שתף קטע נבחר

פנסוניק CX700 במבחן: טלוויזית 4K עם פיירפוקס

סקירת ביקורת טלוויזיה 4K חכמה: סדרת CX700 של פנסוניק מביאה מנוע צבע חדש שמציג תוצר יפיפה בתמונה, מערכת הפעלה Firefox ידידותית, שלט רחוק עם מגע וכמובן גם רזולוציית 4K, בדקנו אותה

הדור השני של טלוויזיות פנסוניק 4K נחת בארץ, בשל ומוכן יותר למהפכה: שנתיים אחרי שהחברה הכריזה על הפסקת יצור הפלזמות, היא מתמקדת בטכנולוגיית LED LCD (ואף הציגה לאחרונה טלוויזיית OLED ראשונה יוקרתית). ה- TH-60CX700L מציעה את התכונות המתקדמות הנדרשות מטלוויזיה מודרנית: רזולוציית 3840x2160 פיקסלים, חיבורי HDMI 2.0 (להעברת 4K/60p) עם מעבד מרובע ליבות, החלקת תנועה 800Hz ותמיכה בקידודים החדשים כמו HEVC. המסך הנסקר כאן מגיע בגודל 60" והוא משתייך לאחת מהסדרות הבכירות - CX700 של טלוויזיות UHD 4K מתוצרת פנסוניק (מתחת לסדרת הדגל CX800).

 

עוד כתבות באתר dtown :

סוני RX1R II הוכרזה - לראשונה עם פילטר AA משתנה

עדכון תוכנה חדש של LG לטלוויזיות webOS 1.0

חוקי הפשע עם ג'וני דפ - ביקורת סרט

 

גם מערכת ההפעלה של הטלוויזיה התחדשה ביחס לדורות קודמים. בשנתיים האחרונות, ראינו את יצרניות הטלוויזיות מאמצות (על-ידי רכישה או שיתוף פעולה) בטלוויזיות החכמות מערכת הפעלה שנועדו במקור לסלולר או מכשירי מגע וזה אכן עובד. נראה כי שימוש במערכת הפעלה, שנועדה במקור עבור שימושים כמו צריכת תכני אינטרנט ופעולות דומות, מצליח להציג חווית שימוש משופרת ביחס למה שצוותי הפיתוח של יצרניות מכשירי טלוויזיה הצליחו להוציא. סמסונג עשתה זאת עם Tizen, חברת LG עם webOS, סוני עם אנדרואיד TV וגם פנסוניק פנתה לדרך דומה עם Firefox OS שבהחלט עולה על הממשק בדגמים הקודמים. למרות זאת, חלקים מסוימים מהממשק כן נשארו זהים, למשל נגן המדיה שנראה בדיוק כמו בעבר.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

עיצוב המסך השטוח ענייני ונקי לעין, עם מסגרת מתכתית דקה בארבעת הצדדים בגימור מוצק של מתכת מוברשת ורגלית ניקל בוהקת (פלסטיק), מינימליסטי וכאמור, נקי למראה. מאחור, בין כלל החיבורים המקובלים, ניתן למצוא שלוש כניסות HDMI 2.0 – כולן תומכות ב- HDCP 2.2 - תקן המיועד לצפייה בתקני 4K כאשר אלו יגיעו. הן מאפשרות צפייה בתקן הגבוה יותר האפשרי כיום 4K 60p. חבל שאין חריץ לכרטיס זיכרון SD אליו התרגלנו בדגמים הקודמים. לטעמי, כיום זה אף נחוץ יותר, במיוחד לאור העובדה שמצלמות פנסוניק החדשות כמו GH4 או G7 מפיקות וידאו 4K שהיה נחמד להציג אותו ישירות על המסך בעזרת הכרטיס. בנוסף, יש שלוש במקום ארבע כניסות HDMI ביחס לסדרות קודמות. איכות הרמקולים טובה, עם צליל מלא יחסית במוזיקה וסרטים.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

שלט מגע

המסך מגיע עם שני שלטים רחוקים, אחד מהם הוא הרגיל המוכר על שלל לחצניו והשני קטן וקעור בצורתו, עם משטח מגע במרכזו ומסביבו לחצני גישה ישירה לפעולות נפוצות (פועל על Bluetooth). חזיתו מכוסה גומי רך למגע. שלט המגע נוח יותר לתפעול גלישה בדפדפן וחלק מהאפשרויות החכמות, בעוד השלט המסורתי מתאים יותר לפעולות המוכרות. חבל שהם לא כוללים תאורה פנימית להפעלה בחושך. שלט המגע כולל גם מיקרופון עבור פקודות קוליות כמו Mute להשתקה או Channel Up לשינוי ערוץ. כפי שהבנתם, זה פועל באנגלית ולא בעברית.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

