שתף קטע נבחר

הסינים מתכננים ילדים: "חיכינו לזה שנים!"

התרגשות עצומה בסין בעקבות הודעת הממשלה על ביטול מדיניות הילד האחד. כל זוג יורשה כעת ללדת ילד נוסף, וסו ווייהואה כבר מתכננת: "לא אכפת לי אם זה יהיה בן או בת". ויש גם מי שחוששים שבשבילם זה קצת מאוחר: "הרבה זוגות בגילנו החמיצו את ההזדמנות, וזה מצער", אומר וויי גואנג, בן 51

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הודעתה ההיסטורית של סין הבוקר (יום ה') על כך שהיא מבטלת את מדיניות הילד האחד, ומעתה תאפשר לכל זוג להביא לעולם שני ילדים, עוררה התרגשות אדירה בקרב הסינים הרבים שנאלצו במשך שנים להסתפק במשפחות קטנות, על כל המשתמע מכך.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

"חיכיתי לזה כל כך הרבה שנים – אפילו חלמתי על זה! בכיתי בכל פעם שהתעוררתי והבנתי שזה לא נכון", אומרת סו ווייהואה, בת 36 מגוונגז'ו, שמגדלת ילדה בת שמונה ורוצה ילד נוסף. "לא אכפת לי אם הילד השני שלי יהיה בן או בת, בגילי, כל עוד הוא או היא יהיו בריאים".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

סין הודיעה הבוקר כי אחרי שנתיים של הקלות במדיניות הילד האחד, היא החליטה לבטל אותה לגמרי ומעתה לאפשר לכל זוג סיני להוליד שני ילדים. הצעד ננקט בגלל ההזדקנות ההולכת וגוברת של האוכלוסייה הסינית, שעלולה לגרום בעתיד למעמסה כבדה מדי על שכבה דקה מדי של צעירים, שלא יהיו מסוגלים לכלכל את המדינה כולה.

 

מדיניות "ילד אחד במשפחה" בסין, שהחלה ב-1979, הובילה במהלך השנים לביצוע של 336 מיליון הפלות ו-222 מיליון עיקורים של נשים במדינה הקומוניסטית משום שהורים רבים העדיפו שילדם היחיד יהיה בן. ברוב המקרים בוצעו ההפלות והעיקורים באזורים העניים של המדינה. זוגות שהפרו את מדיניות הילד האחד ספגו קנסות כבדים ואפילו איבדו את עבודתם. אוכלוסיית סין, נזכיר, היא הגדולה בעולם, ומונה כמעט מיליארד ו-400 אלף בני אדם.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"אני שמח שנותנים לנו את האפשרות להחליט אם אנחנו רוצים ילד או לא", אמר וויי גואנג, אב לילד בן 8 מבייג'ינג. הוא בן 51, ואשתו בשנות ה-30 לחייה. "כאבא, הייתי רוצה מאוד להביא לעולם ילד שני וכך גם אשתי. אבל אנחנו צריכים לדון בזה היטב ואז לקבל החלטה סופית. הרבה זוגות בגילנו החמיצו את ההזדמנות להביא לעולם ילד שני, וזה מצער".

 

סוכן הנדל"ן ז'אנג לינגהוי החמיא למשטר: "לכל אדם צריכה להיות האפשרות להחליט כמה ילדים הוא רוצה. שינוי המדיניות הוא סימן של כבוד כלפי העם".

 

פונג ג'ון, שעובדת במשרד בבייג'ינג, לא נשואה עדיין, והיא אומרת שתחליט בהמשך כמה ילדים ללדת. בינתיים היא אומרת שהסינים יצטרכו להתרגל לסגנון חיים חדש, ולהתאים גם את התשתיות להבאת ילדים חדשים: "זה טוב שיש לך אחים ואחיות, למרות שאנחנו רגילים למשפחות קטנות. חיי העיר יקרים והבתים בבייג'ינג קטנים מאוד".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

המדיניות של ילד אחד בלבד הונהגה בזמנו כדי להתמודד עם גידול האוכלוסין ועם הקושי לענות על הצורך של אוכלוסיית סין הענקית

במים ובמשאבים אחרים. נתונים רשמיים של סין מ-2005 הראו כי מדי שנה נולדים במדינה כמיליון בנים יותר מבנות. בקרב ילידי 1985 עד 2005, יש כ-25 מיליון גברים יותר מנשים. המצב הדמוגרפי הלא מאוזן הזה יביא לכך שבעתיד הקרוב שיעור גדול של גברים לא יצליחו להינשא ויגיעו לגיל זקנה ללא התמיכה הכלכלית והמשפחתית שבדרך כלל מספקים האישה והילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עידן חדש: מה יהיה על הבתים הקטנים?
צילום: AFP
מומלצים