שתף קטע נבחר

צפו: כך ייראו מעשנים בעוד 30 שנה

העישון לא רק מגביר את סיכון התמותה, אלא גם גורם לקמטוטים, שיער אפור ושיניים צהובות. אמנית איפור איפרה ארבעה מעשנים כדי להדגים להם איך ייראו בעוד 30 שנה, אם ימשיכו בעישון. התוצאות מזעזעות

כמיליארד אנשים מעשנים ברחבי העולם, ומסכנים לא רק את בריאותם, אלא גם את כל אלה שסביבם וסובלים מעישון פסיבי. הסיגריות גורמות לא רק למחלות קשות כמו סרטן, התקפי לב ומחלות ריאה כרוניות, אלא משפיעות גם על מראה המעשנים.

 

קראו עוד על נזקי העישון:

מפתיע: מה הקשר בין עישון לשינה שלכם? צפו

הכירו: 5 המחלות החדשות שנגרמות מעישון

לא רק לריאות: נזקי העישון לאיכות הסביבה

 

העישון גורם להזדקנות מואצת של עור הפנים, להופעת קמטים בגיל צעיר, לשיער שיבה, ציפורניים מעוותות וצהובות ופגיעה בשיניים שכוללת הצהבה עד הרס של אמאייל השן והחניכיים. המראה החיצוני, מסתבר, מדאיג את המעשנים הרבה יותר מאשר מה שקורה בתוך הגוף.

 

אז איך ייראו מעשנים צעירים בעוד 30 שנים? אתר באזפיד גייס ארבעה אנשים שאופרו בהתאם, וזו התוצאה:

 

בישראל: 8,000 אנשים מתים מעישון בשנה

על פי נתוני משרד הבריאות, קרוב ל-8,000 איש יילכו לעולמם כתוצאה מנזקי העישון. רוב מקרי התמותה קשורים בסרטן הריאות שנגרם מעישון, והוא אחראי ליותר מ-1,700 מקרים. 1,000 בני אדם נפטרו כתוצאה ממחלת לב, מחלת הריאות COPD גבתה את חייהם של 900 בני אדם, 750 כתוצאה מאוטם שריר הלב, 400 כתוצאה מאירועים מוחיים, 240 מסרטן הלבלב, 230 מיתר לחץ דם והשאר מסיבות שונות הקשורות בעישון.

 

טבק ועישון מקושרים לחמישה מיליון מקרי מוות בשנה בכל העולם. בישראל, הנתונים החדשים מלמדים על ירידה במספר מקרי התמותה לעומת הפעם האחרונה שבה בוצע האומדן, לפני 11 שנים, אז עמד שיעור התמותה על למעלה ל-9,000 אנשים. הירידה במספר הנפטרים נובעת מהירידה בשיעור המעשנים בשנים האחרונות, שכיום עומד על כ-20% מהאוכלוסייה הבוגרת, בעוד שלפני כעשור הוא עמד על כ-30%.

 

מלבד אלפי הנפטרים, הנתונים מגלים גם את הנזק הכלכלי שהעישון גורם למדינת ישראל. לפי החישובים, מדובר בעלות של 7.2 מיליארד שקל בסך הכל, כאשר 1.7 מיליארד מוקדשים לטיפול במצבים קריטיים כמו התקפי לב שנגרמים לפי ההערכות כתוצאה מעישון, 1.7 מיליארד נוספים משמשים לטיפול בחולים במצבם הכרוני, ו-3.8 מיליארד הנותרים הם העלות של אובדן ימי העבודה במשק והירידה בפריון כתוצאה מהתחלואה.

 

הגיל הממוצע להתחלת עישון סיגריות הוא 17.9 שנים בקרב גברים יהודים ו-20 שנים בקרב נשים יהודיות; 19.2 שנים בקרב גברים ערבים ו-25.2 שנים בקרב נשים ערביות. בעשור האחרון לא נצפתה מגמת שינוי בגיל התחלת העישון בקרב גברים ונשים יהודים. לעומת זאת, בקרב נשים ערביות נמשכת מגמת העלייה בגיל התחלת העישון משנת 2002.

 

בהשוואה למדינות החברות ב-OECD, שיעור העישון בקרב גברים בישראל (24.9%) נמצא קרוב לממוצע (25.9%). שיעור העישון בקרב נשים בישראל (12.6%) נמצא במקום נמוך ביחס למדינות המושוות (הממוצע ב-OECD הוא 16.7%). מעל ל-40% מהנשים הערביות נחשפות לעישון כפוי בביתן, שיעור הגבוה פי 2.2 בהשוואה לנשים יהודיות.

 

שיעור העישון בקרב חיילים אשר התגייסו לצה"ל בעומד על כ-30% ושיעור העישון דומה בקרב המשתחררים. שיעור העישון בקרב מתגייסות  הוא מעט נמוך יותר ועומד על כ-23%, בעוד ששיעור העישון קרב משתחררות עולה ל- 26%. הגיל הממוצע של התחלת העישון בקרב מתגייסים, בנים ובנות, הוא 15 שנים.






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: BuzzFeed
כך היא תיראה עוד 30 שנה אם תמשיך לעשן. איך היא נראית כעת?
צילום: BuzzFeed
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים