שתף קטע נבחר

לא רק בסוכות: האירוחים ההזויים ביותר

בעולם המוזיקה אושפיזין אינו מנהג השמור רק לחגי תשרי. שלל אירוחים ושיתופי פעולה יצאו לאורך השנים - חלקם הגיוניים ומתבקשים - אחרים, כפי שמציגה הרשימה הבאה, הגיעו משומקום והותירו את כולנו פעורי פה

מיילי סיירוס, הפליימינג ליפס ומובי

הטרי והביזארי שבשיתופי הפעולה שברשימה הוא זה שהתרחש בין סנסציית הפופ הטראשית מיילי סיירוס, אמן האלקטרוניקה (הניינטיזי) מובי, ולהקת החלל הפסיכדלית הפליימינג ליפס. מטרת השת"פ? קאבר ל-"Lucy In The Sky With Diamonds", שירם הקאנוני של הביטלס.

 

 

השיר הופיע ב-"With A Little Help From My Fwends", אלבום גרסאות הכיסוי של הפליימינג ליפס ל"סרג'נט פפר", שכל הכנוסתיו קודש לבעליהם הנזקקים של חתולים וכלבים. התוצאה, למרבה ההפתעה, לא רעה בכלל - על אף שיש לא מעט שראו בקאבר הזה לא פחות מחילול קודש - שהרי מה בין הביטלס לבין כוכבת פופ צבעונית ופרובוקטיבית כמו סיירוס.

 

אואזיס וג'וני דפ

ומה בין להקת בריט-רוק פוחזת המובלת על ידי שני אחים חצופים, לבין שחקן הוליוודי, שטעמו בבחירת סרטם נוטה להתמקד בסוריאליזם ובפנטזיה? לא הרבה, אבל ב-1997, כשאואזיס הקליטו את אלבום השלישי "Be Here Now" וג'וני דפ צילם את מה שהיה לסרט הקאלט "פחד ותיעוב בלאס וגאס", שתפו החבר'ה פעולה בשיר "Fad In Out" מתוך אותו האלבום.

 

 

לא מדובר באחת הרצועות הבולטות מתוך אותו האלבום, שזכה עם צאתו לביקורת קשה - אך בשנים האחרונות זוכה לעדנה מחודשת. הוא לא נחשב לסינגל מוביל (או אפילו לסינגל, למען האמת), אבל השילוב המעניין בין קולו של ליאם גאלאגר לבין גיטרת הסלייד גיטר של ג'וני דפ, יצר רגע מעניין, מערבוני ולא שגרתי בקריירה של שני האחים שאהבו לפרק ולהרכיב מחדש שירים של הביטלס והסטונס. 

 

מייקל ג'קסון ואדי מרפי

מייקל ג'קסון, לפחות במהלך חלקן הראשון של שנות ה-90, נהנה מתקופה יצירתית פורה, כשאלבומו "Dangerous" המשיך לבסס את מעמדו הבלתי מעורער כמלך הפופ. באותה התקופה אדי מרפי כבר כיכב בסדרת סרטי "השוטר מבוורלי הילס" ונמנה עם הקומיקאים המצחיקים בארצות הברית. מרפי השתתף אז בקליפ המפורסם של ג'קסון לשיר "Remember The Time" כמלך מצרים, אבל מעטים זוכרים את הקליפ שהוציא מרפי - ובו ג'קסון היה דווקא זה שהתארח.

 

 

"Whatzupwitu" היה הסינגל הראשון (והיחיד) מתוך "Love's Alright", האלבום השלישי ששחרר אדי מרפי במסגרת הקריירה המוזיקלית המיותרת שלו. הקליפ שליווה אותו התנגן ב-MTV לאחר צאתו, אך נגנז ונעלם מאז, ואף הוכתר ב-1999 על ידי צופי הערוץ כמקום השלישי במצעד הקליפים הגרועים ביותר בהיסטוריה.

 

אלטון ג'ון ואמינם

אמינם והמונח "פוליטקלי קוקרט" אף פעם לא הלכו יד ביד. הראפר הבלונדיני הואשם לא אחת בשנאת נשים, תכנים אלימים והומופוביה, ולמעשה ביסס חלק גדול מהקריירה שלו על שערריות ותכנים שנויים במחלוקת.

 

 

ולכן שיתוף הפעולה שלו עם הזמר והאייקון הגיי אלטון ג'ון במהלך מהדורת 2006 של טקס הגראמי, היה כל דבר פרט לצפוי. השניים ביצעו את להיטו של אמינם משנת 2000, "Stan", כשאלטון תופס את מקומה של דיידו.

