שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מוותרים על הנקניקים: ירידה של 30% במכירות
    הודעת ארגון הבריאות העולמי כי בשר מעובד מסרטן כמו סיגריות תפסה את הלקוחות והרשתות בהפתעה. ההיסטריה הצרכנית כבר נותנת אותותיה ומדפי הנקניקים נשארו יתומים ברשתות השיווק. אמא ממרכז הארץ: אני חושבת פעמיים האם לקנות לילדים סלמי . ומה אומרים ברשתות השיווק?

    יומיים לאחר שארגון הבריאות העולמי קבע שבשר מעובד מסרטן כמו סיגריות , ההיסטריה של הצרכנים נותנת את אותותיה ומדפי הנקניקים נשארו יתומים ברשתות. אחת מרשתות המזון הגדולות מדווחת על ירידה של 30 אחוז ברכישת נקניקים בימים האחרונים.   

    מדפים מלאים באגף הנקניקים ()
    מדפים מלאים באגף הנקניקים
     

     

    רשתות השיווק: "בעוד שבועיים נהיה חכמים יותר ונדע"

    פנינו לרשתות השיווק הגדולות כדי להבין מה קורה בקרב הלקוחות והאם הם קיבלו הנחיות מהמשווקים להיערך נוכח המחקר החדש.

    רמי לוי: "אכן המדפים של הנקניקים עומדים ריקים (יחסית) מלקוחות, אך זה לא מפתיע, זה טבעי, כמו בכל גל של מחקר חדש שיוצא בתקשורת תמיד יש את התגובה המיידית של הלקוחות ואחר כך זה נרגע, בשבוע הבא נוכל להיות יותר חכמים ולדעת אם זה באמת השפיע על צריכת הלקוחות".

     

    אייל רביד, בעלי רשת ויקטורי: "כרגע עוד מוקדם להגיד נהיה חכמים בעוד שבועיים כשנראה את הנתונים".

     

    סופר דבאח: "בעקבות הכרזתו של ארגון הבריאות העולמי כי בשר מעובד מסכן את הבריאות הורגשה ירידה בצריכה מצד לקוחות הרשת במהלך היומיים האחרונים, אך לאור העדכונים של משרד הבריאות בארץ, אני מאמין כי הדבר יתאזן כבר במהלך השבוע הקרוב. רשת 'סאלח דבאח ובניו' ידועה באיכות הבשר הטרי ופרט למחלקת הנקניקים נהנים לקוחותיה ממחלקות בשר טרי מגוונות ועשירות, בכל הסניפים. כרשת למוצרי מזון גדולה אנו מחויבים להמשיך ולאפשר ללקוחותינו מבחר עשיר של מוצרים לבחירתם וטעמם האישי. ככל שיינתנו עדכונים נוספים על ידי גורמי בריאות בארץ ובעולם נפעל על פי ההוראות החדשות, תוך מתן דגש לבריאות לקוחותינו".

     

    האם הצרכנים ויתרו על הנקניקים?    (צילום: ניצן דרור ואסף קמר)

    האם הצרכנים ויתרו על הנקניקים?    (צילום: ניצן דרור ואסף קמר)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     

    היצרנים: "לא כל המוצרים מסרטנים"

    מטירת צבי נמסר כי "מוצרי טירת צבי עומדים בכל ההוראות והתקנים המחמירים של משרד הבריאות, ה- USDA האמריקאי וברגולציה האירופאית לרבות פרמטרים הנוגעים לאיכות חומרי הגלם, סוגיהם, עיבוד המוצרים ושיווקם"

     

    ארז דהבני מבעלי "בלדי" מספר: "בואו נעשה סדר כדי שצרכנים לא יכנסו להיסטריה, כל המוצרים שעליהם דובר מכילים ככל הנראה, ואני מדגיש ככל הנראה כי זה עוד לא הוכח, חומרים מסרטנים אשר נמצאים במוצרים שעברו תהליך כבישה כמו: פסטרמה, קבנוס, בשר מעושן נקניקיות עוף שעברו תהליך בישול ועוד. אלו המוצרים המכילים את החומר שנקרא - ניטריט שהוא החומר החשוד כמסרטן.

     

    המבורגרים אינם מכילים את החומר הכימיקל הנקרא ניטריט אך הוא כן תחת הגדרה של בשר מעובד העובר תהליך של טחינה, ערבוב, תיבול ועיצוב לצורת ההמבורגר. זה לא אומר שהוא נכנס תחת הקטגוריה של המוצרים המסרטנים, לכן צריך לעשות הפרדה ולהסביר לציבור מהם בדיוק אותם המוצרים שנמכרים ונחשדים כמסרטנים. לדעתי, משרד הבריאות האמריקאי כשדיבר על המבורגר עם תוספת של בשר מעובד, זה המבורגר שהוכנס לתוכו תוספת של לדוגמא בייקון, שהוא בשר מעושן וכבוש ואלו הם המוצרים המסוכנים שאליהם התכוונו. אני לא ווטרינר ואני לא רופא אך העסק שלנו קיים כבר 99 שנה ואני לא חושב שיש איזושהי סכנה בצריכה ואכילה של בשר".

     

    רשת מקדונלד'ס טוענת כי כרגע אין ירידה במכירות ברשת אבל צרכנים רבים שואלים בקופות לגבי טיב המרכיבים "אנחנו ערוכים לענות לכל שאלה שעולה בעקבות הפרסומים. המרכיבים של המבורגר מפורסמים באפליקציה, באתר החברה ובסניפים על 'המניו בורד'. חשוב להדגיש - הבשר הנמכר ברשת מקדונלד'ס ישראל עשוי מ-100% בשר בקר לא מעובד וללא תוספים".

     

    מרשת זוגלובק סירבו להגיב לכתבה

     

     

    מקדונלד'ס מנסה להרגיע את הלקוחות ()
    מקדונלד'ס מנסה להרגיע את הלקוחות

     

    ומה הלקוחות אומרים?

    שוחחנו עם לקוחות כדי לדעת האם ההודעה הדרמטית שיצאה לפני יומיים תשפיע על הצריכה שלהן. פנינה ממרכז הארץ מספרת: "אני קונה באופן קבוע לילדים שלי נקניק סלמי ואני מודה שההודעה בתקשורת השפיע עליי ואני חושבת פעמיים האם לקנות סלמי עכשיו. בינתיים לא קניתי". ילנה שקונה סוגים שונים של נקניקים לביתה סיפרה כי: "בעלי אוהב מאוד נקניקים ואני מכינה גם לילדים סנדוויצ'ים עם נקניק לבית הספר ואתמול הבן הגדול שלי ביקש שלא אכין לו בלי נקניק, ששאלתי אותו למה והוא אמר שילדים בבית הספר אמרו שזה לא בריא". 

     

    סיגל מרמת גן סיפרה כי "אני לא צורכת קבועה של בשר מעובד, מדי פעם. זה זמין וטעים". יוסי מתל אביב קבע כי  "ההחלטה נכונה מאוד והגיע הזמן ליישם אותה. אבל לדעתי זה לא יקרה כי רוב האמהות עובדות והילדים רוצים את הנקניקייה וההמבורגר. בשר מעובד לא ייכנס לי לצלחת ואשכנע את הנכדים שלא לאכול".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    המקצוענים
    מומלצים