שתף קטע נבחר

מתכונים לעוגת דבש ולפאי תפוחים

תפוח ודבש: ממש עוד רגע יצטרכו המארחים להוכיח את כישוריהם גם באפייה ולא רק בבישול - במיוחד לאותם אלה שרוצים לנסות להפתיע, רגע לפני ה"מאני טיים", קיבצנו שלושה מתכונים לחג של השף קונדיטור משה אהובי

פאי תפוחים

 

המצרכים לתבנית פאי בקוטר של 20 ס"מ:  

 

לבצק:

150 גר' חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

180 גר' קמח

6 כפות אבקת סוכר

3 כפות שקד טחון

2 חלמונים

קורט מלח

 

למילוי תפוחים:

6 תפוחים ירוקים גרנט סמית, קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס סוכר

גרידה מ-1/2 לימון

1 כפית קינמון

1/2 כוס צימוקים

2 כפות קונפלור

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מעבדים את החמאה, קמח, אבקת סוכר, שקד טחון וקורט מלח
  2. עד למרקם פירורי במעבד מזון. מוסיפים 2 חלמונים, ומעבדים מעט עד לקבלת בצק.
  3. מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. את ה2/3 מרדדים בעובי של 1/2 ס"מ, ומניחים בתבנית. את ה1/3 הנותר מרדדים וחותכים לרצועות ברוחב של 1 ס"מ.
  4. מכינים את המילוי - מכניסים לסיר את קוביות התפוחים, סוכר, גרידת לימון, קינמון וצימוקים ומבשלים במשך 3-2 דקות עם מכסה, עד שהתפוחים מגירים את הנוזלים. שמים בכוס 2 כפות קורנפלור, יוצקים פנימה 1/4 כוס מים ומערבבים היטב. שופכים את התערובת על התפוחים, ובוחשים עד שהבלילה מסמיכה.
  5. ממלאים ואופים - מחממים תנור לחום של 185 מעלות. ממלאים את הקלתית בבלילת התפוחים, מסדרים את רצועות הבצק מעל בצורת שתי וערב ואופים בתנור החם במשך 40 דקות עד להזהבה.

 

 

עוגת דבש עם בירה שחורה ותפוחים

 

שימו לב: טעמה של עוגת דבש משתפר לאחר מספר ימים.

 

המצרכים:

1 כוס דבש

1 כוס שמן חמניות או קנולה

1/2 כוס סוכר

1/4 סוכר חום

2 ביצים בגודל L

2 כוסות קמח

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1 כפית שטוחה סודה לשתייה

קורט מלח

קורט אגוז מוסקט

1 כפית שטוחה קינמון

קורט ציפורן - לא חובה

50 גר' אגוזי מלך קצוצים דק

1 כוס בירה שחורה

2 תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמית, חתוכים לקוביות קטנות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לקישוט - לא חובה:

1 תפוח ירוק גרנד סמית, חתוך לפרוסות דקות

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את הביצים, השמן, הדבש, הסוכר והסוכר החום ומערבבים היטב (ניתן לערבב במיקסר, אך לא חייבים).
  2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן ואגוזי מלך. לקערה הראשונה עם הדבש מוסיפים את תערובת הקמח ואת הבירה השחורה, לסירוגין. מערבבים בתנועות קיפול מעט ככל האפשר. מוסיפים את התפוחים החתוכים, ומערבבים.
  3. משמנים 2 תבניות מאורכות בצורת אינגליש קייק, או תבנית עגולה עם חור באמצע כמו סיר פלא. הכלל הוא שהבלילה תגיעה עד למחצית מגובה התבנית, אחרת העוגה עלולה לגלוש החוצה במהלך האפייה. לקישוט, מניחים פרוסות דקות של תפוחים על הבלילה.
  4. מחממים תנור לחום בינוני של כ-170 מעלות לערך (רצוי לא בטורבו), בין 40 דקות לשעה (תלוי בתנור, בגודל התבניות וכו'), עד שהעוגה מרגישה קפיצית.

 

פאי תפוחים עם קרם שקדים לימוני

 

למצרכים לתבנית פאי בקוטר של 20 ס"מ:

100 גר' חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

140 גר' קמח

4 כפות אבקת סוכר

2 כפות שקד טחון

1 חלמון ביצה

קורט מלח

 

לקרם שקדים:

60 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

5 כפות סוכר

6 כפות שקד, טחון דק

1/2 1 כפות אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 ביצה

2 כפות חלב

קליפה מגורדת מ-1/2 לימון

 

לקישוט:

2 תפוחים בינוניים, קלופים (ללא הליבה) ופרוסים לפרוסות דקות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מכניסים את כל המצרכים, למעט חלמון הביצה, לקערה של מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה, ומעבדים את התערובת במשך זמן קצר עד לקבלת בצק. מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ, ומשטחים בתבנית.
  2. מכינים את הקרם - מעבדים במיקסר (עם וו גיטרה) את כל המרכיבים, למעט הביצה והחלב. מוסיפים לתערובת את הביצה והחלב, ומעבדים עד לקבלת עיסה חלקה. מורחים על הקלתית.
  3. אופים ומגישים - מסדרים את התפוחים בחפיפה על הקלתית המרוחה בקרם שקדים, ומפזרים מעט סוכר וקינמון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.

 

המתכונים באדיבות רשת הקונדיטוריות "פיס אוף קייק"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פאי תפוחים עם קרם שקדים לימוני
צילום: ירון ברנר
מומלצים