 

מטאליקה ולו ריד

עוד בטרם יצא היה "Lulu", אלבומם המשותף של להקת מטאליקה ולו ריד האגדי, אחד הנושאים המדוברים ביותר ברשת. מה יצא משיתוף הפעולה בין ענקית הטראש-מטאל לבין אושיית הרוק ריד, תהו כולם, וניסו למצוא קשר הגיוני בין השניים. התוצאה, מסתבר, היתה תמוהה יותר מהמצופה.

 

 

במשך אלבום שלם (שהתבסס על שני מחזות גרמנים)  מלהג ריד קטעי ספוקן וורד על רקע מוזיקה של מטאליקה - להקה שכבר בשלב זה איבדה חלק גדול ממעריציה, לאחר שורה של אלבומים מאכזבים. היה זה פרויקט האולפן השלם האחרון שהקליט ריד בטרם מת ב-2013 - וחבל שכך, שכן המבקרים והמעריצים היו תמימי דעים שמדובר באלבום שפשוט לא היה צריך לראות אור.  

 

סוניק יות' וסייפרס היל

כן, השילוב הבא נשמע אמנם כאילו נהגה במוחו של עורך אוספי ניינטיז פיראטיים, - אבל הוא אכן התרחש במציאות. לא רק שהוא התרחש, הוא היה שיר הלל למריחואנה, בדמות השיר "I Love You Mary Jane", שיצא במסגרת פס קול הסרט "Judgment Day" מ-1993. בהתחשב בעובדה שהרעיון שמאחורי הפסקול היה להפגיש בין אמני היפ-הופ לבין אמני רוק ומטאל, שיתוף הפעולה הספציפי הזה עוד נמנה עם הסולידיים שבאלבום, שהכיל שירים משותפים, הזויים לא פחות.

 

 

מה עוד היה שם? שיר משותף לפיית' נו מור וההרכב "Boo-Yaa T.R.I.B.E", מפגש בין הראפר אייס-טי לבין הרכב המטאל סלייר, מפגש בין סר מיקס אה לוט למאדהאני, ואפילו חיבור בן אותם סייפרס היל לבין פרל ג'אם.

 

אלישיה קיז וג'ק ווייט

נכון, אמנם לשני המוזיקאים המצליחים הללו, שפרצו בערך באותה התקופה - בתחיל  העשור הקודם, יש רקע נהדר בבלוז, אבל באמת שקשה להסביר כל קשר אחר ביניהם, לפחות כזה מוזיקלי. פסקול הסרט מסדרת ג'יימס בונד "קוואנטום של נחמה" הוליד מפגש מעניין בין היוצרים, בדמות השיר "Another Way To Die". מ-2008.

 

 

החיבור בין נסיכת האר נ' בי לבין אחד מנושאי לפיד רוק הגיטרות הבודדים דווקא התגלה כמוצלח - כשהועמד לפרס הגראמי בקטגוריית הקליפ הטוב ביותר, וזכה למועמדויות בטקס פרסים נוספים. היה זה שיתוף הפעולה המוזיקלי הראשון בתולדות שיר הנושא של ג'יימס בונד. 

 

כריס קורנל וטימבלנד

המפגש בין מוזיקאי הגראנג' כריס קורנל לבין המפיק החם ביותר בעשור הקודם, טימבלנד, הוא בעצם תוצאת התנגשות בין משבר אמצע החיים של הראשון לבין תחושת אופוריה של השני, שהרגיש שהוא יכול לשדרג גם אמן שמגיע מאזורים מוזיקליים שונים לחלוטין מאלו של ג'סטין טימבלייק, נניח.

 

 

האלבום "Scream" מ-2009 הוא למעשה ניסיון של קורנל לצאת מאזור הנוחות שלו ולנדוד

אל מחוזות הפופ - ניסיון כושל, ללא ספק, שהוליד אלבום מזעזע, שבדיוק כשמו - בעיקר עשה למעריצים הוותיקים חשק לצרוח.

 

קניה ווסט, ריהאנה ופול מקרטני

השניים הראשונים דווקא לא זרים זה לזה, ונראים כמו חיבור כמעט מובן מאליו. אבל צירופו למשוואה של החיפושית פול מקרטני היא חתיכת יציאה מוזרה לכל הדעות (לפחות על הנייר). ולמרות זאת, איכשהו, השיר המצוין "FourFiveSeconds" שיצא בתחילת השנה מצליח לעבוד - ובעיקר להכיר את מקרטני לקהל שלם של מעריצים צעירים שלא מכירים את מורשת הביטלס. או כפי שציין מעריץ של ווסט בטוויטר עם צאת השיר - "אין לי מושג מי זה המקרטני הזה, אבל קניה כרגע עשה לו את הקריירה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
שילובים תמוהים. מייקל ג'קסון ואדי מרפי
צילום מסך
לאתר ההטבות
מומלצים