פיירפוקס בטלוויזיה 

כאמור, פנסוניק בחרה במערכת הפעלה - Firefox OS עבור הטלוויזיה. הממשק החכם נקי למראה, פשוט להפעלה והתפריטים מתורגמים לעברית. יש מסך בית אשר מציג שלוש אפשרויות בחירה: שידור חי (מעביר רק לשידורי עידן פלוס משום מה), אפליקציות וחיבור מכשירים. אפשר להוסיף (לנעוץ) תכנים נוספים לדף הבית, כמו אפליקציה מועדפת או מקור וידאו מסוים. לחיצה ממושכת על לחצן הבית מעלה תפריט קיצורי דרך ולחיצה על אחד מארבעת לחצני הצבעים בשלט מציגה על המסך תחזית מזג אוויר, תכנים מומלצים מהרשת ועוד. בנוסף, אפשר להתקין על הסמארטפון את אפליקציית השליטה TV Remote 2 של פנסוניק, המאפשרת לשלוט או להעביר למסך תכנים מהטלפון (תמונות, וידאו ומוזיקה או אף דפי אינטרנט) בלחיצת כפתור. אין אפשרות לשלוט על ממיר יס כפי שקיים בטלוויזיות סמסונג למשל.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

הדפדפן - כמצופה הוא פיירפוקס, עובד טוב ומציג תכני אתרים כהלכה, כולל גרפיקת פלאש. אבל עדיין לא מהיר בזמני טעינה כמו בגלישה ממחשב. בחנות האפליקציות ניתן למצוא את הדברים המוכרים, אבל אין שום יישום ישראלי וחבל.

 

מעבד המסך כולל ארבע ליבות ובאופן כללי, מגיב במהירות נאותה גם לפקודות השלט, יש תמיכה בחיבור מקלדת ועכבר אלחוטיים.

 

יוטיוב עובד טוב, כוללת הצגת תכני 4K, אבל אין אפשרות לחפש בו בעברית (זו מגבלה של האפליקציה שמופיעה בכל הטלוויזיות, לא רק בפנסוניק), לכן טוב שאפשר לשתף את הצפייה היישר מהטאבלט או סמארטפון בטלוויזיה. שתי הבנות שלי גילו מהר מאוד שאפשר להציג את תכני יוטיוב מהטאבלט בלחיצת כפתור (מבלי צורך להגדיר מראש) והשתמשו בזה לכל אורך תקופת המבחן.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

נגן המדיה הפנימי (סטרימר) עובד יפה, תומך בכתוביות עברית כמו שצריך, עם אפשרות לשנות את גודלן, צבען ומיקום על המסך. נגן המדיה מגיב מהיר לפקודות השלט ומריץ ללא בעיה קבצי MKV ושאר הפורמטים המוכרים. חיבור של דיסק און קי לכניסת USB 3 במסך, אפשר להציג וידאו 4K בקצב נתונים מכובד של 100Mbps ללא קפיצות או קרטועים. בנוסף, יש טיונר לקליטת שידורי עידן פלוס,, כולל אפשרות הקלטה שלהם לדיסק חיצוני דרך USB.

 

צבע משופר 

בעזרת שימוש בחומרים זרחניים מיוחדים (פוספורים), טווח הצבעים אותו יכול להציג המסך הורחב. בנוסף לצבעי היסוד המוכרים (אדום, ירוק וכחול), אפשר לנהל את מערך הצבעים על שישה צירים בעזרת צבעים נוספים של סגול, צהוב וטורקיז (Hexa Chroma). לפי דברי החברה, ה-CX700 מסוגל להציג 90% מהתקן הקולנועי הדיגיטלי DCI P3 אשר רחב יותר מהתקן הביתי REC 709 המקובל בטלוויזיות 4K. בנוסף, יכולת העברת האור בפאנל המסך שופרה והוא מסוגל להציג בהירות חזקה יותר ביחס לעבר. ה- 60 מגיעה עם פאנל IPS, כאשר לעומת פאנלי VA יש רמת שחור מעט יותר טובה, אבל ל-IPS יש זוויות צפייה רחבות יותר - זה בהחלט מורגש ואין שינוי גוון בצפייה מהצד כפי שחוויתי עם מסכי סמסונג האחרונים.

