שתף קטע נבחר

לוהטים שכמוכם: הברים נערכים לחורף

יש כאלה שמשקיעים בכירבוליות מלטפות ויש כאלה שמשקיעים דווקא בקדרות מהבילות ובקוקטיילים חמים: לכבוד החורף שהגיע יצאנו לבדוק כיצד נערכים הברים ברחבי הארץ לעונה הקרה, ומתי יש יותר דייטים - בקיץ או בחורף?

בלי שום התרעה, או אפילו סתיו, הגיע החורף. אמנם חלק מאיתנו עוד לבשו בגד ים רק בשבוע שעבר, אבל ביום בו הגיע שעון החורף - הגיע איתו גם הגשם. אז נכון שבחורף קצת יותר קשה להתלבש ולצאת לבר רק כדי לשתות משהו, אבל אם תשאלו את בעלי הברים שבסביבה שלכם, תגלו כי חורף היא בכלל העונה החזקה יותר והעסוקה יותר. אז החלטנו לצאת ולבדוק מה בדיוק צריך לעשות בשביל לקבל אווירה לוהטת, אפילו כשסוער בחוץ.

 

איפה? בטי

חיל ההנדסה 1, באר שבע

כיצד נערכתם לחורף?

בת אל מימון, מבעלי המקום: "למקום יש תשתית מוכנה לחורף, אנחנו עושים סגירת חורף מזכוכית שמכוסה בוילונות שחורים ככה שהבטי נאטם לחלוטין. כשהקמנו את המקום המטרה הייתה ליצור בר מחתרתי שלא ניתן לראותו כשעוברים ברחוב. רק אם מסיתים את הוילון אז רואים. בדיוק לאותה מתכונת אנחנו חוזרים עם וילונות שחורים כבדים מקטיפה, ורק שלט קטן מאוד שכתוב עליו OPEN".

 

מה קורה בחורף בגזרת האלכוהול?

"יש לנו קוקטיילים חמים, כמו למשל הבנדיקט בלייזר - רום הנסי, ליקר בנדקיטין, אנגסטורה ביטר, ליים וסוכר. אנחנו שורפים את זה וזה משגע את הלקוחות. זה מגיע בכוס סניפטר עם גרידת תפוז. זה קוקטייל טוב לצינון, כי אומרים שהקוניאק פותח את הסינוסים".

 

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"ברור, את ישר רואה את זה. בקיץ הבילוי מתחיל מאוד מאוחר, ובחורף מתחילים מוקדם ומסיימים מוקדם".

 

מה יותר שווה דייט בחורף או בקיץ?

"לדעתי בחורף, כי בקיץ תמיד יש תחושה של ''זוזו ממני חם לי', ובחורף את רק רוצה להתכרבל. גם האלכוהול מקרב עוד יותר. קיץ זה לחברים, וחורף זה לזוגות".

 

איפה? גטסבי

הלל 18, ירושלים

מה בתפריט?

יונתן סגיר, מבעלי המקום: "אנחנו עושים בדיוק ההפך: אם המנות שלנו היו מנות קרות כמו קרפצ'יו או גספצ'ו, אנחנו מחליפים אותן למנות מחממות יותר, שזה אומר כל מיני סוגים של צ'יפס טמפורה ואולי גם מרק חם, עוד לא החלטנו. אנחנו משנים את התפריט לדברים שהרבה יותר מתאימים לקור הירושלמי, ומצד שני מתאימים לקונספט של בר כמו דברים מנחמים עם ליטוף פנימי".

ואיפה מעשנים בקור הירושלמי? גטסבי ()
ואיפה מעשנים בקור הירושלמי? גטסבי

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"כמובן. קודם כל בחודש הראשון של החורף, שעוד לא הגענו אליו, נוצר ואקום. פתאום מפחדים לצאת, אבל לאט לאט זה משתחרר, ואז מבינים שהגשם לא הולך לשום מקום, ואז לא רוצים להישאר בבית אז לובשים מעיל ויוצאים".

 

ומה מבחינת צריכת אלכוהול בחורף?

