, ולבחון שמא דבקו פגם או גופי כלשהם במינויים המוצעים".

 

ב-2007 מנעה ועדת טירקל את מינויו של יעקב גנות לתפקיד מפכ"ל המשטרה. אף על פי שגנות זוכה בבית המשפט מהאשמות שונות ובכללן נטילת שוחד, השופטים מתחו אז ביקורת חריפה על מעשיו. בשל כך המליצה ועדת טירקל שלא לאשר את המינוי.

השופט בדימוס טירקל עם ראש הממשלה נתניהו (צילום: משה מילנר, לע"מ) (צילום: משה מילנר, לע
השופט בדימוס טירקל עם ראש הממשלה נתניהו(צילום: משה מילנר, לע"מ)

אין ספק שהנסיבות שהובילו את הירש להתפטר מהשירות הצבאי בעקבות אירועי מלחמת לבנון השנייה, יעלו על סדר יומה של ועדת טירקל. גם הבדיקה שיערוך היועץ המשפטי וינשטיין תכלול את אותן נסיבות,

לפני שיקבע אם ייתן אור ירוק למינוי. בנוסף, הסוגיה המורכבת עשויה להתגלגל גם לפתחו של בג"ץ, שאולי יצטרך להכריע בעתירות אפשריות נגד המינוי.

 

וינשטיין מצדו צפוי לדון בשאלת המניעה המשפטית. הוא יבדוק אם יש פגם חוקי שעלול לגרום לפסילתו של הירש. גורם משפטי בכיר הבהיר כי החלטת היועץ תיעשה עם "הפנים אל בג"ץ", לנוכח האפשרות שיוגשו עתירות נגד חוקיות או ראויות המינוי. במהלך הבדיקה ייבחנו כל ההיבטים החוקיים בעברו של הירש לנוכח פסיקות בג"ץ כדי שניתן להגן כראוי על המינוי.

 

בהכנת הכתבה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
הירש. המינוי ייבחן בדקדקנות
צילום: צביקה טישלר
מומלצים