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

לעומת סדרת הדגל, אין ל- CX700 תמיכה ב-HDR העתידי. אין גם תמיכה בתקן הכיול isf המקצועי, אבל יש כאן עדיין די והותר אפשרויות כיול בכדי להגיע לתוצאה המבוקשת. גם אין כאן הסמכת THX, אבל מצב True Cinema מאוד מזכיר אותו באופי התמונה.

 

ואיך כל זה נראה בפועל? ה-CX700 הרשימה מאוד בנגזרת הצבע, הצבע שהמסך מפיק טבעי וקולנועי למראה, מענג לצפייה. בנוסף, המסך מגיע לרמות תאורה בוהקות יחסית ומסוגל להתמודד ללא בעיה עם חדר מואר מאוד. הצבעים תפסו את תשומת ליבי היישר מההתחלה - עשירים מבלי להיות מוגזמים או מלאכותיים (כולל גווני עור אנושי), בין אם מדובר בתכני HD או UHD או אף תכני טלוויזיה ברמת SD. אגב, ישירות מהקרטון, מצב Cinema נתן את התמונה המדויקת יותר מבחינת צבע.

 

בסצנת שוד הבנק בסרט "באטמן האביר האפל" יש יופי של צבעים ועומק מספק בתמונה:

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

   

גם עיבוד הווידאו במסך מוצלח, עם עיבוד מצוין של תכני Full HD שגרם להם להראות טוב על פאנל ה-4K, כך שאפשר ליהנות מתכנים כאלו עד שה- UHD יהפך לסטנדרט. בחיבור למחשב, כניסות ה- HDMI 2.0 מספקות אפשרות לשלושה מצבי Pure Direct, בהם מתבטל עיבוד הווידאו במסך ומוצג האות שמגיע מהמחשב במלואו.

 

ה-CX700 מגיע עם מנגנון החלקת תנועה שמציע אפקט של 800 הרץ (בעבודה משולבת של כמה מנגנונים). אם אתה מעדיפים תמונה בתנועה חלקה יותר מהרגיל, מומלץ לבחור במצב מינימום שעדיין לא גורם לאפקט מוגזם של אופרת סבון.

 

תלת מימד

תלת מימד ירד לגמרי מאור הזרקורים השנה וגם במסך הזה, הוא מוצנע למדי. המסך פועל בשיטת תלת מימד פאסיבית ומקבלים איתו שני זוגות משקפיים, אם כי ניתן להשיג זוגות נוספים במחיר זול יחסית. אפשר לבצע המרת דו מימד לתלת מימד, לשלוט על עומק האפקט ועוד. בשיטה זו מתבצע דילוג של שורות אופקיות, אבל היות והרזולוציה כאן גבוהה במקור, תכני Full HD 3D סובלים פחות מזיגזוג קווים ביחס לדורות קודמים.

 

ומה לגבי השחור? 

ה- CX700 מתגלה כבעלת יכולת להציג שחור בתמונה בצורה מוצלחת ביחס לקטגוריית מסכי ה-LED EDGE - בעיקר בתנאי אור חזק וחלש בחדר. התאורה ממוקמת מסביב - במסגרת המסך ואפשר להפעיל גם מנגנון עמעום מקומי (משנה את עוצמת האור בהתאם לתוכן שמוצג).

 

בהפעלת פונקציית "בקרת אור אחורית מסתגלת" (עמעום תאורה מקומי), המנגנון מחלק את התמונה לכמה פסים אופקיים שעוברים את כל שטח המסך מצד אחד לשני (זה מאיר אותם באור קצת יותר חזק כאשר מוצג עליהם אלמנט בהיר יותר מהרקע). מצאתי את הערך הבינוני במנגנון כמוצלח יותר, עם שחור טוב מבלי לאבד יותר מדי פרטים בחלקי התמונה הכהים, כאשר בחירה בערך הנמוך מציפה יותר מדי אור. יש אחידות טובה בפאנל, ללא זליגות אור, אבל שימוש ב-"בקרת אור אחורית" יוצר לפעמים תחושה של אזורים מוארים יותר מאשר אחרים ועלול ליצור בסיטואציות מסוימות מצב בו רואים פס מואר לרוחב כל המסך.