"לא משנה מה שותים, רק הכמויות משתנות. בחורף שותים כ-25 אחוז יותר. מי ששותה בירה ישתה קצת יותר מהר וישתה יותר מאחת. אם הממוצע הוא 1.7 יחידות משקה לבן אדם, בחורף זה יהיה 2 וקצת. בקיץ רוב האנשים יושבים בחוץ. כשאתה יושב בחוץ, איך שלא תסובב את זה, אתה יושב על כסא פלסטיק מעפן שקל לקפל ולהכניס בחזרה בסוף המשמרת, ויושבים עם בירה על איזה רמקול בחוץ שעושה רעש ולא מייצר אווירה, ובחורף זה בדיוק ההפך. יושבים מאוד קרוב לבר, להתרחשות, אתה קרוב לברז הבירה, קרוב לדי.ג'יי, אתה נכנס לאווירה הרבה יותר מהר והאווירה משחררת אז אנשים שותים יותר מכורח הנסיבות. מקום של 300 מטר הופך למקום של 100 מטר והכל נהיה קוזי, נגיש ומהר".

 

ודייטינג?

"חד משמעית בחורף. יש הרבה יותר מה לגלות".

 

ואיפה מעשנים בחורף הירושלמי?

"יש לנו חלק אחורי ומקורה, אבל בחורף לפעמים מצנזרים את זה טיפה כי לא תמיד זה נעים. בכניסה, יש לנו בונוס שקיבלנו את סגירת החורף של הבניין, ושם לא מטפטף גשם אז אין בעיה לצאת החוצה. קר בחוץ, אין מה לעשות, אבל מעשנים וחוזרים. וחוץ מזה לא טוב לעשן אז עדיף להפסיק".

 

אוכלים יותר בחורף?

"כן. בחורף יש דבר אחד שלא קיים: לא הולכים לים, אז אנשים משחררים. אנשים רוצים לאכול, יש תאווה וזה גדול ממך. בקיץ אתה עוצר את עצמך כי צריך לשמור על פיגורה, ובחורף לא צריך להראות כלום לאף אחד אז אוכלים". 

 

איפה? אוסקר ווילד

שחם 36 פתח תקווה

מה בתפריט?

טל כהן, מבעלי הבר: "יש מנות חורפיות שנכנסות בחורף כמו תבשילי קדרה אירים, שייכנסו באמצע נובמבר".

בקיץ משכרים יותר, אוסקר ווילד (צילום: אלירן אביטל) (צילום: אלירן אביטל)
בקיץ משכרים יותר, אוסקר ווילד(צילום: אלירן אביטל)

אתם מבשלים עם אלכוהול?

"בוודאי. בתפריט יש לנו איולי וויסקי, קדירה עם וויסקי וכל הבצקים שלנו מטמפורה עם בירה. גם מנות כמו שניצלונים ופיש אנד צייפס מגיעות עם בירה".

 

מתי משתכרים יותר, בחורף או בקיץ?

"בקיץ. בחורף נוטים לאכול יותר וכשאוכלים יותר השתייה פחות משפיעה".

  

איפה? קלמנ'ס

הנמל 3, חיפה

מה בתפריט?

קלמן מידלר, בעל המקום: "יש לנו מאכלים חורפיים כמו דגים כבושים שאנחנו מכינים ומרקים כדוגמת אייריש סטו, שזה מרק דליל כי לחיפאים קשה עם תבשילים אז אני מבשל את המרק על בסיס של גינס במקום מים ומלא בשר וירקות".

בחורף אוכלים ובקיץ מתחתכים, קלמנ'ס ()
בחורף אוכלים ובקיץ מתחתכים, קלמנ'ס

ומה עם צמחונים וטבעונים?

"התחלנו לעבוד יותר עם מנות צמחוניות, ויש גם אופציה לטבעוני. אנחנו הולכים קצת עם הטרנד הזה כי אין מה לעשות, חייבים לגלוש על הגלים".

 

בחורף באמת אוכלים יותר או שזו אגדה?

"ברור שכן. בחורף יש יותר תיאבון, וזה טבע האדם אין מה לעשות. אנחו בחורף משמינים קצת יותר, ובקיץ מתחתכים".

 

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"בטח. אצלי החורף יותר חזק. למען האמת, אנחנו יותר בר של חורף מאשר של קיץ, כי האווירה פה היא כמו בר בסקוטלנד".

 

ומה עם הרגלי הצריכה?

"שותים יותר אלכוהול, יותר וויסקי, יותר קוניאקים, אפילו שאני לא איש של קוניאק אבל וויסקי שותים פה המון. זה לא בר של קוקטיילים".

