שתף קטע נבחר

לינקים: שלום, יקר

החיפוש של פייסבוק אומר שאפשר למצוא את כל מה שכתבתם אי פעם בקלות, תיבת ה-OTHER הלכה למקום שכולו ספאם ומארק צוקברג עושה את הודו. וגם: הכסא הכי טוב בעולם, אדל והטלפון. סיכום שבוע רשתי אפשרי

1. המהפכה של הרשתות החברתיות עדיין בעיצומה. קשה בדיוק לצאת החוצה ולהתבונן מה זה עושה לחברה, אבל ניתן כבר לומר כמה דברים:

 

מה שהיה זרזיף של קיום וירטואלי יחידי הופך לנהר צפוף ושוצף של קשרים ואינטרקציות. כמקדם שינוי, זה הגורם הטכנולוגי החשוב ביותר מאז נולדו אמצעי התקשורת הדיגיטליים (טלפון) ותקשורת ההמונים (טלוויזיה, רדיו) - בין השאר כי הוא משלב בין שני העולמות.

 

 

 

בניגוד למהפכות הקודמות, שיצרו שינוי הדרגתי היכן שפרחו בקצב שונה בדרך ל"כפר הגלובלי", מהפכת הרשתות מתפשטת מהר, במקביל בכל המדינות המחוברות, ללא מעורבות ממשלתית וללא תלות.

 

עוד דבר שנוכל לומר הוא שמדובר בפלטפורמה מאוד ריכוזית. פייסבוק היא הרשת הגדולה ביותר, וכשפייסבוק מחליטה לשנות משהו זה דרמטי. זה לא פרפר שמזיז כנפיים מעל האוקיינוס ומחולל סערה, שינוי גדול (אולי) בתוך מערכת כאוטית; זה מארק צוקרברג שמגיע לגולשים הביתה עם סל חרקים ופשוט משליך אותם בדירה שלהם כשהם ישנים. למשל, לחיפוש החופשי של פייסבוק נוספו בשבוע שעבר כמות המוערכת ב-2 טריליון סטטוסים ציבוריים שנכתבו עד כה.

 

המשמעות של זה גדולה. נניח, אם ברצוננו לחפש אנשים מסוג מסוים או שהצהירו דבר זה אחר בשנים קודמות נוכל פשוט להקליד חיפוש ולמצוא אוצרות מלפני שנים של אנשם שבכלל אינם חברים.  

 

 

לא עובד אצלכם? עברו בהגדרות לאנגלית של ארה"ב ()
לא עובד אצלכם? עברו בהגדרות לאנגלית של ארה"ב

 

2. שינוי פחות דרמטי (אבל עדיין, כי פייסבוק וכו'): תגידו להתראות לתיבת האחרים. ה-OTHER. בעבר המקום אליו התנקזו כל מי שאינם חברים שלכם ורוצים לתקשר ולהטריד, בעתיד: כל ההודעות יגיעו לתיבה הראשית, אתם תחליטו אם לקרוא או לא.

 

הנה מחוות פרידה לתיבה האחרת:

 

מקבץ.  ()
מקבץ.

 

3. צוקרברג נמצא השבוע בהודו. בין השאר הוא נפגש עם ראש הממשלה, ביקר בטאג' מאהל וענה על שאלות. השאלה הכי טובה (שנשאלה גם בפוסט שהעלה צוקרברג וזכתה ל-7,500 לייקים): "אני לא רוצה לקבל הזמנות לקנדי קראש. איך אני יכול לעצור את זה?"  

 

 

צוקרברג ענה שהם שמים את הפתרון לבעיה הזו בעדיפות גבוהה. התשובה הנכונה היא כמובן: מי אתם אנשים ששולחים (עדיין) בקשות קנדי קראש ובכלל משחקי פייסבוק?

 

 

חושב על זה.  ()
חושב על זה.

 

4. ולמה מארק מסתובב שם כישראלי אחרי צבא? לפייסבוק חשוב להראות נוכחות בהודו, כי חשוב לה להתרחב לאן שאפשר כל הזמן לגדול. שווקים מתפתחים כמו הודו ואפריקה מציגים אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל אזורים עם בעיות בקליטה הסלולרית (ובכלל קצב אינטרנט נמוך). כדי להעביר לעובדי פייסבוק איך זה, משיקים שם את ימי שלישי ב-2G. הביזנס אינסיידר מדווח כי עובדי החברה יקבלו בבוקר שלישי שעה שלמה של קשר איטי מאוד לשרת כדי לעזור להם לחשוב על פתרונות ללקוחות הפוטנציאלים בשווקים הללו. שיוכלו גם לקבל הזמנות לקנדי קראש ושלום, יקר ראיתי שם שלך במייל.

 

מה ישראלי בעיניכם בתמונה הזו?  ()
מה ישראלי בעיניכם בתמונה הזו?

 

תומר ספירשטיין עם העיבוד.

 

זהו, תופינים לסיום:

  • האתר הזה, של חנות משנות השמונים בדנבר - מעולה. לא בטוח שהם מצליחים למכור משהו, כן?
  • אבנר רסל הצחיק את הרשת בגשם.

  • למה אדל משתמשת בקליפ החדש שלה בטלפון מיושן? הבימאי אומר שהוא לא אוהב מכוניות וטלפונים חדישים בסרטים כי הם גורמים להכל להיראות כמו פרסומות. זה נכון.

  • הבחור הזה התחפש למספריים של אדוארד סנואודן:


  • והנה הכסא של העתיד. חברה אמריקאית יצרה לטענתה תחנת עבודה שתתאים את עצמה אלינו במקום ההיפך. 


 

 

המוצר שעולה עולה בין 3,900 ל-4,900 דולר היחידה מאפשר שינוי פוזיציות כך שאפשר יהיה להיות בפייסבוק במקום לעבוד בעמידה, בישיבה ובשכיבה. רוצה!

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים