שתף קטע נבחר

הסטון בלומנטל חוזר - ובגדול. מה עוד חדש בעולם?

השף הסטון בלומנטל פותח מחדש את הפאט דאק בלונדון; בית קפה חדש בטורקיה בהשראת הסדרה "שובר שורות" (כולל מאפינס מת' המעוטר בגבישי סוכר!); האקדמיה של פארמה מפרסמת אזהרת מסע קולינרית לתיירים ורשת ברגר קינג מחפשת פרטנר לשלום. וגם: הסטארט אפ החדש שייצר סוכריה על מקל בצורת הפנים שלכם

בריטניה: הסטון בלומנטל חוזר ובגדול

השף הסטון בלומנטל, מוכר בין היתר בזכות תכניות הבישול שלו בהן הוא מפליא בבישול מולקולרי, ומבצע ניסויים מדעיים במזון (כולל הכנת מנות ייעודיות עבור אסטרונאוטים). המסעדה שבבעלותו - Fat Duck, השוכנת בעיירה בריי שבאנגליה, זכתה בשלושה כוכבי מישלן, בסיקור רב ולמעשה הכתירה את בלומנטל כאגדה בכל הקשור לבישול מולקולרי ומסעדנות חוויתית.

 

בין המפורסמות הן מנות הדגים שהוא בחר להגיש בפאט דאק, בליווי אוזניות המחוברות לאייפוד המשמיע רחש גלים כדי לאפשר לסועד חוויה מעבר לטעם. מנות נוספות הפכו לנכס צאן ברזל בקולינריה הבריטית המתפתחת, ובהן גלידה המזכירה ביצה בטעמה ובצורתה, סלמון וליקריץ, ומבחר מאכלים במרקם ג׳לי בטעמים מפתיעים.

אגדה. שף הסטון בלומנטל (  )
אגדה. שף הסטון בלומנטל
 

אלא שלפני חצי שנה החליט בלומנטל על שינוי; הוא עזב את הברווז השמנמן לטובת שהייה ממושכת ועבודה באוסטרליה. כעת הוא חוזר ללונדון, והפתיחה המחודשת של פאט דאק תיערך בסוף ספטמבר בהשקעה של 2.5 מיליון פאונד ותכלול חומרי גלם ייחודיים, עיצוב מוקפד וגיוס של 70 עובדי צוות, שישרתו מדי ערב כ-40 סועדים בלבד. בלומנטל עצמו שם דגש גם הפעם על החוויה, ומצהיר כי הגלגול הנוכחי של פאט דאק מתמקד בסיפור שמאחורי האוכל (סטוריטלינג).

 

לשם כך הוא גייס לצדו את התסריטאי המוערך לי הול, שכתב בין היתר את התסריט של ״בילי אליוט״. כחלק מההתחדשות, בלומנטל הודיע שחלק מהמנות המיתולוגיות המזוהות עמו הגיעו לשלב ״מיצוי הפוטנציאל״ שלהן וייצאו מהתפריט. מנת הדגים ורחש הגלים דווקא תישאר.

 (  )
  

טורקיה: בית הקפה ששובר שורות

 

 

בית קפה חדש שנפתח באיסטנבול נותן פייט רציני לקפה הטורקי המסורתי. וולטר׳ס קופי, הקרוי על שמה של הדמות הראשית בסדרה ״שובר שורות״,  נפתח לאחרונה בעיר וכל כולו מלא מחוות גדולות כקטנות לסדרה הפופולארית.

 

המלצרים לבושים סרבלים צהובים, הקפה נטחן, נמדד ומוגש במבחנות וכלי מעבדה, ואפשר כמובן להזמין מאפינס מת׳ המעוטר בגבישי סובר כחלחלים שלא משאירים הרבה מקום לדמיון. אפילו הלוגו של בית הקפה נלקח מטבלת היסודות המאופיינת כל כך עם הסדרה.

כמעט כמו המקור. וולטרס קופי (  ) (  )
כמעט כמו המקור. וולטרס קופי
 

צופים אדוקים של הסדרה יעריכו מאוד את ההשקעה המטורפת במקום הזה, ואת הווייב החינני שמלווה אותו. אם אהבתם את ״שובר שורות״ ולא מתוכננת לכן בקרוב נסיעה לאיסטנבול, רצוי ומומלץ לבקר בחשבון הפייסבוק והאינסטגרם של בית הקפה, וליהנות מאחת המחוות התרבותיות הכי מצחיקות של העשור.