 

איפה? ארט סטריט

האמנות 6, איזור תעשיה פולג, נתניה

כיצד נערכתם לחורף? 

שי גואטה, מבעלי המקום: "אנחנו עושים סגירת חורף על כל הטרסות, כמו אקווריום עם פרופיל בלגי או זכוכית שקופה כדי שאנשים יוכלו לשבת בחוץ ולא להירטב".

עדיף לצאת לדייט בחורף, ארט סטריט (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
עדיף לצאת לדייט בחורף, ארט סטריט(צילום: בועז לביא)

ומה בתפריט? ראיתי שיש לכם מרק, איך זה מסתדר עם אלכוהול?

"התפריט משתנה, ובאמת נכנסים מרקים, שאולי לא מאוד מזוהים עם הקונספט של בר, אבל יש לנו שף במטבח, ככה שאנחנו יכולים להשתגע מתי שבא לנו ואם בא לנו להכניס מנה אז מכניסים. מרק זו מנה לא הכי אופיינית לבר, אבל גם האוכל שיש לנו עכשיו הוא לא אופייני במיוחד כי אנחנו חלביים ואין הרבה ברים כאלה. בגזרת הקינוחים במקום גלידות יש עוגות חמות, ובגזרת האלכוהול יש יינות, סנגריות וקוקטיילים חמים".

 

ובנימה רומנטית, ניסינו לברר מתי עדיף לצאת לדייט, בחורף או בקיץ?

"עדיף לצאת לדייט בחורף כי קר בחוץ ואפשר להיכנס מתחת לשמיכה אחר כך".

רשמנו לעצמנו.

 

איפה? סרווסריה

בן יהודה 48, תל אביב

מה בתפריט?

עינב אזגורי, שף: "בחורף אנחנו משנים את התפריט ומכניסים מנות חורפיות וקצת יותר כבדות, כמו למשל מנת קלמארי מבושל בדיו שחור; קציצות עגל עם ציר עגל וזעפרן ושקדים; יש גם מנה של נזיד קלמארי עם שעועית ותרד; נקניקיות צ'וריסו ונקניקיית דם; ורולדה של בשר ראש של עגל שבושלה כל הלילה ביין אדום, ועליו צ'יפסים דקים של תפוחי אדמה עם ביצת עין למעלה".

 

לא בעייתי להכניס לתפריט של בר מאכלים שמזוהים עם חורף כמו מרק למשל?

"אני רוצה להאמין שהסרווסריה הוא בר אחר מכל שאר הברים בתל אביב מבחינת התייחסות לאוכל, כי אנחנו לא מגישים אוכל שמלווה את האלכוהול, אלא אנחנו מגישים אוכל של אלכוהול, אוכל שהולך יחד איתו. הבר שלנו זה לא בר שבאים לדפוק בו את הראש, זה בר שהוא יותר 'פיינשמקרי', אנשים באים כי יש מבחר ג'ין גדול שאין באף בר אחר בתל אביב".

מגישים אוכל של אלכוהול, סרווסריה (צילום: גל בן זאב ) (צילום: גל בן זאב )
מגישים אוכל של אלכוהול, סרווסריה(צילום: גל בן זאב )

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"בחורף שותים יותר, בעיקר יותר בירות. בחורף אנחנו פחות בודקים את הקלוריות, אולי זה בגלל שלובשים בגדים ארוכים אז אנשים מרשים לעצמם להשתחרר באוכל. חוץ מזה תל אביב זו תל אביב אנשים יוצאים לבלות בה, לא משנה מה, לשמחתנו".

 

איפה? לונה

דה האז 1, תל אביב

כיצד נערכתם לחורף?

יוסי קיטמן, מבעלי המקום: "אנחנו בונים סגירת חורף שתכסה חצי מהמקום. החורף בתל אביב לא כזה קשה, אז החלטנו להשאיר חצי מקום פתוח בשביל המעשנים, ובימים שלא יורד גשם אפשר יהיה לשבת בחוץ. בנוסף יש פטריות חימום, תנורים, כירבוליות ובפנים מזגן".

 

האם יש הבדל בין הרגלי השתייה בברים בחורף ובקיץ?

"שותים יותר יין אדום מלבן, יותר וויסקי מערק אשכוליות. יוצאות מהבר המון סנגריות חמות"

 

ומה יותר שווה, דייט בחורף או בקיץ?

