שתף קטע נבחר

המולטי מיליונר מהמעונות נותן לכם גיבוי

לפני 20 שנה השותפים לדירת הסטודנטים הקימו סטארט-אפ, היום הם שווים יחד יותר מ-700 מיליון דולר. רטמיר טימשב, מהיזמים הבולטים בעולם, מסביר את הצלחת חברת Veeam לגיבוי נתונים. הכירו את האיש ששומר על הענן

מה אתם עושים כשאתם רוצים לגבות את המידע שלכם? USB או אמצעי אחסון נתונים אחר הוא הפתרון הברור.

 

ומה תעשו כשהמידע רב, והסכנה מאובדנו גדולה? גיבוי בענן הוא התשובה.

 

אבל איך תדאגו לכך שהנתונים המגובים בענן יהיו זמינים תמיד, וניתנים לשחזור באופן כמעט מיידי? זה הזמן לעשות היכרות עם רטמיר טימשב.

 

טימשב, יליד רוסיה בן 49, הוא המייסד והבעלים של חברת Veeam, אחת מספקיות הגנת הנתונים המובילות בעולם. בניגוד למרבית המתחרות הוותיקות שלה, Veeam הוקמה כשחזון הווירטואליזציה כבר החל להתגשם, וככזו היא מספקת פתרונות מבוססי וירטואליזציה ומחשוב ענן (שירותי מחשוב הניתנים למשתמש באמצעות מחשב מרוחק).

 

אם לא הבנתם את המשפט האחרון, לא נורא - בהמשך הוא יוסבר. אבל תחילה נחזור לטימשב. המייסד, שנבחר בשנה שעברה לאחד מ-25 היזמים המובילים של השנה בעולם, היה שווה אז 356 מיליון דולר. השנה כנראה הוא כבר שווה יותר. אבל רק לפני פחות מ-20 שנה זה היה אחרת לגמרי. אז הוא היה סטודנט בארצות הברית, שניסה לעשות קצת כסף בעידן שאחרי הקריסה הסובייטית.

 

"אשתי הכריחה אותי להרוויח כסף"

"הייתי יזם בברית המועצות בסוף שנות השמונים", הוא סיפר בשבוע האחרון ל-ynet, במהלך הכנס השנתי הענק של החברה במלון Aria שבמרכז לאס וגאס, כנס שנערך בשבוע שעבר ובו נכחו יותר מאלף עובדים ולקוחות של Veeam, ויותר ממאה עיתונאים. "הבנתי שאני יכול להיות יזם טוב, ואלו בדיוק היו השנים של הפרסטרויקה. אשתי הכריחה אותי להרוויח כסף", הוא צוחק.

 

לכן, אמר בעבר בראיון לפורבס, "הבנתי שכדי להיות יזם אמיתי אני צריך לעבור לארצות הברית וללמוד עסקים. המדע היה כרטיס הכניסה שלי לאמריקה. למדתי את השפה ואת התרבות". טימשב למד לתואר שני בפיזיקה כימית באוניברסיטת אוהיו סטייט, וב-1995 פנה לחברו משכבר הימים, אנדריי ברונוב. "נפגשנו כשהייתי בן 18 וגרנו יחד במעונות. ביקשתי ממנו להצטרף אליי בארצות הברית".

הכנס בלאס וגאס (צילום: סער הס) (צילום: סער הס)
הכנס בלאס וגאס(צילום: סער הס)

רטמיר טימשב. שווה 356 מיליון דולר (באדיבות veeam) (באדיבות veeam)
רטמיר טימשב. שווה 356 מיליון דולר(באדיבות veeam)

יחד הקימו השניים את הסטארט-אפ אייליטה. טימשב והשותף לדירת הסטודנטים בעבר ברונוב הובילו אותה, ושבע שנים אחר כך מכרו אותה ב-115 מיליון דולר. עוד שנה עברה וטימשב וברונוב השקיעו 5 מיליון דולר כל אחד ובלי סיוע חיצוני הקימו ב-2006 את Veeam, שמשרדיה נמצאים בשוויץ. "השותף שלי אנדריי הוא מדען מדהים, איש טכנולוגיה מדהים, ואיש עסקים מדהים. הוא עושה את העבודה שלי לקלה מאוד". כמו טימשב, גם הונו של ברונוב נאמד ביותר מ-350 מיליון דולר.

 

ב-2008 עבדו ב-Veeam עשרה אנשים בלבד, היום כבר מועסקים בחברה הבינלאומית, שיש לה נציגות גם בישראל שאותה מנהלת ורד ליברמן, לא פחות מ-1,950 איש. היא מתהדרת ב-34 אלף שותפים וב-168 אלף לקוחות ברחבי העולם. Veeam, שלא הונפקה ואינה נסחרת בבורסה, מפרסמת דו"חות שנתיים ומהם עולה כי מ-2009 היא חברה רווחית. אשתקד עמד הרווח שלה על 389 מיליון דולר, השנה הוא צפוי להגיע ל-500 מיליון דולר וטימשב כבר הציב בעבר את היעד - רווח של מיליארד דולר ב-2018.

 

"אם לא תיזום, תמות"

"העסקים כיום מאוד תחרותיים וכל עסק צריך להביא תוצאות. אם לא תיזום, אתה תמות", מסכם טימשב את הפילוסופיה שלו במשפט אחד. הוא מסביר כי יזמות מבוססת על תוכנה ומפרט כיצד החברה שלו התפתחה במהירות: "הענן צריך אמינות, זמינות וגישה תמידית, 24/7. וירטואליזציה היא שמאפשרת זאת. כך אנחנו יכולים לעשות שימוש מלא בטכנולוגיה המודרנית, באחסון המודרני. פתרונות אחרים לא מעניקים זאת".

 

הגישה המסורתית היא שמירת נתונים ומידע שנמצאים על הענן בחוות שרתים ענקיות. למעשה, זהו אחסון פיזי. הווירטואליזציה (הפעלת תוכנה באופן בלתי תלוי בתשתיות המחשב, באמצעות דימוי של תשתיות אמיתיות) מאפשרת להסתפק במספר שרתים קטן בהרבה, כי על שרת פיזי שכזה יכולים "לשבת" שרתים וירטואליים רבים. החיסכון כאן ברור.

על הבמה והמסך: אורח הכבוד, וויליאם שטנר (צילום: סער הס) (צילום: סער הס)
על הבמה והמסך: אורח הכבוד, וויליאם שטנר(צילום: סער הס)

 (צילום: סער הס) (צילום: סער הס)
(צילום: סער הס)

מיקרוסופט מהווה דוגמה קלאסית. יותר מ-15 מיליארד דולר משקיעה מיקרוסופט ב"קלאוד דאטה סנטר" שלה. יש לה יותר ממיליון שרתים, ובהם יותר מ-30 טריליון אובייקטים. ללא שימוש בווירטואליזציה, העלויות שלה היה עצומות. מיקרוסופט, לצד סיסקו, HP ואחרות, הן השותפות הגדולות של Veeam, ונציגיהן נכחו בכנס בווגאס. אורח הכבוד בכנס היה השחקן בן ה-84 וויליאם שטנר, קפטן קירק בשבילכם.

 

הבחירה של אותם תאגידי ענק להשתמש בטכנולוגיה של החברה הצעירה היחסית נובעת לא רק מהגיבוי שהיא נותנת, אלא גם מהזמינות. Alwayn On הוא המוטו, ולא בכדי שם הכנס בווגאס היה VeeamOn 2015. החברה מבטיחה זמן תגובה שעומד על 15 דקות בלבד לשחזור המידע המשמעותי במקרה של קריסה, בניגוד לפתרונות הגיבוי המסורתיים שלדבריה מספקים זמן תגובה שעומד על שעות ולעתים אף ימים.

 

MVP למען החברה

"קריסה לזמן ממושך גורמת גורמת לא רק לנזק כספי, אלא גם לפגיעה משמעותית במוניטין", מסביר מייק רסלר, אסטרטג פרויקט צעיר שעובד ב-Veeam. רסלר, שמעניק מהידע הטכנולוגי שלו לנערים באזור שבו הוא גר, זכה (כמו לברון ג'יימס וסטפן קרי) לתואר MVP ממיקרוסופט. את ההצלחה של החברה שלו הוא מסביר כך: "אנחנו שמים לב מה בדיוק הדרישות של הצרכנים, וזה מה שהביא לזינוק הגדול שלנו".

חוות שרתים בנבאדה. הווירטואליזציה מביאה לחיסכון ניכר (באדיבות אתר סופרנאפ) (באדיבות אתר סופרנאפ)
חוות שרתים בנבאדה. הווירטואליזציה מביאה לחיסכון ניכר(באדיבות אתר סופרנאפ)

מלון Aria. יותר מאלף נוכחים בכנס (צילום: סער הס) (צילום: סער הס)
מלון Aria. יותר מאלף נוכחים בכנס(צילום: סער הס)
  

בהודעה לתקשורת שפרסמה Veeam מסרה כי "החברות מבינות שגיבוי בלבד אינו מספיק. הם צריכים פתרונות זמינות, ורק אנחנו הוכחנו כאלו שיכולים לספק את דרישות הלקוחות והשותפים". טימשב מוסיף: "הלקוחות החדשים שלנו אומרים לנו כל הזמן שפתרונות הגיבוי המסורתיים לא מצליחים לספק את הדרישות שלהם לפעילות תמידית. לכן זה לא מפתיע שברבעון האחרון ראינו עלייה משמעותית בתוצאות שלנו". פרט להודעה על זינוק ב-17% ברווחים, מסרה Veeam גם כי מעתה תעניק גיבוי חינמי ללינוקס, לשרתים הפועלים בענן הציבורי, מעבר לזה שכבר היה קיים.

 

בראיון איתו אמר טימשב כי "מדע, ספורט ומוזיקה כולם מונעים על ידי מטרות דומות - על ידי אנשים שרוצים להצליח. במדע אתה רוצה להיות איינשטיין או לזכות בנובל. בספורט אתה רוצה להיות אלוף. בעסקים אתה רוצה להרוויח כמה שיותר כסף". רסלר סבור שהעתיד הטכנולוגי הוא "האינטרנט של הדברים", עליו אתם יכולים לקרוא כאן, והשימוש במידע העצום שנאגר באמצעותו. טימשב, לעומתו, מסרב להיות נביא: "קשה לדעת מה יהיה עוד חמש שנים. אני לא מתיימר להיות אחד שיש לו כדור בדולח".

 

הכותב היה אורח חברת Veeam

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סער הס
ירוק עולה, בלאס וגאס
צילום: סער הס
מומלצים