שתף קטע נבחר

גנץ על הסכם הגרעין: "בלי היסטריה. הדיפלומטיה הצילה ממלחמה"

ממשלת ישראל מזהירה מההשלכות ההרסניות של ההסכם עם איראן, אבל הרמטכ"ל לשעבר אמר בארה"ב: "אפשר היה להשיג הסכם טוב יותר, אבל אני מסרב להיכנס להיסטריה. ההסכם הרחיק את איראן 15 שנה מהפצצה"

הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, שנמצא כעת בארצות הברית, אמר הערב (יום ו') כי הוא "מסרב להיכנס להיסטריה" בכל הקשור להסכם הגרעין בין המעצמות לבין איראן. זאת, למרות הביקורת הנוקבת שהשמיעה ממשלת ישראל על ההסכם בין טהרן למעצמות, והעימות הדיפלומטי החריף בנושא בין ירושלים לוושינגטון ולאירופה.

 

"אני מסכים שאפשר היה להשיג הסכם טוב יותר, אבל אני רואה את חצי הכוס המלא ואת ההצלחה שבהרחקת איראן 15-10 שנה מהגרעין", אמר גנץ במכון וושינגטון, שם השתתף באזכרה לעיתונאי זאב שיף.

 

"הדיפלומטיה הצילה ממלחמה", אמר גנץ, "אני מבין מול מי אנחנו עומדים. זה הסכם וצריך להסתכל לעתיד".

הרמטכ"ל לשעבר גנץ, ארכיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרמטכ"ל לשעבר גנץ, ארכיון(צילום: מוטי קמחי)

הרמטכ"ל לשעבר אמר כי יש לשדרג את המודיעין ואת שיתוף הפעולה עם ארה"ב, "ולהמשיך לבנות יכולות הגנתיות והתקפיות להרתעה, ואם יהיה צורך גם לשימוש עתידי".

 

בדבריו הפגין גנץ ביטחון ביכולת למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, ואופטימיות לגבי העתיד הביטחוני של ישראל: "אנחנו הכי חזקים

ואנחנו יודעים איך להתמודד עם טרור. העולם צריך לטפל בנושא האיראני – תנו לעולם להתמודד עם זה. אני מסרב להיכנס להיסטריה".

 

הרמטכ"ל לשעבר אמר עוד: "ישראל ריבונית, ואם נחליט לפעול – אנחנו נפעל", אבל הציע לפעול בתיאום עם ארה"ב.

 

ממשלת ישראל, נזכיר, טענה כי הוויתורים שנתן המערב לאיראן במסגרת הסכם הגרעין גדולים מדי, בראש ובראשונה הסרת הסנקציות הקשות שמוטלות על המדינה זה שנים. לטענת ישראל, הדבר יאפשר לאיראן לאושש את כלכלתה, ואחר כך להפר את ההסכם ולפרוץ אל הפצצה – שהמרחק שלה ממנה כבר די קצר ממילא. מאז החתימה על ההסכם החלה נהירה של דיפלומטים ואנשי עסקים מהמערב לאיראן, והם כבר מכינים את הקרקע לחידוש מלא של העסקים איתה.

 

נשיא איראן, חסן רוחאני, אמר היום כי יישום ההסכם שנחתם יכול להתחיל עוד השנה. על שיפור נוסף ביחסים בין איראן לארה"ב

הוא אמר: "המצב בהחלט השתנה, אבל יש עוד דרך ארוכה ללכת". הוא אמר כי ארה"ב ואיראן צריכות לעשות כל שביכולתן כדי לקדם שחרור הדדי של אסירים זו של זו. רוחאני, שנמצא בניו יורק לרגל עצרת האו"ם, אמר כי לפני ששואלים אותו על פגישה או לחיצת יד אפשרית בינו לבין נשיא ארה"ב ברק אובמה, שתי המדינות צריכות להתמקד בפתרון הבעיות ביניהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
"להסתכל לעתיד". גנץ
צילום: מוטי קמחי
מומלצים