 (  ) (  )
  

ארצות הברית: ברגר קינג לא עוצרת במקדונלד׳ס בדרך לשלום

לפני שבועיים כל הרשת געשה ורעשה סביב ההצעה של רשת ברגר קינג לייצר מק׳וופר – ייצור כלאיים בין ההמבורגר של מקדונלדס לזה של ברגר קינג, לרגל יום השלום הבינלאומי.

 

יוזמת השלום המלכותית נדחתה על הסף על ידי מקדונלדס, בתואנה ש"שתי הרשתות יכולות לעשות משהו גדול יותר למען השלום". עם זאת, רשת ברגר קינג החליטה שאם מקדונלדס לא פרטנר, זה לא אומר שצריך להרים ידיים. הרשת פנתה לארבע רשתות מזון מהיר מובילות בארצות הברית (Danny's Kristal, Wayback Burgers, Giraffas) ביוזמה זהה – לייצר מנה חדשנית משולבת שתימכר ביום השלום, החל ב-21 בספטמבר.

 (  ) (  )
 

על פי ברגר קינג, כל ההכנסות ממכירת מנת השלום המיוחדת ייתרמו לארגון ללא מטרות רווח בשם Peace One Day, שמטרתו להעלות את המודעות ליום השלום הבינלאומי. ואגב, ההצעה ליצירת המבורגר משותף עם מקדונלד׳ס עדיין על השולחן.

  

איטליה: לידיעת הנוסעים - אזהרת מסע קולינרית  

חשבתם פעם מה הייתם עושים אם הייתם רואים תייר אוכל חומוס בסכין ומזלג? או מורח מיונז בסביח? רק מהמחשבה הרי אפשר להזדעזע. עבור האיטלקים, חילול האוכל המסורתי האהוב קורה כל הזמן במגוון מדינות ברחבי העולם.

 

על כן, החליטה האקדמיה של פארמה להוציא מדריך חיוני שעושה סדר; מהו אוכל איטלקי ומהו חיקוי שמגדיר את עצמו כזה, מתוך מטרה לשמר את האותנטיות של המטבח המקומי ובעיקר ליידע מבקרים במדינת המגף איך להימנע ממלכודות תיירים קולינריות.

 

בין האזהרות: פסטה אלפרדו לא קיימת באיטליה, גם לא פסטה בולונז. ראיתם מסעדה עם מפות משובצות אדום-לבן? הישמרו ממלכודת. לעולם אל תספרו לאיטלקי שבבית אתם אוכלים פסטה עם קטשופ כי הוא ייעלב, גם לא שאתם שמים שמן במי הבישול של הפסטה. ובכלל, פסטה אינה תוספת אלא צריכה לקבל את הכבוד שלה כמנה עיקרית כראוי באיטליה, וכך גם ריזוטו. רוצים לדעת עוד? הכנסו לאתר של אקדמיה ברילה.

פסטה אלפרדו, לא באיטליה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פסטה אלפרדו, לא באיטליה(צילום: shutterstock)
  

פינת ה"לא צריך את זה, אבל איזה מגניב"

אין דבר משמח יותר מחידושים בתחום הממתקים. גם כשנראה שכבר המציאו הכל, יגיע הגאון שיגיד – את זה עוד לא ראיתם. השבוע מי שלוקחת את כל הקופה היא חברת Candy Mechanics, המפתחת סוכריות על מקל בהדפסת תלת מימד בצורת הפנים שלכם.

 (  ) (  )

החברה השיקה השבוע את המוצר הראשון – סוכריית שוקולד על מקל בהעתק תלת ממדי אחד לאחד של המלכה אליזבט, ובקרוב מאוד ניתן יהיה לסרוק את תווי הפנים שלכם ולהדפיס סוכרייה שוקולדית עם תוספות לכל דורש. מי אמר מתנה ליום האהבה ולא קיבל?

 (  ) (  )
  

אל תחמיצו ביקור באתר המהמם של החברה כדי להבין איך זה עובד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוויה מעבר לטעם, שף הסטון בלומנטל
מומלצים