 

טלוויזיות LED LCD סובלות לעיתים מתופעות של זליגת אור או עננות בהירה על רקע השחור, לא מצאתי כאן משהו מהבעיות הללו. דווקא כשהמסך מואר לגמרי באור לבן, הפינות שלו (קרוב למסגרת) נראות יותר חשוכות משאר שטח המסך (אולי זה נעשה בכוונה במטרה למנוע זליגות אור).

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

כאמור, ה- CX700 מגיע לרמות הארה חזקות ובוהקות, במקביל, מסוגל גם להציג שחור חשוך, אבל בשביל להגיע לתמונה ניגודית במיוחד, זה דורש על ויתור חלק מסוים מהפרטים הכהים בתמונה, או לוותר על מעט שחור ולהציג פירוט מרשים. זה נובע כנראה מהבחירה בפאנל IPS.

 

בסצנה "מעורבת" (תוכן בהיר וחשוך בצוותא), המסך מחשיך את החלקים הבהירים על מנת להציג שחור טוב יותר. רמת הניגודיות במצב Cinema אינה לא בשמיים, אבל אם מפעילים את Contrast Control בהגדרות המתקדמות, זה משפר בהחלט את הפירוט בחלקי התמונה הכהים, בתמורה לוויתור מסוים על רמת השחור. אפשר בעזרת פונקציה זאת להגיע לכיוון מדויק יותר של אפקט הניגודיות, השחור ובוהק הלבן למי שיש סבלנות להתנסות עם זה. במצב תמונה Normal התמונה נראית מאוד ניגודית, אבל מקריבים כמות מסוימת של פירוט בחלקי התמונה הכהים.

 

אין ל-CX700 פונקציה המכבה את הפס השחור העליון והתחתון בזמן צפיה בתכני 21:9 (תמונה רחבה במיוחד). בנוסף, כאשר מכבים את האור לגמרי בחדר, רואים שהשחור לא מוחלט וזה לא באותה רמה של הפלזמות האחרונות של החברה. בכל תנאי תאורה אחרים (מספיק להדליק מנורת לילה בחדר), השחור כן נראה טוב. בסצנת הפתיחה של שרלוק הולמס, למשל, הפאנל זקוק לעזרת מנגנון התאורה המקומית בכדי להציג אפלה ופרטים בתוכה, אבל עדיין לא מצליח להגיע לרמת שחור עמוקה כמו של הפלזמות או מסכי LED LCD עם תאורה מקומית בגב המסך (כמו בסדרת הדגל של פנסוניק).

 

 (צילום: dtown.co.il) (צילום: dtown.co.il)
(צילום: dtown.co.il)

 

סיכום 

זהו הדור השני של טלוויזיות 4K בפנסוניק ומסך ה- CX700 בשל יותר מעבר לתמיכה עתידית, עם חיבורי HDMI 2.0 וטווח צבעים רחב יחסית כך שניתן יהיה ליהנות לא רק מחדות משופרת אלא גם צבע מרשים יותר.

 

ביחס לקטגוריית המחיר (מתחת למסכי העל) הפנסוניק הרשימה מאוד עם דיוק בהצגת הצבע, למעשה ה- CX700 התגלתה כאחת הטלוויזיות עם הצבעים הכי מדויקים וטבעיים בהן יצא לי לצפות לאחרונה.

 

השילוב של איכות הצבע ועיבוד הווידאו מביא לחוויית צפייה מאוד

 מהנה, עם טווח נרחב של סוגי תכנים - מה שלא מחייב דווקא 4K על מנת ליהנות. בתנאי תאורה רגילים, השחור נראה טוב מאוד – ביחד עם עוצמת הארה חזקה, אבל בתנאי חדר חשוך לגמרי, יש לדגמים היקרים יותר יתרון בסעיף זה.

 

בשורה התחתונה, התמורה טובה מאוד ביחס למחיר וגודל המסך, במיוחד כשלוקחים בחשבון את איכות התמונה ושאר התכונות החכמות עם השיפור במערכת ההפעלה מבוססת פיירפוקס ושני שלטים – כולל שלט המגע.

 

דגם: TH-60CX700L

גודל: 60"

מחיר: 12,490 שקל

אחריות: 5 שנים של יורוקום פנסוניק

 

הכתבה פורסמה באתר dtown.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים