שתף קטע נבחר

סוגי מזונות שהורסים לילדים את השינה

אם הילדים שלכם לא ישנים טוב, ואתם בטוחים שכבר ניסיתם הכול, כדאי לבדוק מה הם אוכלים בשעות הערב. לפעמים כוס תה או פרי עלולים לגרום לערנות ולעוד לילה לא שקט

תזונה ושינה לעיתים מקושרות. תזונה לא נכונה יכולה לפגוע באיכות ועומק השינה אצל חלק מהאנשים. לעומת זאת, אני מכירה כאלה שלא משנה מה, מתי וכמה יאכלו – שום דבר לא פוגע בשנתם.

 

אולי יעניין אתכם גם:

קשב וריכוז: "שאני אתן לילד שלי סמים?"

הילד רעב כל הזמן - מה עושים?

עכשיו הולכים לישון! כך תגרמו לזה לקרות

 

כאשר מדברים על שינה אצל ילדים, יש הבדל בין תינוקות, ילדים בגיל הרך, בגילאי בית ספר ובגיל ההתבגרות. באופן כללי, ילדי ישראל ישנים פחות מדי. ההמלצה היא שילדים ישנו כשמונה שעות בלילה. אולם, ילדינו הולכים לישון מאוחר וקמים (בקושי, ברור, לא כן?) מוקדם יחסית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שעות שינה לא מספיקות פוגעות בגדילה, מעלות את הסיכון להשמנה ופוגעות בכישורים הקוגניטיביים. שינה טובה דורשת מההורים להקפיד על מסגרת ומשמעת של שעות שינה ועל אווירה רגועה. השבוע ראיתי זוג הורים צעיר בשעות הערב המאוחרות יושבים בבית קפה עם שני ילדיהם הצעירים. לא בדיוק מומלץ!

 

וכעת למזון, באופן עקרוני ארוחה קלה מדי ולא מספקת ולא משביעה מצד אחד וארוחה כבדה מדי מצד שני פוגעות באיכות השינה. כולנו יודעים שקשה להירדם כשרעבים מדי וכאשר שבעים מדי.

 

מה לא לתת לילדים לאכול ולשתות לפני השינה?

 

1. משקאות שמכילים קפאין כמו קולה או תה מפריעים לשינה וגורמים לעירנות. עדיף להימנע מהם כבר משעות אחר הצהריים. קפאין גורם לעוררות יתר ולעיתים אף לאי שקט.

 

2. מזונות המכילים סוכרים פשוטים עלולים לגרום לעירנות יתר. לכן, ממש לא מומלץ לתת לילדים יותר מדי ממתקים בשעות הערב וגם לא פירות. כוס מיץ פירות מכילה כמות גדולה של סוכר (כשבע כפיות סוכר פשוט) ולכן לא מומלצת.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

3. מזונות הגורמים לנפיחות בבטן כמו כרוב וקטניות (כמו שעועית או אפונה) אף הם לא מומלצים לארוחת הערב.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

4. מלח - כדאי להפחית במזונות שמכילים הרבה מלח ומונוסדיום גלוטמט. הדבר נכון במיוחד לילדים עם קיבה רגישה. רמות גבוהות של נתרן בדם עלולות להשפיע לפגוע בשינה, והילדים יקומו לעיתים תכופות כדי לשתות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

5. מזונות חדשים - לא כדאי לתת לילד (ובמיוחד לצעירים) מזון חדש בשעות הערב מכיוון שאי אפשר לדעת איך ישפיע עליהם. אם רוצים להציג מאכל חדש, בואו ניתן זאת בשעות היום.

 

6. צבעי מאכל עלולים לגרום לעירנות יתר, במיוחד אצל ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. ובעצם, צבעי מאכל לא ממולצים לכולנו, גם לרגועים והשלווים ביותר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

7. מוצרי חלב - יש כאלה הטוענים שמוצרי חלב עלולים לפגוע באיכות השינה. אני אישית חושבת שאם אין בעיה של רגישות ללקטוז (הפחמימה שבחלב), הרי כוס חלב חמים לפני השינה דווקא תורמת לשינה טובה יותר. מי אמר שלא כדאי להקשיב לסבתות מדי פעם?

 

ארוחת הערב הישראלית הקלאסית שכוללת חלבון (חשוב בכל הארוחות ובמיוחד בערב) כמו ביצה, גבינות, ירקות ולחם (עדיף תמיד לחם מלא) היא מושלמת.

 

לא רוצים לישון! צפו בילדים הנחושים:

 

הכותבת היא דיאטנית שפיתחה תוכנית ייחודית לאכילה - "לאכול ולרזות עם רחל גרנות "
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מזונות המכילים סוכרים פשוטים עלולים לגרום לעירנות יתר
צילום: shutterstock
מומלצים