שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    קרין גורן אופה: בסבוסה סולת

    היא רכה ואוורירית, ונמסה בפה כמו ענן. כוהנת האפייה קרין גורן מגישה בסבוסה סולת שלא תצליחו להפסיק לאכול

      

    בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן

    בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית, ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה קצת יותר מ-5 רכיבים.

     

    המצרכים לתבנית מלבנית 27X33 ס"מ (רצוי עם תחתית נשלפת):

     

    לעוגה:

    6 ביצים

    1 כוס סוכר (200 גר')

    1 כוס שמן (240 מ"ל)

    1 כוס מים (240 מ"ל)

    2 כוסות סולת (320 גר')

    1 כוס קמח תופח (140 גר')

    תרסיס שמן פאם קנולה

     

    לסירופ:

    1/2 1 כוסות סוכר (300 גר')

    2 כוסות מים (480 מ"ל)

    מיץ מ-1/2 לימון + כמה טיפות מי זהר - לא חובה

     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות.
    2. מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד טעמים.
    3. משטחים בתבנית משומנת בתרסיס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות עד להשחמה.
    4. בינתיים, מבשלים בסיר על אש בינונית 1/2 1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים במשך 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
    5. מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.

    פורסם לראשונה 10/09/2015 12:01

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם פריסמן
    בסבוסה סולת
    צילום: נועם פריסמן
    מומלצים