"בחורף כי בא לך אחרי זה להתרכבל אחרי זה ביחד בבית".

 

ומתי שותים יותר?

"שאלה טובה. נראה לי בחורף כי בגלל הקור קשה להשתכר אז אתה שותה יותר, אבל בסוף בחורף שותים כי זה מחמם ואז בא לך לשתות יותר. בקיץ זה סתם עושה כאב ראש עם השמש".

 

האם הגבר הישראלי ג'נטלמן? אם לבחורה שיושבת מולו קר, הוא יתן לה משהו ללבוש?

"אולי רק בדרך למונית אבל במקום לא קר. אני עוד לא ראיתי גבר שמוריד חולצה ונשאר עם גופייה בשביל שיהיה לבת הזוג שלו מה ללבוש".

 

איפה? בר רובינא

מרמורק 6 תל אביב

איך אתם נערכים לחורף?

יונתן לוין, מבעלי המקום: "פתחנו רק לפני חודש, ואנחנו מתאימים גם לחורף וגם לקיץ. הרחבה החיצונית שלנו, שבעונת הקיץ היא משמעותי, מקורה, ויש מרקיזות. בהמשך נתקין גם תנורים שיעשו אור ואווירה. חוץ מזה שאנחנו מקווים שחלק מהעבודה תעבור פנימה ותתחבר יותר עם אווירת הבר. בנוסף ננסה להחזיר אנשים יותר לבירות של חורף, יין אדום, ולמנות של חורף: בקיץ יין לבן ובחורף עוברים לאדום; בקיץ אוכלים אוכל קל ובחורף כבד; בקיץ שותים וודקה טוניק קמפרי ובחורף וויסקי וקוניאק".

פעם היה פה קיץ, רובינא ()
פעם היה פה קיץ, רובינא
 

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"כן, כי מדובר גם על שעות שונות. באמצע השבוע הלילות נסגרים יותר מוקדם. אם בקיץ בדרך כלל עוברים בין מקומות ומבלים עד ארבע או חמש בבוקר, אז בחורף זה יהיה עד אחת או שתיים".

 

איפה? פסאדה

דיזנגוף 196, תל אביב

 

כיצד נערכתם לחורף?

עידו אמיר, מבעלי המקום: "הזמנו סגירת חורף, כדי שיהיה נעים ונוח וגם יהיו תנורים. ברחוב דיזנגוף הישיבה בדרך כלל בחוץ וביום הגשם הראשון שהיה פה, כולם נכנסו פנימה והייתה אחלה אווירה. גם יהיו נרות, ונעשה אווירה ביתית הרבה יותר חמימה".

 

מה בתפריט?

"יהיה מרק, והקוקטיילים ישתנו לקוקטיילים שמתאימים יותר לחורף כמו סנגריה חמה וקוקטיילים על בסיס יין".

 

האם יש הבדל בין הרגלי הבילוי בברים בחורף?

"מנסיון, החורף עושה טוב. יהיה יותר חם, נעים ואינטימי".

 

ומה מבחינת הרגלי הצריכה?

"המכירות של היין האדום קופצות ושותים הרבה יותר ויסקי מאשר בירה וודקה"..

 

איפה? החוג הצפוני

חיים לבנון 63, תל אביב

כיצד נערכתם לחורף?

ניב פלח, מבעלי המקום: "החוג הוא מקום פתוח לגמרי, וסגירת החורף שלנו מורכבת מקירוי חורף שנפרס על כל המקום, בנוסף יש כאן תנורי חימום, ונראה לי שהשנה גם נחלק כירבוליות".

 

מה יותר שווה לדעתך: דייט בחורף או דייט בקיץ?

"חד משמעית בקיץ. כי בחורף קר ובקיץ היום נגמר מאוחר יותר ולכן אנשים נשארים עד מאוחר.

מבחינת לקוחות אני רואה שבאופן כללי יש פה פחות דייטים והרבה פחות גברים מתחילים עם נשים בבר. העובדים שלי סיפרו לי שיש ירידה בכמות 'ההתחלות'. אני חושב שהסליז באוויר בברים דועך בחורף".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל בן זאב
החורף הגיע גם לתפריטי הברים
צילום: גל בן זאב
מומלצים