שתף קטע נבחר

העובדים המבוקשים ביותר: בוגרי הטכניון

מנתוני חברת השמה להיי-טק עולה כי בוגרי מכללות נמצאים בעמדת נחיתות בהליכי הגיוס, שכן מעסיקים מעדיפים לקלוט עובדים בעלי תואר אקדמי - בדגש על בוגרי הטכניון. באילו תחומים התואר פחות משמעותי ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את הסיכוי למצוא עבודה?

מעוניינים לעבוד בהיי-טק? מנתונים שמפרסמת היום (א') חברת ההשמה להיי-טק ג'ובאינפו עולה, כי לבוגרי הטכניון יש את הסיכוי הגדול ביותר למצוא עבודה בתחום. על פי הנתונים, ב-35% מהמשרות שהוצעו השנה בתחומי תוכנה, ביקשו המעסיקים במפורש לגייס בוגרי טכניון. בתחום החומרה - הנתון עמד על 28% מהמשרות.

 

 

הבדיקה כללה כ-800 משרות לבוגרי אקדמיה שפרסמה החברה. עבור 13% מהמשרות - המעסיקים ביקשו במפורש לקלוט רק בוגרים של הטכניון. עבור יתר המשרות הוצב תנאי-סף של בוגרי אוניברסיטאות אחרות, ורק בתנאים מסוימים וספציפיים התאימו הדרישות לבוגרי מכללות.

 

בסך הכל, הביקוש לבוגרי אוניברסיטאות מהווה כרבע מסך המשרות המתפרסמות. "המעסיקים רוצים שנשלח אליהם את הטובים ביותר", מספרת שרית מלכה-ליברמן, דירקטור פעילות השמה בג'ובאינפו. "למשרות פיתוח בדרך כלל יעדיפו את בוגרי הטכניון ואוניברסיטת ת"א, ורק אחר-כך את האוניברסיטה העברית, בן-גוריון ובר-אילן".

 

מחפשים עבודה בהיי-טק? צפו בהצעות עבודה חמות נוספות:

נתונים אלו תואמים את נתוני מדד שנגחאי 2015 למוסדות אקדמיים בתחומי הטכנולוגיה והמדעים שהתפרסם לאחרונה ושהציב את הטכניון במקום ה-18 בעולם בתחום מדעי המחשב ואת אוניברסיטת ת"א במקום ה-20. האוניברסיטה העברית ומכון וייצמן דורגו במקומות 76-100 במדעי המחשב, בעוד שאוניברסיטת בן גוריון הגיעה לדירוג 101-150 ובר-אילן לדירוג 151-200 בתחום זה.

 

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא (צילום: יואב בכר) (צילום: יואב בכר)
נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא(צילום: יואב בכר)

 

בוגרי מכללות - בעמדת נחיתות

הביקוש לבוגרי הטכניון בולט בעיקר בתחומי התוכנה והחומרה. בתחום האינטרנט לעומת זאת, רק ב-2% מהמשרות ציינו המעסיקים ציינו את הלימודים בטכניון כתנאי סף. תחומים נוספים בהם התואר פחות משמעותי על פי הבדיקה, הם ביומד וביג-דאטה - שם הניסיון המקצועי הוא זה שנחשב והחברות מחפשות בעיקר עובדים בעלי ניסיון מוכח בתעשייה.

 

עוד מציינים בחברה, כי גם בתחומי אבטחת-מידע, בדיקות, תמיכה וסיסטם - התואר האקדמי אינו מהווה תנאי-סף עבור מעסיקים רבים, המעדיפים לגייס עובדים בעלי ניסיון, גם בשירות צבאי ביחידות רלוונטיות.

 

עוד עולה מהנתונים, כי לעומת בוגרי האקדמיה - בוגרי מכללות נמצאים בעמדת נחיתות בהליכי הגיוס. עם זאת בתחום התוכנה, חברות נכונות לקלוט מועמדים שלמדו במכללה האקדמית תל אביב-יפו או במרכז הבין תחומי הרצליה, ובתנאי שיש להם ממוצע של 85 ומעלה. 

 

מלכה-ליברמן ציינה כי בתקופות של ביקוש מוגבר לעובדים - כפי שמורגש בחודשים האחרונים בהייטק - יש מעט יותר גמישות בדרישות הסף מצד המעסיקים. היא הוסיפה כי הדרך הטובה ביותר למציאת עבודה בהיי-טק, היא להגיע מצוידים בתואר משולב בניסיון מקצועי רלוונטי. "הייתי מציעה לכל הסטודנטים לצבור ניסיון מקצועי רלוונטי כבר בזמן הלימודים", היא אומרת.

 

"לעתים זה קריטי ויכול מאוד לשדרג את המועמד, אם יש לו כבר ניסיון בהתנהלות של ארגון ובמתודולוגיות עבודה", היא מוסיפה. "באופן גורף, בוגר תואר שעבד בתחום כסטודנט יהיה בעל עדיפות בעיני המעסיקים ולכן חשוב עוד במהלך הלימודים לעבוד מספר שעות בשבוע, אפילו במשרה חלקית, כדי להתחיל להשתלב בחברה טכנולוגית ולצבור ניסיון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
טכניון הטכניון חיפה אוניברסיטה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים