שתף קטע נבחר

בונדרנקו בביקור בארץ: "יש לי שורשים יהודיים"

הקופץ לגובה האוקראיני, אחד האתלטים הבולטים בעולם, נמצא בביקור בים המלח. על העונה החולפת: "בספורט, אחרי תקופות גדולות קורה שבאות תקופות של ירידה. שיא העולם של סוטומאיור יישבר"

"שיא העולם של חאבייר סוטמאיור יישבר. דרכם של שיאים להישבר, ואני לא רואה שום סיבה מדוע השיא בקפיצה לגובה יישאר לתמיד, במיוחד כשבתקופה הזו יש הרבה קופצים עם יכולות גבוהות". כך אמר הקופץ לגובה האוקראיני, בוגדן בונדרנקו, אחד האתלטים הטובים בעולם, שהגיע לחופשה עם חברתו לחיים באחד ממלונות ים המלח.

 

בונדרנקו, מהגבוהים באתלטים (1.97 מ'), מחזיק בשיא אירופה 2.42 מ', התוצאה השלישית בכל הזמנים אחרי שיאן העולם הקובני, סוטומאיור, 2.45 מ' (מ-1993) והקטארי מוטאז' ברשים (2.43 מ' מ-2014).

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הוא נשאל על ידי אלכס אברבוך, שבא לבקרו במלון, מדוע נעצרה השנה התנופה הגדולה בקפיצה לגובה. זאת, אחרי שב-2014 היו לא פחות מחמישה קופצים שניתרו מעל 2.40 מ'. "בספורט, אחרי תקופות גדולות קורה שבאות תקופות של ירידה וזה מה שהיה השנה בקפיצה לגובה. גם העובדה שהיינו ב-2014 קרובים לשבור את שיא העולם, לא הבטיחה ששנה אחריה השיא באמת יישבר. זה יקרה בהזדמנות כלשהי, כמו שהשיא של סרגיי בובקה בקפיצה במוט (6.15 מ' - א.פ) נשבר, אבל אי אפשר לדעת מתי".

 

לשאלה אם הוא רואה עצמו מועמד טבעי לזכות במדלית הזהב באולימפיאדת ריו, השיב: "היום אני חושב רק על מחר, ועל האימון של מחר. מי יודע מה יהיה בשנה הבאה בריו. זה כמו שתשאלו אותי אם אני אהיה זה שאשבור את שיאו של סוטמאיור. צריך רק לעבוד עוד ועוד, ולקוות. דיבורים לא מביאים הישגים".

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

יהודי, אבל לא חושב על עלייה

רעיון החופשה בישראל נולד לאחר שחברתו ביקרה בשארם א שייח. בדרכה חזרה לאוקראינה, עברה בישראל והתלהבה מים המלח. בונדרנקו השתכנע והגיע כאורח של מגזין "עולם הריצה". אגב, לפני מספר שבועות ביקרה בים המלח באופן דיסקרטי האלופה האולימפית בקפיצה לגובה מלונדון-2012, הרוסייה אנה צ'יציארובה.

 

תוך כדי שיחה עם חברים ישראלים, גילה בונדרנקו: "יש לי שורשים יהודיים מצד אמי, ששם משפחתה לפני הנשואין היה צ'רציק". בניגוד לחנה קנזייבה-מיננקו ומרגריטה דורוז'ון (שעמה נהג להתאמן לפני עלייתה במועדון בחרקוב), שעלו ארצה בעקבות נישואין עם ישראלים, אין סיכוי שבונדנרקו יחשוב על עלייה.

 

באליפות העולם בבייג'ינג רק שני ילידי אוקראינה זכו במדליות כסף: בונדרנקו וחנה קנייזבה-מיננקו בקפיצה משולשת לנשים. "אם חנה תמשיך בקצב ההתקדמות שלה, היא יכולה להגיע רחוק מאוד", הוא אומר, "אני לא רוצה לדבר על מדליות, אבל היא תגיע רחוק מאוד".

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

ואיך היחס לכוכבי האתלטיקה האוקראינית שמהגרים למדינות אחרות? "כל אחד יכול לעשות מה שהוא רואה לנכון, לא מעסיק אותי מה שאחרים עושים", אמר הקופץ לגובה האוקראיני, שב-2013 הוכתר כאלוף העולם, אך הסתפק, כאמור, בכסף בבייג'ינג.

 

ועוד נקודה ישראלית: ב-2006, בהיותו בן 17, זכה במדליית ארד באליפות העולם לנוער בבייג'ינג. היה זה כאשר שיפר בתחרות אחת, בגמר, את שיאו האישי ב-12 (!) ס"מ והעלה מ-2.14 ל-2.26 מ'. ומי סיים במקום השני? ניקי פאלי, שהיה מבוגר ממנו בשנתיים, עם 2.29 מ'.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים