שתף קטע נבחר

ארז חוזר למאפייה

במאפייה גלילית קטנה גילה ארז קומרובסקי את אביתר וגל לוי, שני אופים צעירים, ופוקאצ'ה חלומית אחת שגרמה לו להתאהב . ויש גם מתכונים

 

 

פוקאצ'ה "לחם עוגה"

המצרכים: 

1 ק״ג קמח פוקאצ'ה

30 גר' סוכר

23 גר' מלח

30 מ"ל שמן

6 גר' שמרים טריים

250 גר' מחמצת שאור לבנה

650-700 מ"ל מים

אביתר לוי והפוקאצ'ה, "לחם עוגה" (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
אביתר לוי והפוקאצ'ה, "לחם עוגה"(צילום: אביהו שפירא )

אופן ההכנה:

  1. שמים במיקסר את רוב המים, את הקמח, המחמצת, השמרים, הסוכר והמלח - ולשים במהירות בינונית. לאחר שכל החומרים מתערבבים, מגבירים את המהירות למהירות גבוהה, ובהדרגה מוסיפים את השמן ואת יתרת המים (לפי הספיגה).
  2. מעבירים את הבצק לתבנית התפחה מלבנית משומנת, ומתפיחים. לאחר כ- 30-45 דקות מקפלים את הבצק, וממשיכים להתפיח עוד כ- 45 דקות, מבצעים קיפול נוסף ומתפיחים 45 דקות.
  3. פותחים את הבצק ומשטחים אותו בזהירות, מבלי להוציא את האוויר, על שולחן. יוצרים מהבצק צורה מלבנית בעובי של כ- 2 ס"מ. בעזרת קלף חותכים ממנו מלבנים בגודל הרצוי.
  4. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה מקומח, מותחים ומשטחים עוד קצת.
  5. אופים בתנור בחום הגבוה ביותר (עם לחות) כ- 15-20 דקות, או עד שמתקבל צבע זהוב עמוק.
  6. אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון הטובה.
  7. לאחר האפייה מזלפים שמן זית, וזוללים. 
    שימו שמן, ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    שימו שמן, ארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)

 

פיתה טורקית "לחם עוגה"

המצרכים:

1 ק"ג בצק פוקצ'ה

700 גר' גבינת קשקבל או גבינת צאן, חתוכה לקוביות

100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

5 ביצים

 

אופן ההכנה: 

  1. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים שוים.
  2. פותחים כל חלק למלבן בעובי ס"מ.
  3. מניחים במרכז כל מלבן כ- 150 גר' קשקבל. סוגרים את הקצוות כך שמתקבלת סירה.
  4. פותחים על כל סירה ביצה, ומקשקשים אותה בעזרת הידיים שתיכנס בין קוביות הגבינה, וקצת על שולי הבצק.
  5. מניחים מעל שתי קוביות חמאה, ומכניסים לתנור (שחומם מראש) לחום הכי גבוה, ל- 10 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה. אוכלים בלווי יוגורט טוב.

 

לחם פלפלים מעושן "לחם עוגה"

המצרכים:

ללחם -

750 גר' קמח לחם לבן

250 גר' קמח מלא

250 גר' מחמצת לבנה

1 גר' שמרים טריים

25 גר' מלח

20 מ"ל שמן זית

10 גר' פפריקה מעושנת

200 גר'  פלפלים, קלויים על האש וקצוצים לקוביות

50 גר' דבש או סילאן 

650-700 מ"ל מים

אביתר לוי (מימין), ארז קומרובסקי וגל לוי (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
אביתר לוי (מימין), ארז קומרובסקי וגל לוי(צילום: אביהו שפירא )

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הבא: רוב המים, מחמצת, קמחים, שמרים, דבש ומלח. לאחר איחוד החומרים מתחילים ללוש לישה מהירה, מוסיפים שמן, את יתרת המים (לפי הצורך) ואת הפלפלים.
  2. מתפיחים כ-2-3 שעות. כל 30-45 דקות (תלוי בטמפ' הסביבה) מקפלים את הבצק.
  3. מחלקים לכדורים במשקל 800 גר', ומעצבים לצורת כיכר מאורכת.
  4. מתפיחים 5 שעות לפחות במקרר, או כ-2-3 שעות בטמפרטורת החדר.
  5. אופים בתנור בחום של 250 מעלות כ- 30 דקות עם לחות, ועוד כ- 10 דקות עם דלת פתוחה.

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הפוקאצ'ה שגרמה לארז קומרובסקי להתאהב
צילום: אביהו שפירא
מומלצים